torstai 8. lokakuuta 2015

maamunat


Innostuin kokeilemaan paperimassaa. Savi ja kaikki muu käsissä muokattava on ollut aina mieluista materiaalia ja sehän on aina plussaa, kun materiaalin kanssa ei tarvita uunia. Kylläpä onkin ollut hieman keramiikan tekemistä ikävä, kun se kulki harrastuksena läpi lapsuuden ja teini-iän, mutta se uuni, se uuni.

Tilasin paperimassaa kilon pussin ja olen sitä käyttänyt pari kertaa erinäisiin juttuihin, joista ensimmäisenä esittelen maamunat. Ilmapallon kanssa olen kikkaillut ennenkin, jääpalloja tehden, mutta nyt sivelinkin materiaalin pallon päälle. Paperimassan kuivuttua hajotin ja poistin pallon ja liimasin sisälle hieman tuorekelmua huokoista paperimassaa suojaamaan. Tuloksena on nyt tällaiset istutuskupit, joihin keräsin hieman sammalta (ja kaikki nyt muistavat, ettei sitä saa kerätä ilman maanomistajan lupaa). Seuraavaksi kokeilen massatöitä Okon kanssa, mutta täytyy muistaa tehdessä, että massa kuivattaa käsiä pahemman kerran.

Did some DIY using papier mache. I like working with plastic materials and this material is also very handy as it doesn't require an oven to get it dried.

2 kommenttia:

  1. Oooh, how sweet.. What are they?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Well, they're some sort of planting pots but the material absorbs water easily, so I glued some kitchen foil inside it. And now there's some moss planted in the balls. The balls were created by putting some papier mache on a balloon and breaking the balloon when the material had dried.

      Poista

Olemme iloisia kommentistasi!