maanantai 21. heinäkuuta 2014

leipää voin alle


Kiinnostuin lomaillessa leivän tekemisestä, kun sain maistella suvun leipovien ihmisten aikaansaannoksia. Kaiken lisäksi tuossa meidän lähikaupassa on aika huonot leipävalikoimat ja suoraan sanottuna hyvästä leivästä kiskotaan minusta turhankin kovaa hintaa. Lisäksi ajattelin, että olisi kiva myös pakastaa leipää tai sämpylöitä, jotta leivän loppuessa tuoretta tavaraa olisi helposti saatavilla.

Keräsin kauppareisulla liudan erilaisia leseitä, jauhoja ja siemeniä ja olen niitä nyt heitellyt taikinaan. Tämän leivän perustana on puoli litraa vettä, puoli desiä öljyä, pussi kuivahiivaa, vähän suolaa ja sokeria, sekä hurjan viljaista sämpyläjauhoa, joka on ihan parasta tavaraa. Lisäksi heitin mukaan spelttiä, auringonkukansiemeniä, vehnänalkiota, sekä vehnä- ja kauralesettä. Hyvää tuli, kaikesta aineiden sekamelskasta huolimatta. Toinen leipä meni pakastimeen ja maistui sulatettuna ihan tuoreelle.

I got interested in baking our daily bread as our local shop is only selling the very basic stuff. This one includes a lot of healthy ingredients and tastes good too.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Olemme iloisia kommentistasi!