sunnuntai 18. tammikuuta 2015

ulkoruokintaa


Meillä on grillattu lähes siitä saakka, kun muutimme tänne viime maaliskuussa. Parempi puoliskoni oikein odotti kunnon grillin hankkimista, eikä grilli ole paljon päässyt viilenemään - meillä kun on grillattu niin jouluna, kuin juhannuksenakin. No nyt armaat lukijat tietenkin ajattelevat, että täällä on pelkkää wurstia syöty kohta vuoden verran, mutta itse asiassa sellaista perinteistä grilliruokaa on syöty ehkä pari kertaa. Tuo Weber, sekä ennen kaikkea mieheni, ovat sen verran monipuolisia, että kaikki on mahdollista. Tänään grillissä paistui naan-leipä, sekä tomaattinen linssipata. Okkokin söi leipää ja linssipataa hyvällä halulla. Grillissä on tehty muun muassa myös joulupipareita (kyllä, luit oikein), lettuja, leipää, kasviksia, kotitekoisia makkaroita, ribsejä, nyhtöpossua, kanaa ja savukalaa. Lankulla kypsennetty savukala onkin meillä perusherkkua, jota valmistetaan melko usein, sillä lähistöllä on hyvä kalakauppa. Kyllä kelpaa rouvankin istua valmiiseen pöytään.

Every season is grilling season - at least if you ask my husband. He was so happy to buy that Weber when we moved in here last March. And the grill hasn't really cooled down since. It can be used for anything. Our favorite is fish, usually salmon that can be bought nearby. Today my husband made us some Indian style food: naan bread and tomato-lentil stew. Delicious! Even the bread was baked in the grill.

6 kommenttia:

 1. Wau! Melkoisen luovaa grillailua. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain! :D En olisi itsekään uskonut, mitä kaikkea kunnon grillillä voi tehdä! Vanha kerrostaloon sopiva sähkögrilli laitettiin suosiolla kiertoon.

   Poista
 2. Hehe, luin tätä kännykällä ja kun kirjoitit että jouluna on grillattu, katoin heti että porkkanalaatikkoko siellä on syntymässä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, laatikot tehtiin uunissa, mutta jouluna syötiin hyvää grillattua savusiikaa.

   Poista
 3. Oih! Juuri tänään katselin meidän grilliä ja mietin, että itkeeköhän se kun sitä ei ole käytetty moneen kuukauteen. Meillehän tuli grilli vasta loppukesästä ja harjoitteluunhan se meni: maissia ja makkaraa, lähinnä. Nyt pää on ihan tulvillaan uusia idiksiä, pipareita en tiedä miten grillissä paistetaan (hehe) mutta kaikkea ihanaa ajattelin kokeilla ja kokkailla! Tule kesä. Tai no edes vähän lämpöisemmät säät niin ei tarvitse nakit jäässä grillailla ;)

  Mukavaa tiistaita <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minulla taitaa olla jokunen insta-kuva siitä, miten mies grillaa terassilla läpökkäissä, vaikka maisema on luminen. Eihän sitä grilliä tarvitse koko ajan hämmentää. :) Että nyt vaan wurstit grilliin, säästä viis! ;)

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!