sunnuntai 5. lokakuuta 2014

ruokaa

Ja taas sieltä ruoasta löytyi jotain vihreitä paloja.
Olen erityisen ilahtunut, että Okon lempiruoka on kesäkurpitsakeitto, vaikka muuten vihreisiin saatetaan suhtautua epäluuloisesti. Päiväkodissahan Okko syö ja maistelee kaikenlaista, mutta kotona nyrpistellään helpommin, kun ruoka on myrkytetty jollain epäilyttävällä, kuten sen samaisen kesäkurpitsan purtavilla paloilla. Kesäkurpitsa nyt vaan sattuu olemaan yksi tämän hetken lempiraaka-aineista ja olen (kyllä, minä, ei tuo parempi puoliskoni, joka on meillä se kätevä kokkaaja) kehitellyt pari uutta helppoa reseptiä siitä. Toinen on pasta, johon paistellaan purjoa ja kesäkurpitsaa. Kasvikset maustetaan suolalla, pippurilla ja valkosipulijauheella (löysin meidän kaapista grillimarinaadikauden jälkeen ja ihastuin). Lopuksi lisätään hieman ruokakermaa tai creme fraichea. Valio lähetti minulle kesällä tuotenäytteitä, joiden mukana oli sipulilla maustettua creme fraichea ja sitä kyllä lisää mielellään, jos nyt sattuisi kaapissa olemaan. Kastike yhdistetään spaghetin kanssa. Meillä nuo spaghetit sekoitetaan aina italialaiseen tapaan kastikkeeseen.

Toinen uusista "keksinnöistäni", josta halusin alunperin kertoakin, on uunimunakas. Täyte paistellaan samaan tapaan kuin spaghetinkin yhteydessä, sillä muuten purjo ja kesäkurpitsa saattaa jäädä kovaksi. Tämähän on siitä hauska ruokalaji, että siihen voi upottaa vaikka mitä ja aineita löytyy yleensä aina. Kun täyte on pehmentynyt, sekoitellaan täyte munakasmassaan ja laitetaan uuniin 225°C kunnes massa on hyytynyt. Maistuu nelivuotiaallekin, kunhan kesäkurpitsa on vaan silputtu tarpeeksi pieniksi paloiksi.

Uunimunakas kolmelle

6 munaa
6 ruokalusikallista maitoa
suolaa
pippuria

puolikas kesäkurpitsa
pätkä purjoa
kinkkusuikaletta
juustoraastetta
valkosipulia
suolaa
mustapippuria

One of my favorite ingredients is zucchini. Okko loves zucchini soup but is very suspicious about other things green. So when the green stuff is in pieces, it has to be finely chopped in order to get him to eat it. Funny thing is that at the kindergarten he eats everything. Well, anyway, I have made up a couple of new zucchini recipes; one for spaghetti and another for oven omelet. The Finnish zucchini season is however over, so we have to settle for the Spanish stuff. And going towards winter the taste will not be as good anymore.

4 kommenttia:

 1. Heh, se on kumma, missä vaiheessa vihreistä tulee monille lapsille inhokkeja. Ihan pienenä tietysti sitä ei tiedä mistään muusta kuin soseutetuista vihanneksista ja juureksista. Eiköhän vihreät joskus vielä maistu ja onneksi olet löytänyt noita maistuvia vaihtoehtoja!

  Uunimunakas kuulostaa hyvältä, täytyypä kokeilla!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okkokin söi pienempänä ihan kaikkea. :/ Kannattaa kyllä kokeilla tuota! Laitoin kerran perunaakin. Oli vähän kuin espanjalaista munakasta.

   Poista
 2. Mua harmittaa kun meidän esikoinen on TOSI ronkeli. Pienempi vetää lähes kaiken napaansa, ihana kun maistaa uusia makuja, mutta tämä vanhempi, huoh. Nyt olen linjannut, että uusia kokeillaan ja maistettava on ja sit syököön pelkkää makrua jos muu ei maistu. Herneet nypittävä ruuista ja ja..

  Ja pointti oli... öö.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olihan siinä pointtia. :) Okkokin söi silloin pienempänä ihan kaikkea. Harmi kun oppivat ronkeleiksi tai epäluuloisiksi jossain vaiheessa.

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!