keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

laskettu aika

Mitä sieltä kuuluu? Isimies kuvasi meitä aamulla.
Tänään on meidän pienokaisen laskettu aika, mutta pienokainen antaa odottaa itseään. Jouduin jäämään äitiyslomalle hieman etukäteen liiallisen supistelun takia ja olin ihan varma, että viimeistään muuttokiireet jouduttavat synnytystä, mutta kun tässä on nyt saanut rentoutua jo viikon ajan, on olokin ollut niin kevyt, ettei synnytyksestä ole tietoakaan. Okko syntyi päivää ennen laskettua aikaa, joten yliaikaisuudesta minulla ei ole kokemusta - tosin nyt on vielä ennenaikaista miettiä sitä.

Tämä raskaus on mennyt jotenkin helpommin, siinä kaiken muun ohessa, mutta niinhän se varmastikin usein menee kun ei odoteta sitä ensimmäistä. Hemoglobiini nyt pääsi putoamaan sataseen ja olen saanut noottia liian vähän nousseesta painosta, mutta lääkäri lohdutti sanomalla, että kyllä vauva ottaa omansa. Ihan kuten Okkoakin odottaessa, ruokahalu hävisi raskauden loppua kohden, mutta nyt sekin on jo palannut. Ylimääräistä supistelua oli tuossa talvella paljonkin, johtuen ihan hyötyliikunnasta, mitä tuli joka päivä runsaasti kun vein ensin Okon tarhaan ja kiirehdin sitten bussille. Ehkä se hyötyliikunta on pitänyt minut muutenkin paremmassa kunnossa, eivätkä edes turvotukset ole vaivanneet.

Muuten, yksi huvittava erityispiirre tässä raskaudessa on tuttu jo Okon odotuksesta: tiesin olevani raskaana jo ennen kuin testi näytti plussaa, sillä lämmin (vesi tai sauna) alkoi sattumaan otsaonteloon. Vaiva on ärsyttävä ja häviää takuulla taas synnytyksen myötä.

Today is the due date of our second child but there's no sign of me getting into labor today. Let's see when that might happen. Okko was born one day before the due date and I was so sure that would happen also this time, especially as we've been having the stress with the move and as I've had premature contractions. Exciting times - who knows when we start having some action.

26 kommenttia:

 1. Elämme jännittäviä aikoja, kuulumisia täytyy käydä kurkkimassa ahkerasti :) :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tänään oli neuvola ja varasimme uuden ajan ensi tiistaille. Toivottavasti vauva tulee sitä ennen kuitenkin.

   Poista
 2. D-day - jännittävää! Tsemppiä loppumetreille ja itse rutistukseen kun sen aika koittaa. :)

  VastaaPoista
 3. Tsemppiä! Ihania aikoja elelette :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos pljon Janica! Ja olo on oudon kevyt. Ei taida nyt synnytys edetä.

   Poista
 4. Onnea uuteen (ihanalta näyttävään) kotiin ja viimeisiin hetkiin isomahaisena. :)

  VastaaPoista
 5. ♥♥ jättihalaus♥♥ Ihania uutisia! tulin pitkästä aikaa visiitille ja teillä onkin näin jännittävät hetket. Paljon onnea♥♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi kiitos paljon Riitta Sinikka! Jännää on juu! :)

   Poista
 6. Jännää! Hurjasti tsemppiä viimehetkiin! Toivottavasti sieltä tajutaan pian tulla ulos. Mulla esikoinen syntyi 42+1 ja olihan ne viimeiset kaksi viikkoa pitkiä, joten sympatiat täältä viimeisiin päiviin. Vaikka ehkä se on toisen kanssa erilaista sekin. Itse ehdin saada just ja just paikat valmiiksi vauvaa varten ennen kuin pitikin jo lähteä synnyttämään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Metsämansikka! Meillä nyt on kodin kanssa vielä juttuja kesken, mutta vauvan tarvikkeet ovat kyllä valmiina. Että voisi tulla jo! :)

   Poista
 7. tsemppiä! mä olin jotenkin toisesta paljon malttamattomampi, vaikka se käynnistettiinkin jo reilusti ennen laskettua aikaa raskausmyrkytyksen takia :)
  asiasta toiseen, onpa okolla kivat silmälasit! en oo jotenkin aiemmin kiinnittänyt huomiota...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Misu! Minustakin kyllä tuntuu, että olen ollut raskaana jo tosi pitkään. No, pitäähän se tietty paikkansa. ;)

   Poista
 8. Oi että, tsemppiä! Any day now.. ;) Hauskoja nuo oireet. Minä aivastelin ihan hirvittävästi molemmissa alkuraskauksissa, ja tuntui kuin flunssa olisi ollut tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ada! Minullakin on ollut nenä tukossa ihan alusta saakka. Ja kun sain nuhan talvella, ei siitä ole päässyt kunnolla eroon koko aikana. :/

   Poista
 9. Tsemppiä sinne kovasti täältä Vantaan puolelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon M! Hehei, Okko kyselikin teidän perään! Pitää nähdä pian!

   Poista
 10. Hey!!!

  Obviously I was so excited about your new baby that I had a dream about giving birth myself tonight.. :)

  Fingers crossed & lots of love
  t

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hey there! Haha, did the baby come out quickly? ;) Mine is still in. Just visited the nurse today and she scheduled the next meeting for Tuesday. Let's hope I won't be needing that one.

   Poista
 11. Tsemiä sinne. Mulla on molemmat lapset menneet pari viikkoa yli. Odottavan aika voi olla piiiiiiitttttkkkkkäääää.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna-Leena! Eilen illalla oli taas toiveikas olo, mutta kaikki oireet hävisivät yön aikana. No tuli ainakin levättyä kunnolla.

   Poista
 12. Huij, teillähän on kohta pikkuinen sylissänne. Ihanaa. ♥
  Voimia odottaviin hetkiin ja koitokseen suureen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maya! Minähän kannustin isimiestä ottamaan talvilomansa tällä viikolla, kun olin ihan varma, että vauva tulee etuajassa, mutta ollaanpa nyt sitten vaan lomailtu. Heh.

   Poista
 13. Voi että, nuo viimeiset hetken ovat jotenkin - taianomaisia. Sitä vain on, siellä omassa kuplassaan, ja odottaa - odottaa - odottaa. Itse, kun muistelen molempia raskauksiani, muistan elävästi nuo hetket ennen synnytyksen käynnistymistä, sitä on jotenkin niin täydellisesti uuden elämän ja muutosten porteilla. Pian teillä on uusi pieni ihminen.

  Minulla meni hyvin samanlaisesti tämä jälkimmäisen odotus, painoa tuli vähän, hemoglobiinit tipahtivat, mutta yleiskunto oli hyvä. Ennenaikaiset supistelutkin tuli koettua, onneksi lääkärit määräävät herkästi lepäämään, tuleepa kerättyä voimia.
  Ihanaa kevätsunnuntaita teille!
  Eeva.  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon kommentistasi Eeva! Tänään onneksi kävi ilmi, että rautakuuri on tepsinyt ja ainakin hemoglobiini on taas normaalilla tasolla! Se on iloinen asia! Muutenkin onneksi voin hyvin, joten mikäs tässä on odotellessa. Toivotaan vaan, ettei tarvitsisi käynnistää, mutta en nyt sitäkään mieti etukäteen - jos se pitää käynnistää, olkoon sitten niin. Katsotaan. :)

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!