torstai 24. heinäkuuta 2014

vaateshow


Okolla on jonkinlainen vaateoperaatio menossa ainakin kolme kertaa päivässä. Okko on saanut valita vaatteensa viime aikoina - ihan vaan harjoituksen nimissä ja Okkohan valitsee mielellään. Ainoan poikkeuksen tekevät juhlat ja sen sellaiset, joihin toivoisi jotain siistimpää asukokonaisuutta ja lapsi täytyy pakottaa pukemaan vanhempien valitsemat vaatteet.

Välillä asukokonaisuudet ovat melko luovia ja nyt kun hänellä on muutenkin vapaa pääsy kaapilleen, kaapin sijaitessa omassa huoneessaan, löytyy lattialta jatkuvasti Okon hylkäämiä vaatekappaleita. Jotkin vaatteet ovat ylitse muiden; voittoautot (alushousut, joissa on formulan kuvia), villeet housut (kahdet vihreät housut, jotka molemmat jo hieman pienenlivakoita) ja muutamat pitkähihaiset paidat. Varsinkin vihreitä housuja kaivataan koko ajan, oli kuuma tai kylmä. Viime sunnuntaina allekirjoittanutta suorastaan nolotti seisoa lapsen jalkapalloharjoitusten huoltojoukoissa, kun minimies päätti pukeutua taas mielensä mukaan lempivaatteisiinsa ja hikoili sitten vuolaasti pallon kanssa juostessaan. Eilen Okko taasen haki nukkumaan mennessään villeet housut narulta ja puki ne shortsien päälle. Päällä oli myös pitkähihainen paita. Ja meidän lapsihan ei ole mikään vilukissa. No, jos se oppi menisi sitten vaikka kantapään kautta. Onko muiden nelivuotiaiden kanssa tällaista vaateshowta?

Okko is having a clothes show a few times a day. He gets to choose his clothes and I must say he's being rather creative. He absolutely loves those green pants. He's got two pairs of those and they're already getting a bit small. He's always asking after them and puts them on even when it's hot - like now the temperature has been close to 30°C. He's even been sleeping in them, even though the house doesn't get cold during the night - quite opposite actually. I wonder if it's the same with other four year olds.

4 kommenttia:

 1. No meillä on 3,5-vuotias, jolla on Hyvin Voimakkaita Mielipiteitä niistä vaatteista, joita huolitaan päälle ja jotka neidon mielestä sopivat yhteen. Jos joku ääliö yrittää olla eri mieltä, korvatulpille on tarvetta. Jotta toimin vähän joka aamu vaatekauppiaana, joka esittelee säähän sopivia vaihtoehtoisia asukokonaisuuksia ja vaatekappaleita. :D Olen tullut siihen tulokseen, että ehkä tämä on se kohta, jossa voi antaa uhmikselle pikkuisen omaa valtaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, sellaistahan se on. Okko on nyt välillä pakotettu järkeviin vaatteisiin, mutta nytkin hän on tuossa pihalla 30°C kuumuudessa pitkähihaisessa, kun "se on minun lempipaitani". Juuh. :D

   Poista
 2. Jep. Meidän 4v. haluaa itse valita vaatteet ja helteilläkin olisi välillä pitkät vaatteet, usein pitää olla mekko, koska vain siinä näyttää kauniilta. Valitsin yksi päivä hänelle vaatteet ja hän huusi, että ei näytä kauniilta ja sitä kiukkua kesti. Pikkareiden valitseminenkin on jo show. Huh!

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!