keskiviikko 26. elokuuta 2015

arki [on yhtä juhlaa]


Arki astui kuvaan ihan toden teolla, kun päiväkoti alkoi parisen viikkoa sitten. Okkohan jo kaipasikin päiväkodin kavereita ja toimintaa, joten jännäämistä oli lähinnä perheen pienimmän, sen meidän vauvaksi kutsutun, kanssa. Mutta eipä ollut hätää, jo harjoittelujakso todisti, että myös pienempi on päiväkotimiehiä, niin reippaasti Otso liittyi mukaan toimintaan. Pienet itkut siinä eron hetkellä päästetään, mutta olen jäänyt kuuntelemaan oven taakse ja itku loppuu ihan hetkessä ja olemme saaneet joka päivä raporttia, että Otso leikkii ja touhuaa iloisena. Ja onhan tämä ollut harjoittelua itsellekin ja nyt viimeistään on tullut huomattua, miten aika on arkisin kortilla: tuohon eri paikkojen välillä liikkumiseen menee päivässä reilut kolme tuntia. Onneksi junassa sentään voi tehdä töitä, jos siltä tuntuu ja kaikkein tärkeintähän on, että pojilla on hyvä hoitopaikka.

Mutta ei arkea ilman juhlaa, sillä tänä viikonloppuna pidetään taas sadonkorjuujuhlat. Satoahan on tullut kerättyä juu, muun muassa noista meidän vuoden ikäisistä marjapuskista, jotka tuottivat ruhtinaalliset parisen rasiaa herukoita. Noh, onneksi esimerkiksi lähistön maissipelto tarjoaa parastaan juuri nyt.

Kyllä se siitä.

The boys started at the kindergarten a couple of weeks ago and now we're living the busy working family life. The evenings tend to be too short as it takes three extra hours every day to move between places. But I'm not complaining as the kindergarten is lovely and everything is going well. This weekend we're celebrating a bit as we're arranging a harvesting party. I need to add (again) that not much harvesting has been done but that's not the point. It's lovely to get some friends over for a meal, playing and chatting.

4 kommenttia:

 1. Oih, sadonkorjuujuhlat kuulostaa ihanalta! Kauniita kuvia ja tsemppiä arkeen. Vaikka sekin on pitkän loman jälkeen myös ihan mukanaa - voi taas odotella seuraavaa lomaa. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maru! Juhlat olivat kyllä onnistuneet ja sääkin suosi taas! Arkikin on lähtenyt rullaamaan hyvin, vaikka illat kyllä tuntuvat niin kamalan lyhyiltä. Ja lyhyitähän ne ovatkin. Otso on tällä viikolla jäänyt hoitoon jo ihan ilman itkuja, vaikka eipä se itku onneksi viime viikollakaan kestänyt muutamaa sekuntia kauempaa. Reippaita poikia ovat.

   Ja kyllä, syysloma on jo mielessä. :) Pitäisi vaan päättää, koska se pidetään.

   Poista
 2. Aina kun satun lukemaan tätä blogiasi ihailen kotinne vaaleutta ja selkeyttä. Pidän hyvin monenlaisista sisustuksista ja tämä tyyli on eräs ihailemistani tyyleistä.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, kiitos paljon! Olipas kiva kommentti! :)

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!