torstai 23. heinäkuuta 2015

Ciao!


Terveisiä Italiasta! Meillä oli mahtava viikon loma lähes 40°C lämmössä. Ei tullut kylmä ei, mutta ihmeen hyvin jaksettiin olla aktiivisia ja käydä vaikka missä. Viikon aikana ehdittiin kiivetä tulivuorelle (Otso oli rintarepussa, Okko käveli itse), maleksia Napolin pikkukujilla, veneillä, nähdä Amalfin upeaa rannikkoa ja viettää rantaelämääkin. Etukäteen mietityttänyt jatkuva ravintoloissa aterointi tuon yksivuotiaan kanssa sujui vaihtelevasti. Otso sai välillä oman annoksen ja söi välillä äidin annoksesta. Myönnän, että katsoin kyllä hieman menua sillä silmällä, ettei tulisi kovin tomaattisia ruokia - ihan sen sotkun vuoksi. No, ihan ei kyllä sotkulta vältytty, kun tomera pieni Otso haluaa syödä itse ja esimerkiksi Napolissa pöytään oli katettu kaunis valkoinen liina ja Otso söi lounaaksi penne-pastaa tomaattisoosilla. Aterian päätteeksi olikin sitten hyvä kauhaista jäljelle jääneet pastat lattialle.

Meidän pojat saivat ylenpalttista huomiota paikallisilta. Voikohan ollakaan lapsiystävällisempää maata, kuin Italia, vai saivatko meidän pojat vaan erityisen paljon huomiota?! Eräältäkin illalliselta Otso poistui yltäpäältä huulipunassa, kun ylikaunis tarjoilija halusi hieman suukotella, Napolissa ohiajava nainen huuteli Okolle avoautostaan belloa ja itkevän tai muuten vaan kiukuttelevan lapsen piristäminen tuntui olevan koko kylän mummojen ja pappojen asia. Viimeisenä iltana menimme laiskasti vain läheiselle hotellille illalliselle, sillä sen ravintolaa oli kehuttu. Jossain vaiheessa aterian lopussa ihmettelimme, minne Okko oli hävinnyt. Okko löytyi muutaman metrin päässä keittiön ovelta, leikkimässä pikkuautoilla kokki-tädin kanssa.

PS: Jos oli hyvä ja rauhallinen olo hotellilta lähtiessä, ehti Italiassa olon viimeiset hetket muuttua vielä jännitysnäytelmäksi ja oli ihan pienestä kiinni, ettei jääty Napolin kentälle. Olemme Italian ystäviä, sen nyt todistaa sekin, että tämä oli jo neljäs yhteinen reissu sinne, mutta joskus, tai aika useinkin, se asenne ja asioiden toimimattomuus raivostuttavat. No, kaikki mahdollinen meni pieleen siinä vaiheessa, kun Otson matkarattaat olisi pitänyt saada toimimattomalle erityismatkatavaroiden hihnalle. Ketään ei kiinnostanut auttaa ja rattaat piti lopulta hylätä hihnalle. Piti pistää juoksuksi, vauva sylissä ja ehdimme ihmeen kaupalla koneeseen, vaikka lähtöön oli enää 10 minuuttia. No, italialainen epätehokkuus näkyi sitten siinäkin, että matkatavaraukkelit olivatkin myöhässä ja jouduimmekin odottelemaan 30 minuuttia ekstraa, juostessa noussut hiki selkää pitkin valuen, ennen kuin kone pääsi ilmaan... Ja ne vaunut, ne saattavat tulla vielä perille. Ehkä.

12 kommenttia:

 1. Kaikesta huolimatta teillä on ollut varmasti mukava reissu. Upeita kuvia. :)

  VastaaPoista
 2. Oonkin Instan puolella ihaillut ihania kuvia kateellisena ja potenut matkakuumetta. Tää on ollut kyllä surkein kesä ikinä, mitä tulee säihin. Toivottavasti saatte vaunut takaisin. Ehjinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, mutta tämä viikko näyttää hyvälle sään suhteen! Ja rattaidenkin suhteen on jotain toivoa. :)

   Poista
 3. Ihania kuvia, siis aivan täydellisiä lomakuvia. Pisteet lapsiystävällisyydestä Italialle, mutta varmasti toimimattomuus ottaa pannuun - etenkin siis jos on kiire ja asiat pitäisi saada sujumaan. Mutta ei hätää, sellainen asioiden suhteuttaminen ja nopeasti toimiminen tilanteen niin vaatiessa tulee loppumaan totaalisesti myös Suomessa, täytäthän ensin kaavakkeen kolmena kappaleena, niin voidaan saada liukuhihna toimimaan. Eikun nyt tuli väärät kaavakkeet ;)

  Ihastelen vielä kuvia hetken, aivan ihania ♥

  VastaaPoista
 4. Kuulostaa hyvältä reissulta! Luulen, että Italia on sekä hyvin lapsiystävällinen maa että teidän suloiset vaaleat pojat herättävät erityistä huomiota!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, reissu oli kyllä mahtava! Heti alettiin miettiä, minne sitä sitten ensi vuonna mentäisiin :)

   Poista
 5. Voi mitä kuvia! :) Matkakuume! Vakuutus kai korvaa vaunut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Finnair korvaa vaunut, jos niitä ei löydy. Niiden mukaan ne ovat löytyneet, mutta eivät kyllä ole vielä meille saakka tulleet.

   Poista
 6. Italia osaa kyllä tosiaan olla tehottomuuden ja välinpitämättömyyden maa, jos vain haluaa. Meillä vuonna eräänä oli Roomaan saapuessa tilattu ja maksettu tila-auto, meitä kun oli 6 hlö matkassa. Ja kas ei siellä mitään tila-autoa ollut, eikä oltu ainoita ketkä sellaisia olis tarvinnut! Vaikea sitä on änkeä tavalliseen autoon 6 henkilöä ja matkatavaroita. Olisi pitänyt ottaa kaksi tavallista henkilöautoa, mutta isäni ei halunnut ajaa Italiassa, ymmärrettävistä syistä. Kyllä siinä minullakin käämit kuumenivat, vaikka yleensä osaan ollaa aika hillitysti... Onnen kaupalla saatiin sitten sellainen tosi iso (paketti)auto käyttöömme, jonne mahtui 9 henkilöä. Sinne mahduttiin matkatavaroinemme loistavasti. Tietysti siitä piti maksaa extraa, mutta saimme haettua onneksi korvausta takaisin kotiin palatessa. Huoh!

  Parin viikon päästä lähdemme taas mm. Italiaan, mutta lennämme Saksaan ja vuokraamme auton sieltä. Kaikki mitä ilmeisimmin sujuu paljon jouhevammin saksalaisella pendantilla asenteella. Pidetään peukkuja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ääh, no onhan teilläkin ollut säätöä! Tuosta meidän jutusta jopa italiainen tuttavani sanoi, että kuulostaa erittäin italialaiselta. :D Joo, onhan se kyllä sellaista meininkiä...

   Kuulostaapa hyvälle! Hyvää reissua teille!

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!