keskiviikko 29. huhtikuuta 2015

pikainen vappu-DIY


Okolla on huomenna naamiaiset päiväkodissa. Koska Halloween-naamiaisiin pienessä paniikissa hankittu asu on jo pienenlivakka, ajattelin tuunata tuota vähäiselle käytölle jäänyttä lahjahaalaria kissapuvuksi, lisäämällä siihen trikookorvat ja -hännän. Okko sitten ilmoittikin haluavansa karhuksi, joten otinkin esille lankakerän. Hyvin on ala-asteella opittu pysynyt muistissa, kun noita tupsuja tein. Hapsulliset tupsut olisivat olleet kivoja sellaisenaankin, mutta koska kyseessä oli huovutettava lanka, laitoin pallot vielä pesupussissa neljänkympin pesuun. Niistä tuli hienoja tiiviitä palloja, jotka ompelin haalariin karhun korviksi ja hännäksi.

Okko needed a costume for tomorrow's party at the kindergarten. I decided to modify an existing overall with three pom-poms that I quickly made. And here we have a quick and easy bear costume.

maanantai 27. huhtikuuta 2015

sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

kemut


Eilen vietettiin Okon 5-v juhlia kahdenkymmenen hengen voimin. Sää ei pettänyt tänäkään vuonna ja vauhtia riitti taas koko neljän tunnin rupeamalle. Kakkuina oli tänä vuonna suklaajuustokakku Marianne-rakeella, sekä vaniljainen juustokakku punaherukkaraidalla. Kaikenlaista muutakin tarjottavaa oli, sekä suolaista, että makeaa, mutten harmillisesti ehtinyt siinä juhlien tuoksinassa kuvailemaan kuin pari ruutua puhelimella ja nämäkin muutamat kuvat ovat isimiehen ottamia - hyvin on siis bloggaajan ote päässyt herpaantumaan, kun kuvatodisteet loistavat poissaolollaan ja julkaisutahti on nykyisin ihan olematon. Mutta siis, meillä oli taas mahtavat juhlat!

Yesterday we were celebrating Okko's 5th birthday. There were 20 of us celebrating and we had a lovely and very action packed party.

keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

melkein viisivuotias

Okko odottaa innolla synttäreitään / He's excited about his coming birthday

tiistai 7. huhtikuuta 2015

yksivuotias

Ihana Otso täytti tänään vuoden. Juhlat pidettiin viikonloppuna mummilassa /Otso turned one today

reissumies

Otso sai synttärilahjaksi mm. eväsrepun. Nyt passaa retkeillä kesällä.