keskiviikko 22. lokakuuta 2014

kyselyikä on koko ikä


Okolla on valtava tiedonhalu. Kysymyksiä satelee koko ajan, osa hyviä ja osa, noh, vähän erikoisempia. Niiden erikoisten kysymysten kohdalla päässä soi aina Jari Sinkkosen kommentti lasten aivojen kehitykseen liittyen; lasten kuuluukin olla vähän hupsuja, sillä heidän aivonsa eivät ole valmiita. Hyvä niin ja tiedonjanohan on loistava asia. Ja jos Okko on tiedonhaluinen, taitaa pikkuveli olla verenhimoinen kaikkien kahden naskalinsa voimalla. Kohteena tietenkin se ilmiselvin asia, äidin rinta.

Okon uudelleen alkanut päiväkotiura on tuonut mukanaan yhden lasten kehitykseen vääjäämättä kuuluvan asian, vessahuumorin. Kuinkahan kauan niille jutuille jaksetaan nauraa! Tuumasin Okolle tässä päivänä eräänä, että hän voisi toistella juttunsa tarpeeksi monta kertaa putkeen, ettei niitä tarvitsisi sitten enää sanoa, mutta vielä ei olla päästy maaliin. Muuten jutut ovat mainion oivaltavia, kuten ennenkin: on esimerkiksi loogista, että sääri on jalkavarsi ja shorsit ovat itse asiassa t-housut.

10 kommenttia:

 1. Lasten jutut... Välillä nerokkaita ja toisinaan, niin outoja. :)
  Kiva vanha taskulamppu tuolla hyllyssä. Tuli mummola ja ukki mieleen. Hänellä ol tollainen. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, juuri niin!

   Tuo lamppu on minun vanha, kultaiselta 80-luvulta. Käytin sitä mökillä. Hirveän himmeä se oli, mutta oma kuitenkin. :) Ja nyt se näyttää tosi hienolle.

   Poista
 2. meillä on kans nuo eritejutut nyt tapetilla (onneks ei tapetissa...!). "kaikki on kakkaa", totesi esikoinen itsekin eräänä päivänä :D

  VastaaPoista
 3. Kyllä se jossain vaiheessa menee kuppi nurin, etenkin huumorin kuppi, kun kuulee sen miljoonannen kerran ruokapöydässä "KAKKA" ja röhönaurut päälle. Etenkin, jos esim. neljävuotiaita on pöydässä useampi. Huhuhuh. Meillä siihen on vielä hetki aikaa, mutta töissä olen päässyt nauttimaan näistä huumorin esiasteista. Tällä hetkellä kakka on meidän taloudessa vielä "ihana asia" ja ihailun kohde. Etenkin jos se sattuu tulemaan pottaan. :D

  Ihania juttuja tuolla hyllyssä. Etenkin tuo helmitaulu! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kuvitella. :/

   Helmitaulu on minunkin suosikkini. Mummi sen antoi, löytynyt kirpparilta. Okko tosin pääsi vähän hajottamaan sitä. Siitä on tuo puu katkennut ja helmiäkin on irrallaan. Mitä pienistä. :)

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Harmi kun ei aina muista kaikkia oivalluksia, mitä tulee. :)

   Poista
 5. Lapset ovat melkoisia. Meillä neiti kolmeve opettelee laskemaan. Siis ihan yhteen ja vähennyslaskuja. Ja kyselee luvuista, kirjaimista jne. koko ajan, minkä ehtii. Kakkahuumori ei pure, mutta oksentamisesta on ihan valtavan kiva jutella. Jostain syystä en ole ihan mahdottoman otettu tuota keskustelunaiheesta. ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No oho! Jopas jotakin, melkoinen matikkanero!

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!