torstai 27. marraskuuta 2014

unijuttuja ja case pukki


Näkymä on taas ollut tämä joka aamu. Keksin Okolle kannustimeksi taulukon, johon saa tarran jokaisesta omassa sängyssä nukutusta yöstä ja tarrojen kertyessä saa palkinnon. Tyyppi huuteli eräänä aamuna meidän sängystä herätessään, että saiko hän nyt sen tarran, että nukkuiko hän omassa sängyssään koko yön. Hiljaista on taulukossa juu. Vaan onhan se ihana herätä tuollaisten vierestä, mutta yöt eivät ole aina niin levollisia. Asia on siis edelleen (ja taas) työn alla.

Niin se pukki. Okko osaa nyt jo odottaa pukkia ja on puhunut siitä paljon. Itselläni on nihkeä suhtautuminen sellaisiin kutsupukkeihin, niihin, jotka ilmoittelevat kauppojen ilmoitustauluilla tyyliin raitis, autoileva pukki. No tottakai raitis, hyvänen aika sentään! Ja ihan sama, tuleeko autolla vai porolla, kunhan tulee. Mutta onko pukeilla jotain laatusertifikaatteja, joista kunnon pukin tuntee? Entä jos paikalle tulee joku rahastusmielessä liikkeellä oleva muovinaamari? Tai jos pukki puhuukin ruotsia? Puuh, jokin päätös pukin suhteen pitää tehdä ja mieluiten pian. Jää vaan ne muovireiskat jäljelle, jos liian lähellä aattoa alkaa soittelemaan. Niin ja äidin pitää alkaa totuttautumaan ajatukseen jostain vieraasta ukkelista meillä aattona. No, eihän se kauaa viivy kuitenkaan.

This is how our bed usually looks like in the morning. We've been having trouble getting Okko sleep in his own bed all night. It's nice to wake up next to them but let's face it; the bed is crowded having all four of us in one bed.

As Christmas is coming, Okko has started to wait for Santa Claus to visit. In Finland we have this tradition of call-in Santa Clauses but I'm really against the whole thing. Now we're considering having one visit us on Christmas Eve. Let's see.

8 kommenttia:

 1. Tsemppiä unihommiin! Eivät ole helppoja, nimimerkillä jos jonkinlaista tarraa kerätty...
  Ja pukkiasiaan, kannattaa luottaa puskaradioon, kysyä tutuilta suosituksia tai sitten kysellä vaikka naapuristosta tai tuttavilta voisiko tehdä pukkivaihtarit, että jos teidän isi pukkeilee naapurissa ja naapurin isi teillä.

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia!

   Joo, pitää tehdä jotain asialle. Pelkään, että tulee pettymys, jos pukki ei tule, mutta kavereilla kävi.

   Poista
 2. Miten ois joku naapurin pappa tai mies joulupukiksi. Entä löytyskö suvusta ketään sopivaa? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tosiaan, muutenhan meillä olisi noita lähipiirin edustajia, mutta kun vietämme joulun omassa kodissa ja asumme tosi kaukana kaikista sukulaisista. Se on sitten b-suunnitelma, jota täytyy soveltaa. :)

   Poista
 3. Voi mikä unikuva ja tsemppiä hei öihin! Meilläkin vähän samat jutut tapetilla...blogiin on tulossa siitä avautumista ;)

  Pukkipohdinnat on myös hyviä ja minä en myöskään tiedä, mitä ajatella tilauspukista. Yhtenä jouluna oltiin aatto kotona ja en voinut tilata pukkia. Käytiin "etsimässä" pukkia ulkoa, jonka aikana lahjat olivat tulleet kuusenalle, pomps! Mutta muina vuosina pukin virkaa on toimittanut lähisukulaismiehet. Vaikkakin ekaluokkalainen on alkanut miettimään näitä juttuja: äiti, näissä joulukuvissa on kyllä (melkein) kaikki muut paikalla, mutta missäs sinä olit silloin?! ;) Niinpä!

  Hyvää viikonloppua ja hyvä unia <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos S! On nämä nukkumisjutut kyllä sellaisia. Meillä tietty on vielä sekin, että vauva heräilee öisin ja toisaalta kun aamulla ei ole kiire minnekään, ei sitten herätäkään kamalan aikaisin.

   Plääh, en muuten ole nähnyt vielä ilmoituksia missään. Tai no en nyt ole ihan hirveästi katsellutkaan. Pitää alkaa hoitamaan tätä pukkiasiaa. Ei se Okko ole asiaa koskaan ennen kysellyt, mutta nyt hän tosiaan odottaa, että se pukki tulee. Mehän tavattiin pukki perjantaina, kun täällä oli joulukauden avajaiset. Okko kertoi pukille haluavansa junia. Tsih.

   Poista
 4. Voi ihanat pienet! <3
  Ja samat fiilikset pukeista. Alkoi naurattaan nuo sun kuvailut. Tirsk. Miten olisi partiopukki? Luulis, että niihin voisi ainakin luottaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no joo, partion pukkihan voisi olla hyvä. Pitääkin katsoa, onko muillakin järjestöillä pukkipalvelua. Kiitos vinkistä Mari! :)

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!