sunnuntai 14. helmikuuta 2016

makkaraa kansalle


Eiliselle suunnitellut makkaratalkoot serkun perheen kanssa peruuntuivat enterorokon saavuttua kylään. Niinpä tänä aamuna herättiin makkarakoneen (kyllä, meillä on sellainen) kutsuvaan mylvintään ja muutamaa tuntia myöhemmin meillä oli tuoreena savustimesta (kyllä, myös sellainen löytyy) tullutta wurstia. Kylläpä kelpaa olla kulinaarin rouvana.

Kulinaarisista tottumuksista puheen ollen: muutin pari viikkoa sitten Otson tottumuksia, kun jätin rintaruokinnan kokonaan. Hyvin hän sen otti. Ja läheisyyttä me tankataan muutenkin.

2 kommenttia:

 1. Kuulostaa varsin viitseliäältä (ja mukavalta), että joku jaksaa valmistaa itse makkaroita. Mutta näin tarkemmin ajateltuna kai se on vaan tottumuskysymys. Mitä sitä ajattelee, että ostetaan valmiina ja mitä "kuuluu" valmistaa itse.

  ..juuri illalla lueskelin jotain Safkatutkan juttuja transrasvoista (valmisruoissa ja eri tuotteissa) ja tuli taas ällötys ja sillain, että kaikki pitäis tehdä itse. Kasvattaa kanat takapihalla ja syödä ne-tyyppisesti. Vaikka mä en kyllä syö lihaa. Mutta enivei.

  Että hyvät teidän varmasti terveellisille wursteille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, meillä tehdään kaikenlaista, kun tuo mieheni on niin osaava ja tekeväinen. Mutta ei se makkara varmaan koskaan mikään terveystuote ole, eläinrasvoja siinä on silti, vaikka olisi kotitekoista. Koska makkara tarvitsee rasvaa, muuten siitä tulee liian kuivaa. Ja sen vuoksi se onkin sellaista erikoisherkkua, eikä sitä valmistetakaan kovin usein. Meillä oli suunnitelmissa pitää joulumakkaratalkoot, mutta ne ovat siirtyneet jo kerran tai kaksi ja nyt sitten kävi niin, että molemmat tahot pitivät talkoonsa omissa kodeissaan. Heh, huono-onniset talkoot. No eipä mittään, seuraavaksi ajattelin piirakkatalkoita. Saapa nähdä, millä kokoonpanolla. :)

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!