sunnuntai 11. lokakuuta 2015

sunnuntai


Päivän nimi on Otso. Okkokin pääsi juhlimaan nimipäiväänsä tänä vuonna ensimmäistä kertaa ja vaikka meillä ei ole koskaan sinänsä suuremmin juhlimalla näitä nimipäiviä vietetty, on lasten kaikkia mahdollisia juhlapäiviä kivaa ja tärkeää huomioida. Aamupuuron päälle sopikin sitten nauttia eilisten illallisvieraiden tuoman omenapiirakan jämät.

Pojat ovat nukkuneet yhdessä omassa huoneessaan kesäloman lopusta asti. Otsokin nukkuu mielellään isojen poikien sängyssään, jossa turvana on pari tyynyputkeloa lakanan alla sängyn reunassa. Okkokin sai jotain uutta sänkyynsä: pituutta venynyt kaveri tarvitsi isomman peiton ja isojen ihmisten peitto vaati arvoisensa lakanan. Finlaysonin uutuuksia nähdessäni tiesin heti löytäneeni jotain Okolle sopivaa. Ja väritkin mätsäävät hyvin tuohon meidän lastenhuoneeseen.

It's Otso's name day today. And a lovely Sunday, sunny day. The boys have been sleeping in their own room since the end of the summer holiday and the arrangement is just lovely. And anyway, the rooms are close to each other so I'll hear if and when Otso is calling me at night. He's been teething and that causes him to wake up several times a night. But hey, that's temporary.

torstai 8. lokakuuta 2015

hyllyllinen väriä


Oikeasti koko kuva on huijausta: työhuoneen Stringeissä ei ole värilasia tai kahvipannua, mutta ovathan nuo kauniita katsella tuossa hyllyllä ja siksipä toin ne varta vasten kuvattaviksi. Melkoisia löytöjä olen tehnyt kirppareilta - lukuunottamatta tuota Pehtoori-pannua, jonka sain äidiltä. Mummilan kirppari on tarjonnut taas parastaan useampana kertana, kun olen bongaillut noita Kaj Franckin Fasetti-sarjan osia sieltä 50c kappalehintaan.

Niin ja kun ruokatilan viherseinä menestyy taas kerran huonosti, alkaa tällainen värikäs hylly houkuttelemaan jo ruokatilankin kaunistukseksi...

I have a nice small collection of things designed by my favourite designer, Kaj Franck. Franck's most famous quotation 'form follows function' is also something that I keep in mind as a designer. Well anyway, this shelf is usually not looking like this as I just put everything there for the photo but I must say that I've made some lovely finds from flea markets and for a very cheap price. The red glasses are by Saara Hopea and the coffee pot is by the great Antti Nurmesniemi, designer of the original metro in Helsinki.

maamunat


Innostuin kokeilemaan paperimassaa. Savi ja kaikki muu käsissä muokattava on ollut aina mieluista materiaalia ja sehän on aina plussaa, kun materiaalin kanssa ei tarvita uunia. Kylläpä onkin ollut hieman keramiikan tekemistä ikävä, kun se kulki harrastuksena läpi lapsuuden ja teini-iän, mutta se uuni, se uuni.

Tilasin paperimassaa kilon pussin ja olen sitä käyttänyt pari kertaa erinäisiin juttuihin, joista ensimmäisenä esittelen maamunat. Ilmapallon kanssa olen kikkaillut ennenkin, jääpalloja tehden, mutta nyt sivelinkin materiaalin pallon päälle. Paperimassan kuivuttua hajotin ja poistin pallon ja liimasin sisälle hieman tuorekelmua huokoista paperimassaa suojaamaan. Tuloksena on nyt tällaiset istutuskupit, joihin keräsin hieman sammalta (ja kaikki nyt muistavat, ettei sitä saa kerätä ilman maanomistajan lupaa). Seuraavaksi kokeilen massatöitä Okon kanssa, mutta täytyy muistaa tehdessä, että massa kuivattaa käsiä pahemman kerran.

Did some DIY using papier mache. I like working with plastic materials and this material is also very handy as it doesn't require an oven to get it dried.