torstai 3. huhtikuuta 2014

takka


Muuton myötä meillekin tuli takka. Sehän on osoittautunut varsin kivaksi jutuksi, ainakin näin kylmempään vuodenaikaan kun se samalla myös varastoi lämpöä ja luovuttaa sitä huoneilmaan. Okko varsinkin on myös tykännyt kun olemme pistäneet wurstia tikkuun ja paistanet sitä takassa.

Vaikka takka on tuttu juttu jo lapsuudesta, ovat nämä nykyaikaiset takat vähän eri juttu kuin suoralla hormilla lapsuudenkodissa varustettu 70-luvun takka. Otimme käyttöömme entisten omistajien asennuttaman turvajärjestelmän, johon kuuluu murtohalyttimien ja jopa kameran lisäksi myös palovaroittimet. Oli ihan ensimmäisiä kertoja, kun laitoimme takkaan tulia ja vastaan osuikin hieman huonommin palavia puita. Siihen kun yhdisti vielä liesituulettimen, alkoivat palovaroittimet huutamaan kesken Okon yöunien (itse asiassa siinä on nouseva meteli yhdistettynä naisääneen, joka kertoo palohälytyksestä). Ei mennyt kuin alle minuutti ja puhelin jo soi; vartiointiliikkeen hälytyskeskus soitteli, onko meillä todellinen hätä. Ei onneksi ollut - totesin vain, että me vähän poltellaan puuta. Heh. Aika hieno järjestelmä. Isimies tosin valvoi puolet yöstä sen savun tuulettamisen takia.

We have a fireplace now and it has been a pure pleasure to utilize it. Okko likes when we use it for frying some sausages. A funny thing happened a couple of weeks ago at bed time: we have this security system for the whole house and it also has the fire alarm system connected to it. The wood we burned wasn't completely dry and quite a lot of smoke was released inside. The fire alarm went off and the security guy phoned if we have a problem. Luckily not but my husband had to stay awake for several hours that night to keep the doors open.

14 kommenttia:

 1. Voi kun kivaa! Mekin odotetaan jo muuttoa uuteen kotiin ja takkaa! :) Miten sun vointi? Voimia! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ensinäkemällä ajattelin, ettei takalle ole juuri käyttöä ja puutakin pitää sitten hankkia ja säilöä, mutta hei, onhan se ihan mahtava. Onneksi sattui vielä olemaan tuollainen meitä miellyttävä malli - sitä kun ei valmiiseen muuttaessa aina voi ihan kaikkea saada juuri oman tyylin mukaisesti. Mutta tuohan on kaunis takka.

   Kiitos, ihan hyvä vointi. Vaan onhan tämä 41+1 jo aika paljon. Kiitos Ane! Ollaan yhteyksissä!

   Poista
 2. Takka on kyllä ihana juttu! Varsinkin talvella mikä sen paremmin lämmittääkään kun takkatulen tuijottelu! Hyvää oloa sulle, toivottavasti se ei ole vielä kovin tukala! <3

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takkatulen tuijottelu on kyllä jotenkin hypnoottista! Pitää vielä tuunata jotkin jakkarat tuohon takan eteen, niin onnistuu paremmin. Jotkin vanhat ja pienet lypsyjakkarat olisivat kivat. :) Ja kiitos, ei se olo onneksi tukala ole, vaikka kyykkiminen nyt ei enää lempihommaa olekaan. Ajattelin käydä tänäänkin kävelyllä.

   Poista
 3. Mä alan toivomaan, että nämä on ajastettuja juttuja ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsih, no ei, kyllä tämäkin kuva on tältä aamupäivältä. Täällä ollaan, eikä minnekään edes satu. Maha nyt on tiellä vähän. Huomenna minun pitää soittaa Jorviin ja varata aika maanantaille yliaikaisuuskontrolliin. Edes vieraiden kutsuminen eiliselle ei auttanut; vieraat tulivat ja menivät. :)

   Poista
 4. Voi, takka olis kyllä ihana. Voin vaan kuvitella, miten mukava sen eteen olisi istahtaa peittoon kääriytyneenä vaikkapa jonain ällöttävän märkänä syyspäivänä. Onnea takan omistajille! :)

  Lisäksi täältä lähtee kyllä sympatiat sinne, toivottavasti vauva päättää tulla pian ulos ettei hermo kiristy liikaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Takka on kyllä kivaa luksusta! Nyt vaan pitää miettiä, mistä polttopuita, kun ihan sieltä lapsuuden maisemista saakka niitä ei viitsi alkaa roudaamaan. Onneksi täällä enemmän maaseudulla on useitakin paikkoja, jotka myyvät puuta. Me vaan ei voida ottaa mitään hirveän isoa erää kerrallaan.

   Kiitos, toivotaan kyllä kovasti. Tästä raskaanaolosta on tullut jo niin normitilan oloinen, etten tajuakaan, että voisin olla myös notkea ja ketterä. :D

   Poista
  2. PS: Tai no notkeaa minusta ei kyllä saa sitten millään. :D

   Poista
 5. Ihana takka, olen aina haaveillut omasta, ne tuovat tunnelmaa niin eri tavalla.

  Pakko kysäistä (ei tosin tarvitse vastata jos et halua) että muutitteko kauaskin edellisestä paikasta? Taisimme nimittäin aiemmin asua aika lähekkäin.. ;) Tsemppiä loppurutistukseen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Takka on kyllä kiva juttu. Ai hauskaa, tekin olette siis ihan siellä M:llä alkavassa paikassa? No mehän muutettiin rataa eteenpäin, naapuripitäjään, jonne on junayhteys M:sta. Ollaan nyt S:n keskustassa. If you know what I mean. ;)

   Poista
  2. Ja kiitos paljon toivotuksista! :)

   Poista
  3. Kyllä, tajusin! :D Ei asuta siellä M:ssa vaan siinä on ihan vieressä, kun lähtee keskustaan päin, J:llä alkava pieni alue niin siellä ;) Miten pieni onkaan maailma! Olen törmännyt erääseen toiseenkin bloggaajan tästä lähitienoolta.

   Poista
  4. Hauskaa, ihan huudeilta siis! :) Maailma on oikeasti pieni!

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!