tiistai 4. maaliskuuta 2014

tuunatut popot


Laitoin kulahtaneet keltaiset tennarit pyykkikoneeseen väriaineen kanssa. Olen tykännyt noista kengistä, mutta sittemmin ne ovat olleet vähällä käytöllä pinttyneen likansa vuoksi - Okko tosin muisti heti, että ne ovat olleet pyöräilyretkillä jalassa. Väri tarttui hyvin, mutta varoituksen sana kaikille: musta tarttuu melkoisen tiukasti pyykkikoneen kumisiin tiivisteisiin ja sain tehdä melkoisen työn sen puhdistamisessa. No onpahan nyt taas huoltokin tehty koneelle, ihan sitruunahappoa myöten. Viimeistelin kengät uudella nauharatkaisulla: käytin 5mm leveää kuminauhaa, joka on nyt ommeltu päistään kiinni. Nyt pääsee nopeasti pihalle - varsinkin kun kohta meillä on oma piha.

8 kommenttia:

 1. Kiva idis ja kengille tuli hurjasti lisää käyttöikää! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No joo, vaikka olihan siinä siivouksessa sitten vähän hommaa. :) Ja tulihan materiaaleille vähän hintaa, mutta ei nyt kymppiä enempää. Koska kengät ovat vielä muuten hyvässä kunnossa, kannatti vielä tuunata.

   Poista
 2. Hienot tuli!
  Olit viime yönä unessani. Luin blogistasi postausta, jossa kerroit olevasi juuri lähdössä synnyttämään...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liina! Tsih, en vielä. Mutta kun Okon syntyminen alkoi, kerroin blogissa aamulla, että vedet meni. Heh.

   Poista
 3. Hyvä idea uudistaa kengät! Minulla on tuollainen samanmoinen paketti odottamassa vanhan keltaisen pitsipeiton värjäämistä mustaksi, mutta vähän olen aristellut sitä juuri tuon mahdollisen koneen sotkeutumisen takia, toisaalta tulisipahan pesukone pestyä kerrankin kunnolla! ;)
  Ja hei, tsemppiä muuttoon, muistan kun itse samoissa tiloissa muutettiin ja kyllä tiukkaa teki ottaa iisisti!

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Piia! Juu, minua kyllä harmittaa, etten voi olla täysillä muutossa mukana. Ei ole kiva delegoida, kun voisi itsekin tehdä ja kantaa. Toki teen ja kannan kaikkea, mitä voin, mutten mitään painavaa. Ja odotan 60:ta muuttolaatikkoa saapuvaksi ensi maanantaina. :) Ennen suurta muuttoa aiomme viedä särkyvää tavaraa omalla autolla. Odotan sitä innolla! :)

   Poista
 4. Värjäys onnistui ihan loistavasti! Tykkään, kun nuo "läpät" eivät ole värjääntyneet.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niin kyllä teki, mutta kuten varoitit, se väri jämähtää kyllä. Että ei ihan kovin usein viitsi olla värjäämässä. Jännä muuten miten sen läpän väri vaihtui vähän, mutta kuitenkin täydellisen tasaisesti. Aika hauska.

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!