lauantai 30. elokuuta 2014

näen punaista


Punainen, tuo lemppari tehosteväri, ei kyllästytä vieläkään. Ihan niin radikaaleja ei kuitenkaan enää olla, että punainen seinä maalattaisiin, mutta punaiset väriläiskät pysyvät edelleen mukana. Kettukarkki-tyynynpäällinen löytyi kesällä Kuopiosta ja tuo pinnasängyn päiväpeitto on kymmenisen vuotta sitten Itiksen Fidasta ostettu tilkku. Otsokin sai tällä viikolla hieman punaista tuon Tutan yöhaalarin muodossa.

I just love red details. We even used to have a red wall, but that feels a bit too radical at the moment.

keskiviikko 20. elokuuta 2014

hiuskoru ihanalle


Löysin Tammisaaren reissulla sattumalta yhdestä kaupasta hiusklipsejä, sekä rintakorun pohjia. Tein nelivuotiaalle kummitytölleni yksinkertaisen hiuskorun käyttämällä Polkkaponin nappia, sekä meidän häämateriaaleista ylijäänyttä satiininauhaa. Häistä on jo viisi vuotta, mutta materiaalin rippeitä löytyy edelleen - ei ihme, että kaapit täyttyy kun säilön kaikenlaista. Moni ei ehkä arvaisikaan, että hääpukunikin, sellainen iltapukumallinen, oli tuon nauhan värinen. Olen shokeerannut ihmisiä sanomalla, että menin ruskeassa mekossa naimisiin. No, tosin väitin, että se oli villaa. Heh.

It's a DIY hair clip for my goddaughter. I used a button and some leftover satin from our wedding. The word 'ihana' means wonderful, lovely etc.

maanantai 18. elokuuta 2014

johto-DIY


Tein pienen tuunauksen lampun johdolle. Tavallinen muovijohto oli tylsä ja ajattelin ensin virkata siihen päällyksen, mutta kokeiltuani virkkausta tulin siihen tulokseen, että lopputulos on liian harvaa ja aloin kiertämään lankaa johdon ympärille. Melko hidasta hommaa, varsinkin kun johto on pitkä, mutta olen tyytyväinen lopputulokseen, joka näyttää ihan aidolta kangasjohdolta. Johdosta saa siistin, kun peittää alkusolmun langan alle. Loppusolmun päälle laitoin hieman liimaa sulkemaan solmun varmasti. Ja ainahan tuon voi purkaa, mikäli punainen alkaa tökkimään.

Meillä on nyt keittiössä, sekä ruokatilassa valaisimet. Neljän kuukauden harkinnan jälkeen päädyimme hankkimaan ruokatilaan Gubin Semi-valaisimen. Keittiön kattoon puolestaan laitoimme Frandsenin mattamustan pallon. Molemmissa tiloissa on lisäksi hyvä yleisvalaistus.  

I did a small DIY project, covering a lamp cord with yarn. I like the result and it's easy to remove, should we get tired of the red.

lauantai 16. elokuuta 2014

Tammisaari

Viime viikonloppuna käytiin Tammisaaressa./ We visited Tammisaari last weekend.

perjantai 1. elokuuta 2014

aamu


Keitin itselleni aamukahvit jo puoli seitsemän aikaan, ruokittuani ensin Otson. Otso nukahtaa aina uudelleen saatuaan vatsansa täyteen ja vaikka itsekin olisi kiva vielä köllähtää pikkuisten viereen (kyllä, Okkokin on sitten lomareissun jälkeen hylännyt oman sänkynsä), voittaa välillä ajatus omasta ajasta. Omaa aikaa voi sitten viettää niinkin laadukkaasti kuin nettiä kahvikuppi toisessa kädessä selaillen. Olisihan noita projektejakin odottamassa, mutta ehtiihän tuota - projektit ovat joutuneet tällä helteellä odottamaan, mutta jotain järkkäilyitä on tullut tehtyä sisällä. Isimieskin palasi jo töihin, joten arkipäivisin mihinkään askarteluprojekteihin ei edes ehtisikään tarttua.

Täytyy sanoa, että meitä on siunattu kahdella hyvin nukkuvalla lapsella. Otso on nukkunut vielä paremmin kuin Okko, heräten vain kerran yössä hamuamaan ja tekee senkin ilman itkua. Otso haki unirytmiä vain kahden ensimmäisen viikon ajan ja on sen jälkeen nukkunut hyvin mallikelpoisesti. Kun lapsi nukkuu kainalossa, hoituvat nuo yösyötöt ihan itsestään ja äitikään ei väsy. Tiedän kyllä, että olemme onnekkaita siinäkin mielessä.

I woke up early this morning, only to get some time for myself. And how have I been spending it? Well, online and by drinking coffee. Sometimes that is time well spent. I must say we've been blessed with children who sleep very well. Otso, who's not even four months old, wakes up once a night and doesn't even cry then. After breastfeeding him for a short while he sleeps again, waking up in the morning. And in the morning he sleeps again after being fed. So yes, we're lucky as it has been like this after the first couple of weeks with him. I know this could be quite the opposite and I do acknowledge it can change.