maanantai 2. kesäkuuta 2014

Otson kastejuhla


Vietimme Otson kastejuhlaa viikko sitten lauantaina. Otso kastettiin kirkossa, kuten Okkokin, tosin kirkko oli nyt uuden kotipaikkakunnan kirkko, kun taas Okko kastettiin meidän vihkikirkossa. Käytössä oli nytkin mummoni 56 vuotta sitten tekemä kastemekko. Meitä oli paikalla vain ihan lähisuku ja Otso sai veljensä tapaan kolme nimeä, sekä kolme kummia. Niin on rauhallinen tapaus tämä meidän Otso, ettei edes herännyt koko toimituksen aikana ja nukkui suurimman osan juhlistaankin. Okkokin pääsi osaksi kasteseremoniaa, kun hän sai kunnian pyyhkiä pikkuveljen pään kastamisen jälkeen.

PS: Kastetilaisuudessa koettiin koominen hetki, kun tuli isovanhempien rukouksen vuoro. Olimme sopineet papin kanssa, että toinen mummeista lukee rukouksen. Oletin, että pappi toimittaa rukouksen paperilla kirkkoon ja sanoin, ettei meidän tarvitse sitä printata. Vaan sitähän ei löytynyt, mutta kas, ei hätää - onneksi on älypuhelimet. Puhelimen näytöltä oli ihan hyvä lukea. Onneksi se ei sentään alkanut soimaan.

Otso was christened on May 24th at our local church. Just like his big brother, Otso also got three names and three god parents. We had a lovely party, celebrating with our closest family members.

6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Misu! Aika samannäköinen muuten kuin Okonkin kastajaisissa. Liina on sama, samoin väriteema. http://pikkuokko.blogspot.fi/2010/06/juhlapaiva.html

   Poista
 2. Onnea pikkuiselle kauniista nimestä!

  VastaaPoista
 3. Onnea Otsolle kasteenlahjasta ja nimestä! Ihanan raikkaannäköistä! Kiva nähdä ristiäiskuvia kun meilläkin tulossa vielä kesällä. Todella kaunis kimppu!! Onko nuo yhet hortensian alkuja? Osaatko kertoa puhkeaako ne siitä vielä kukkaan?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mari! Ne pallot ovat meidän tulkinnan mukaan lumipalloheisiä. Tulkinta perustuu siihen, että meidän pihassa on sellainen puska ja siinä oli tuollaiset kukinnot, ennen kuin niistä tuli valkoisia (eli joo, ne muutuvat siitä, mutteivat tietty enää leikattuina). Pyysin "niitä vihreitä tupsukoita" ja kukkakauppa tulkitsi asian noin. Kimppu oli kyllä ihana.

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!