torstai 28. huhtikuuta 2016

kasvukausi

Bruno. Ihan ei ollut niin peittävää maalia kuin luvattiin /Translucent paint

sunnuntai 24. huhtikuuta 2016

kuusivuotias

Paljon onnea ihana, rakas Okko! /Happy Birthday to our lovely Okko!

tiistai 19. huhtikuuta 2016

VIP-kutsutOkon päiväkotikaverit ovat kutsuttuja vappudiscoon, juhlimaan kuusivuotiasta naamiaisasujen ja jäätelöbaarin merkeissä. Soittolistalle laitetaan ainakin Robinia ja Ipanapaa.

Tein juhlakutsut yksinkertaisesti leikkaamalla silmät kuvioleikkurilla ja tavallisella rei'ittimellä, taittamalla Tigeristä ostettua aaltokartonkia kolmeen osaan ja liimaamalla tulostetun kutsutekstin sisälle. Niin ja hampaat tietysti piti lisätä myös. Nyt tyyppi on sopivan ding dong.

Invitations to Okko's birthday disco that we'll arrange for his kindergarten friends. Ice cream bar, costumes etc. have been planned already. Need to keep the children occupied the whole time or else we'll be in trouble. Haha.

päiväunet

sunnuntai 17. huhtikuuta 2016


Meillä on kaksi jännää kehitysvaihetta menossa; toinen opettelee sanoja, toinen kirjaimia. Otsolla oli hieno sanavarasto jo vuosi sitten, mutta jokin sama kuin Okollakin aikoinaan hetkellisesti, sai unohtamaan useimmat niistä. Mutta eipä siinä mitään, sieltä niitä tulee ja hyvin tuo pienempikin kaveri saa ajatuksensa perille.

Vuosi sitten hallittu 'auto' ja 'juna' nimettiin myöhemmin uudelleen, sinänsä loogisesti, ääntelynsä perusteella. Joten nyt ne ovat 'brrrä' ja 'tutu', sekä tietysti monikkomuodot 'brrriä'' ja 'tutuja'. Mutta ruokaa ja juomaa osataan kyllä vaatia selkeästi ja kovaa: 'puuvoo' ja 'vettä'!

The smaller one is learning to speak and the older one is getting to know the letters - as he's already starting the pre-school in August.

kuuraten ja borstaten

Kenelläkään muulla vaikeuksia saada muodostettua lasten hampaiden harjaamisesta hauska tapahtuma? Okolle löytyi hyvä kannustin tässä taannoin, kun Lindexillä myytiin Star Wars -hammasharjoja. Kun nappia painaa, käskee hammasharja käyttämään voimaa. Harmi vaan, ettei siihen myyty varaosaharjoja.

Itsellenihän tuo voimankäyttö on muodostunut ongelmaksi jo vuosia sitten ja liian tarmokas harjaaminen on tuonut useammankin hampaan juuren esiin. Taas äskettäin hammaslääkärissä asian tiimoilta käydessä lääkäri lykkäsi käteen tällaisen kannustimen. Onhan se tosi herkku, vaikka sähköhammasharja onkin edelleen paras.

tiistai 12. huhtikuuta 2016

I want to ride my bicycle

Pyöräilykausi on jo menossa /The biking season is on

keskiviikko 6. huhtikuuta 2016

juhlat


Viikonloppuna juhlittiin huomenna kaksi vuotta täyttävää Otsoa. Juhlia on aina kiva järjestää ja varsinkin tarjoilua suunnitellaan hieman tarkemmin, mutta niinhän siinä kävi, että kakun koristelu ontui taas pahemman kerran. Onneksi oli edes hyvää - valkosuklaa-mustaherukkajuustokakkua. Muutkin tarjoilut, mm. isimiehen kivellä paistamat pizzat, näyttivät maistuvan ja koti oli koristeltu kelta-valkoisella. Kuvatodisteetkin olisivat tietysti ihan kivoja, mutta tuntuvat nykyään pääsevän aina unohtumaan. Instagramista löytyy muutama.

We were celebrating Otso's second birthday last Saturday. I never seem to have the time or the patience to really make the kind of cakes I'd really like to (there was supposed to be a road there) but at least it tasted good.