sunnuntai 11. kesäkuuta 2017

Tammisaari


Pienet kesäretket ovat usein niitä ihan parhaita. Vieläkin muistelen lämmöllä sitä Tammisaaren reissua, joka tehtiin kolme vuotta sitten kun Otso oli vauva. Ja eihän näitä pieniä retkiä varten tarvita edes lomaa - varsinkin kun meiltä on Tammisaareen vajaat 60km. Perjantaina tuli mieleen, että Tammisaaressa olisi taas kiva piipahtaa (edes kerran kolmessa vuodessa), jos sää vain lauantaina suosii. Ja kyllähän se suosi.

Tammisaarihan on kunnon idyllinen kesäkaupunki, mutta silti kadut olivat eilen todella tyhjiä. Ainoa paikka, missä oli hieman enemmän ihmisiä, oli satamassa sijaitseva mainio Leijonapuisto - siitä erityismaininta Tammisaarelle. Mainittakoon, että lapsiperheille riittää kyllä tekemistä yhdeksi päiväksi, kun hengailee tuolla em. puistossa, kiertelee kauniita puutalokujia ja käväisee kahvilla, sekä syömässä, mutta sinne kannattaa mennä ajoissa aamupäivällä. Meininki nimittäin hiljenee hyvin varhain lauantaina ja paikat menevät kiinni ajoissa. Myös ruokapaikan löytäminen, jos ei pizzaa halua, voi olla hieman haasteellista, ja päädyimme sitten siihen samaan torin varrella sijaitsevaan paikkaan, missä lounastimme kolme vuotta sitten, sillä se tuntui äkkiseltään olevan ainoa koko perheelle sopiva paikka keskustassa. Kahvit nautittiin idyllisessä Cafe Gamla Stanissa, ison puun alla.

Kaiken kaikkiaan iso suositus Tammisaarelle päiväretkikohteena.


We visited the lovely Tammisaari yesterday. The previous visit happened three years ago, even though we adore the place and it's located only about 60km from our village. Funny thing - must visit the place more often.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!