keskiviikko 30. heinäkuuta 2014

rantsuelämää

Ihana merenranta pienen ajomatkan päässä. / This lovely place is located close to our home.
No eihän siellä kyllä voinut uida, mutta uimassa on käyty hiekkakuopan rannalla. / But it's not suitable for swimming.
Otsokin on ryhtynyt rantaleijonaksi. Sateenvarjo on toiminut köyhän miehen aurinkovarjona. / Otso is hiding under the umbrella.

torstai 24. heinäkuuta 2014

vaateshow


Okolla on jonkinlainen vaateoperaatio menossa ainakin kolme kertaa päivässä. Okko on saanut valita vaatteensa viime aikoina - ihan vaan harjoituksen nimissä ja Okkohan valitsee mielellään. Ainoan poikkeuksen tekevät juhlat ja sen sellaiset, joihin toivoisi jotain siistimpää asukokonaisuutta ja lapsi täytyy pakottaa pukemaan vanhempien valitsemat vaatteet.

Välillä asukokonaisuudet ovat melko luovia ja nyt kun hänellä on muutenkin vapaa pääsy kaapilleen, kaapin sijaitessa omassa huoneessaan, löytyy lattialta jatkuvasti Okon hylkäämiä vaatekappaleita. Jotkin vaatteet ovat ylitse muiden; voittoautot (alushousut, joissa on formulan kuvia), villeet housut (kahdet vihreät housut, jotka molemmat jo hieman pienenlivakoita) ja muutamat pitkähihaiset paidat. Varsinkin vihreitä housuja kaivataan koko ajan, oli kuuma tai kylmä. Viime sunnuntaina allekirjoittanutta suorastaan nolotti seisoa lapsen jalkapalloharjoitusten huoltojoukoissa, kun minimies päätti pukeutua taas mielensä mukaan lempivaatteisiinsa ja hikoili sitten vuolaasti pallon kanssa juostessaan. Eilen Okko taasen haki nukkumaan mennessään villeet housut narulta ja puki ne shortsien päälle. Päällä oli myös pitkähihainen paita. Ja meidän lapsihan ei ole mikään vilukissa. No, jos se oppi menisi sitten vaikka kantapään kautta. Onko muiden nelivuotiaiden kanssa tällaista vaateshowta?

Okko is having a clothes show a few times a day. He gets to choose his clothes and I must say he's being rather creative. He absolutely loves those green pants. He's got two pairs of those and they're already getting a bit small. He's always asking after them and puts them on even when it's hot - like now the temperature has been close to 30°C. He's even been sleeping in them, even though the house doesn't get cold during the night - quite opposite actually. I wonder if it's the same with other four year olds.

rolling


Otso-Otsoliini pyörähti sunnuntaina ensimmäistä kertaa vatsalleen ja takaisin, komeassa kolmen ja puolen kuukauden iässä. Voi kun tuo pieni kasvaa ja kehittyy niin nopeasti - kokoakin on tullut sentti- ja kilotolkulla sitten huhtikuun alun.

Otso, who's now three and half months old, did a full roll on Sunday. Way to go Otso! He's growing and learning new things so fast - didn't remember how fast babies grow and change.

maanantai 21. heinäkuuta 2014

sohvapöytä


Olen haaveillut trukkilavapöydästä jo pitempään ja kun meillä on nyt tuo ulkosohvakin, oli sille paikkakin valmiina. Ensin en meinannut keksiä, mistä tässä nyt lavaksi muututaan, mutta sitten välähti: tuossa ihan lähellä on paikka, joka myy multaa ja olen nähnyt lavoja siinä pihalla. Sieltähän se sitten irtosikin. Kaupan täti antoi pienen lavan ilmaiseksi ja lupasi myydä eurolavan, mikäli tämä osoittautuu liian pieneksi. Minusta se on hyvä noin, kaipaa vain maalia pintaan. Pyörätkin löytyivät jo valmiina meidän vanhan kirjahyllyn jäljiltä.

We have a new coffee table outside. Recycled materials and free of charge - and in serious need of some paint. But I just love it.

leipää voin alle


Kiinnostuin lomaillessa leivän tekemisestä, kun sain maistella suvun leipovien ihmisten aikaansaannoksia. Kaiken lisäksi tuossa meidän lähikaupassa on aika huonot leipävalikoimat ja suoraan sanottuna hyvästä leivästä kiskotaan minusta turhankin kovaa hintaa. Lisäksi ajattelin, että olisi kiva myös pakastaa leipää tai sämpylöitä, jotta leivän loppuessa tuoretta tavaraa olisi helposti saatavilla.

Keräsin kauppareisulla liudan erilaisia leseitä, jauhoja ja siemeniä ja olen niitä nyt heitellyt taikinaan. Tämän leivän perustana on puoli litraa vettä, puoli desiä öljyä, pussi kuivahiivaa, vähän suolaa ja sokeria, sekä hurjan viljaista sämpyläjauhoa, joka on ihan parasta tavaraa. Lisäksi heitin mukaan spelttiä, auringonkukansiemeniä, vehnänalkiota, sekä vehnä- ja kauralesettä. Hyvää tuli, kaikesta aineiden sekamelskasta huolimatta. Toinen leipä meni pakastimeen ja maistui sulatettuna ihan tuoreelle.

I got interested in baking our daily bread as our local shop is only selling the very basic stuff. This one includes a lot of healthy ingredients and tastes good too.

sunnuntai 20. heinäkuuta 2014

taas ne juo sitä kahvia


Kahvittelu maaseudulla taitaa olla meidän harrastus. Tälläkin viikolla on tullut ajeltua ihan vain muutaman kilometrin päähän kotoa vierailemaan vähän piilossa olevissa kahviloissa. Nämä tällaiset paikat eivät pahemmin mainosta ja niistä saattaa kuulla ihan vahingossa. Jos näitä maaseutukahviloita sattuu tien varrelle, kannattaa ehdottomasti pysähtyä tai vaikka ajaa hieman ihan asioikseen, sillä tunnelmaahan näissä on ihan toiseen potenssiin. Eikä tarjoilutkaan olleet pöllömpiä.

So it seems we've made a hobby of visiting the small countryside cafes. We visited these two places this week. They're located close to our home. Lovely places they are.

keskiviikko 16. heinäkuuta 2014

ihana Ihana kahvila


Kahvila-aiheiset jutut saavat jatkoa, kun loma-aktiviteeteissa päästiin tänään kohtaan Korkeasaari ja perinteiseen tapaan kävimme samalla Ihanassa kahvilassa siinä viereisellä niemennokalla. Sumppi oli hyvää ja Okko teki tuttavuutta Sumppi-nimisen koiran kanssa. Okko myös esitteli auliisti kaikille Korkeasaaresta saamaansa pehmokärmestä. Ihana tuo Okko kun hän on niin sosiaalinen, että aloittaa juttua vieraidenkin ihmisten kanssa. Siinäpä tuli sitten vanhempienkin turistua kanssakahvittelijoiden kera.

Today we visted the Helsinki zoo and on our way back home this lovely cafe. This place is one of our favourites. The coffee is sold from a sea container and you can view the sea while sipping the coffee. There are also sand boxes and toys available.

lentokone

Otson ja isin aamujumppa. PS: Tämäkin kuva on bloggerin tummentama. Harmi.

maanantai 14. heinäkuuta 2014

old skool


Miehen kotipaikkakunnalle oli perustettu uusi kahvi- ja ruokapaikka, joka oli niin kiva, että kävimme siellä peräti kolme kertaa viikon aikana. Kahvila on perustettu vanhaan luokkahuoneeseen, jossa isimieskin on ollut kolmos-nelosluokilla. Tuo vanha koulu on viehättänyt aina ja on erityisen mukavaa, kun sinne on keksitty yritystoimintaa alakoulun saatua uudet tilat. Tämä kahvila teki erityisesti vaikutuksen tunnelmallaan ja kekseliäällä sisustuksellaan, sekä myös tarjoiluillaan. Sinne mennään uudestaankin.

This cute cafe&restaurant is located in the same room where my husband was studying hard when he was aged 9 to 10. The old school is now homing small businesses such as this cafe, a hairdresser and a masseuse. The place was so lovely that we visited it three times during one week! And will visit it again the next time we're visiting my in-laws.

lauantai 12. heinäkuuta 2014

mökki täynnä ideoita


Meillä oli keskiviikkona ilo päästä vierailemaan perheenjäsenille kuuluvalla ihanalla mökillä, joka on rempattu äskettäin. Sisustus on toteutettu lähestulkoon kierrätystavaralla ja on täynnä toinen toistaan upeampia ideoita. Ihan mieletön koko paikka, olen totaalisen ihastunut!

We had the pleasure to visit this lovely cottage this week. It belong to our family members and the decoration has been formed with great ideas and recycled materials. I fell in love.

perjantai 11. heinäkuuta 2014

sukuloimassa

Meillä oli ihana kahden viikon loma/We had a lovely holiday visiting the closest ones