tiistai 2. syyskuuta 2014

sadonkorjuujuhla

Äiti antoi vanhan vaakansa. Muistan tuon lapsuudesta; ihan viime vuosina sitä ei ole käytettykään.
Juhlat ovat kivoja ja niitä tulee nykyisin järjestettyä ihan liian harvoin. Joten sain ajatuksen sadonkorjuujuhlista - sellainen teema kun sopii paremmin koko perheen kokoontumisiin, kuin esimerkiksi rapujuhlat. Sellaisia perhejuttuja ne kokoontumiset yleensä ovatkin; lapsille löytyy leikkiseuraa ja aikuiset saavat vaihtaa rauhassa kuulumisia. Tai no rauhassa ainakin siihen saakka, kunnes lasten meno villiintyy tai kun tulee epäilyttävän rauhallista. Mietin parhaillaan tarjottavia, jotka tosin taitavat enemmänkin tulla lähimmästä Prismasta, kuin metsästä. Kun nyt teemaa pukkaa, kai sen täytyisi näkyä menussa. Ehdotuksia, anyone? Yleensä nämä tarjoiluasiat keksitään kyllä helpostikin. Nyt mieleen tulee ensimmäisenä juuressipsit, maissi (maissipelto on muutaman kilometrin päässä) ja marjapiirakka.

I just love throwing parties, but we clearly don't have them often enough nowadays. So now I came up with an idea of this "harvest party". Haha, we haven't been harvesting but that's a minor detail. So next Saturday there will be us plus three families of four gathering together. And now I must do some planning on the menu.

7 kommenttia:

 1. Sadonkorjuujuhlat ovat hyvä idea! Mekin olemme osallistumassa sellaisiin, tosin sato tulee "vain" parvekkeelta. Hyvää sieni- tai kurpitsapiirakkaa ainakin voisi tarjota.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä on vieläkin vähän kesken tuo menun suunnittelu. Heh. Mutta ainahan sitä nyt tarjottavaa keksii, lähinnä kyse on siitä, että ilmaan on heitelty niin monia vaihtoehtoja. Mutta ei ne nyt mitään niin erikoisia ole, sellaista perushyvää tarjottavaa.

   Poista
 2. Sadonkorjuujuhlat ova ihanat ja jotenkin niissä on aina erityinen tunnelma. Tarjoiluvinkkejä en osaa tähän hätään antaa, mutta vaaka on tosi hieno! Olen yrittänyt ihan etsimällä etsiä kirppareilta juuri samanmoista vaakaa, mutta aina se on väärän värinen tai liian huonossa kunnossa. :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuo vaaka on kyllä minustakin kaunis kapistus! Meillä on digitaalinen vaaka sitten niihin varsinaisiin mittauspuuhiin. :D Mutta toimii tuokin.

   Poista
 3. Ihana vaaka! :) Kerran joku myi tuollaista vitosella. En kerennyt saada. Meillä on ollut lapsena tuollainen oranssinsävyisenä, juu-u tosi retro. :D Mites ois itsetehtyä omenamehua tuoreista ompuista ja veden vois hapottaa, tarjoilu söpöistä pulloista ja kiva etiketti kylkeen? :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja pillit pulloihin pystyyn. :)

   Poista
  2. Kiitos vinkeistä! Sadonkorjuuteema oli pikkaisen poissa, mutta olihan meillä omenoita, sipulipiirakkaa ja marjapiirakkaa siltä saralta ja loput tarjottavat sitten ilman teemaa. Niin ja noissa hienoissa pulloissa oli miehen tekemää sitruuna-inkiväärijuomaa. Se on kyllä hyvää.

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!