lauantai 10. tammikuuta 2015

tilaa töille ja askartelulle


Pienen blogihiljaisuuden aikana on ehtinyt taas tapahtumaan kaikenlaista. Perheen pienin on sairastanut elämänsä toisen korvatulehduksen ja alkanut kiipeilemään tukea vasten - niin ja äitiyslomakin loppui. Vieraitakin on käynyt paljon, mutta arki saapui lopulta ja isompi palasi päiväkotiin kolmena päivänä viikossa. Joulukin ehdittiin jo kerätä pois tällä viikolla ja koti näyttää nyt jotenkin niin keväisen raikkaalta.

Uusi lempipaikka löytyy tätä nykyä työhuoneesta, joka on saatu joulu-tammikuun aikana vihdoin kuntoon. Huoneessa on komeron mentävä kolonen, josta olin heti innoissani, työpiste mielessäni. Kolosen leveys on 207cm, jonka vuoksi siihen ei heti saatukaan pöytälevyä - ongelmana oli levyn hankkiminen ja kuljetus, vaikka farkulla ajetaankin. Ideoin koloseen kelluvan pöydän, mutta noin kymmenen kuukauden jälkeen päädyimme kompromissiin, joka mahtui autoon ja tuli halvaksi: vanha Ikean pöytärunko sai päällensä parimetrisen kannen Ikealta ja levyn toinen pää lepää niin ikään Ikealta jo keväällä hankitun laatikoston päällä. Lisäksi huoneessa on jo keväällä hankitut Stringit, työkalukärry, Bilteman kirjahylly (ilman jouluvaloja, sillä kyllästyin meidän sähkömies jr:n jatkuvaan mielenkiintoon niitä kohtaan), sekä Eames-nojatuoli. Niin ja yksi romukaappi - sellainenhan pitää jokaisessa työhuoneessa olla. Parempi yksi romukaappi, kuin huone täynnä romua, kuten oli noin yhdeksän kuukauden ajan.

Nyt tuota huonetta kelpaa käyttää etätöihin tai muuten vaan tietokoneella istumiseen. Lisäksi pöydän ääreen mahtuu toinenkin työpiste askarteluja varten. Laatikostonhan jo laitoinkin yksinomaan askartelutarvikkeille. Työkalukärrykin vetää aika monta askartelutarvikelaatikkoa, mutta sille alimmalle lehdille varatulle hyllylle täytyy tehdä jotain - Otso kun on hyvin kiinnostunut johtojen lisäksi myös äidin sisustuslehdistä.

Christmas is already gone and we've been busy having guests coming in and out. We didn't really celebrate the year changing as Otso was sick with ear infection. But hey, we've been doing something for the house and we finally have a room for working and crafting. It took quite a long time and the room has been full of junk for nine months. The desk is from Ikea - the cheap and easy alternative. We used the legs from the old desk that was a lot smaller.

10 kommenttia:

 1. Raikas työhuone, kyllä tuolla kelpaa työskennellä ja antaa ajatuksen lentää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Olen kyllä niin iloinen tästä, sillä meillä ei ole ennen ollut näin hyvää tilaa pelkästään tietokoneelle ja muulle hommailulle. Etätyötkin voi jatkossa hoitaa muualla, kuin keittiön pöydän ääressä. Se on myös hyvä, sillä me molemmat tehdään välillä etätöitä (tai minäkin sitten taas kun palaan töihin).

   Poista
 2. Tyylikäs työpiste! Hyllyiltä bongaa hauskoja yksityiskohtia. Hih, säästöpossut!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Karkkis! Joo, mulla on tuollainen salainen possukokoelma. :D Ja omia autoja kans. :) Muuten, eikös se teidän hääauto ollut tuollainen keltainen kupla? Jotenkin muistelen niiltä naimisiin.infon ajoilta. :)

   Poista
  2. Joo oli keltainen kupla! Meillä on se edelleen kesäautona. Ja myös miniatyyri mini-tyllirusetilla.

   Poista
 3. Hyvältä ja raikkaalta näyttää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Joanna! Minäkin pidän sitä aika raikkaana. Ja nyt talvisen valon tullessa ikkunasta se jotenkin näyttää aika valoisaltakin.

   Poista
 4. Ihana! Mulla harva se päivä huonesumplimiset päässä että miten pyöritään kolmen mh:n kanssa. Paljon teillä on noita makuuhuoneita pelkästään? Jakaako pojat tulevaisuudessa yhden huoneen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on kolme makuuhuonetta ja pojille on annettu suurin niistä. Siellä on hyvin tilaa kahdelle - meillä on jopa kaksi sänkyäkin siellä jo, vaikka Otson pinnasänky onkin vielä meidän makkarissa. Sitten joskus isoina poikina voivat saada omat huoneet. :)

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!