keskiviikko 26. helmikuuta 2014

pari pientä juttua

Tein pienen kokeilun Okon synttäreitä ajatellen. Okko tykkää kuumailmapalloista.
En meinaa uskoa itsekään, mutta nyt ne näytöt on sitten pidetty! Monta niitä ehtikin olemaan, kiitos aktiivisen välittäjän! Ahkerointi kannatti, sillä oikea ostaja löytyi viime viikolla ja muutto uuteen kotiin häämöttää jo ennen laskettua aikaa! Pienokaisen arvioitu saapuminen on jo neljän viikon päästä ja muuttoa suoritamme näillä näkymin jo kolmen viikon päästä. Siinäpä sitä riittääkin pienimuotoista puuhastelua, varsinkin kun en ole ihan elämäni kunnossa. Positiivisella energialla ja kavereiden avulla eteenpäin.

Olemme valmistelleet Okkoa uuden kodin ajatukseen. Pikkuista on viime päivinä mietityttänyt, miten uudessa kodissa ei olekaan hissiä, eikä portaitakaan kuin pari kappaletta. Että miten sinne kuljetaan. Muutto kerrostalosta maantasalla olevaan paritaloon onkin erikoista, mutta Okko takuulla rakastuu omaan pihaan ja tilantuntuun - muutossa kodin neliöt tuplaantuvat. Toki meille kaikille tulee vanhaa kotia ikävä, sillä olemme viihtyneet täällä loistavasti, jo seitsemän vuoden ajan, mutta onhan tämä jo käynyt ahtaaksi. Lisäksi ihmisiä ja päiväkotia tulee ikävä. Ja matalalattiajunaa, joka juuri saatiin tännekin. Tsih. Mutta hei, onneksi lähijunat tulevat uudenkin kodin lähelle, niissä vaan on lattia korkealla ja onneksi ihmiset eivät häviä meidän elämästä, sillä muutamme vain noin 25 minuutin ajomatkan päähän.

PS: Jännä juttu, mutta uudet huudit ovat ennestään tuttuja myös minulle ja Okolle aika yllättävällä tavalla. Isimies siellä on pörrännyt aiemminkin moottori- ja polkupyörillä, mutta itse olin käynyt siellä parisen kertaa ennen uuden kodin esittelyssä käymistä. Se viimeisin niistä parista kerrasta tapahtui viime elokuussa, kun isimies tarvitsi pelastuspartiota. Kyseinen paikka sijaitsee ehkä kilometrin päässä tulevasta kodistamme. Uusi koti on palveluiden vieressä keskellä omakotitaloaluetta, mutta jo ihan siinä lähellä on viljapeltoja. Ja kuitenkin ollaan edelleen pääkaupunkiseudulla, vähän laveammin ajateltuna.

It's official: we're moving into a new home, a duplex. The move will happen soon, before our second baby's due date. Even though we're going to miss this home, the people and the kindergarten, it's very exciting to be moving into a new home. It'll have twice as much space compared to the current home and we'll finally have our own yard!

22 kommenttia:

 1. Uijui,jänskää... Onnea kodin myymisestä ja uuden löytymisestä... me muutettiin 75m2:sta 196m2:n... :) kohta tulee pari vuotta siitäkin... aluksi lapset kyseli, milloin lähdetään kotiin ja eka viikko oli öisin melkoista meteliä mut sit se siitä lähti sutviintuun :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Elina! Oho, teillä on ollut kunnon hyppäys! Okkoa on nyt alettu valmistelemaan uuteen kotiin ja ollaan selitetty, että kaikki meidän tavarat tulevat kyllä mukana. Ja huomenna päästään käymään uudessa kodissa monen viikon jälkeen ja ensimmäistä kertaa tulevina omistajina, joten Okkoa voi taas totuttaa ajatukseen.

   Poista
 2. Oijoi, onnea! Ja jännää, kumpi tulee eka, muutta vai synnytys. Minä tein kauppoja kämpästämme matkalla synnytyssaliin, kun olisi pitänyt olla kirjoittamassa nimeä paperiin, mutta lapsi päätti tulla ensin :)

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Paula! Joo, sitähän tässä vähän jännitetään. Heh. Meillä on molemmat papereidenkirjoitukset ensi viikon aikana - toivotaan, ettei silloin vielä tapahdu mitään. Ja kyllä harras toive on saada itsekin osallistua muuttoon ihan kunnolla, paitsi mitään en kanna, mutta muuten täysipainoisesti.

   Poista
 3. Tässä kohtaa lieneen syytä onnitella...Onnea ja voimia muuttoon! :)
  Kyllä oma piha on ihan luksusta kerrostalo asumisen jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Minttu! Odotan jo sitä, kun keli lämpenee ja olkkarista voi astella suoraan omalle terassille!

   Poista
 4. Onnea :)! Kovasti voimia muuton keskelle. Siinäpä sitä onkin urakka isomahaisena. Viljapellot lähistöllä kuulostaa kivalta. Sellaisesta minäkin nautin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Metsämansikka! Siellä onkin hyviä pyöräily- ja lenkkeilymaastoja niiden viljapeltojen keskellä!

   Poista
 5. Mahtavaa, että pääsette muuttamaan! Tilantuntu on varmasti hieno asia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain Karkkis! Kyllä, tilantuntu on varmasti mahtavaa, sillä nykyisessä kodissa jopa ruokapöydän ympärillä liikkuminen on välillä ahdasta, ainakin vatsan kanssa. :D Kyllähän me keskenämme mahdutaan joka paikkaan, mutta annas olla kun tulee vieraita. Ihana sitten kun on tilaa kestittämisellekin.

   Poista
 6. Onnea uuden kodin johdosta ja voimia loppu raskauteen muuton keskellä :)

  terkuin. Sanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Sanna! Hurjaa ja ihanaa ajatella, että vauvakin tulee ihan pian. LA on alle neljän viikon päässä!

   Poista
 7. Onnea molemmista kaupoista.
  Ja vointia muuttoon ja vatsan kasvuun. ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Mayanen! Nähdään pian, kunhan asetutaan!

   Poista
 8. Onnea onnea! Uusi koti ja lisätila kuulostavat mainiolta, kuten myös ystävien apu. Meidän tuleva vauva syntyy tähän kaksioon, joten kovin montaa vuotta ei tarvinne itsekään odottaa ennen kuin muutto on käsillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Oili! No eihän mekään meinattu ennen pikkuisen tulemista alkaa mitään vaihtamaan. Mutta sitten kävi niin, että vuoden vaihtumisen paikkeilla kuitenkin kurkittiin asuntoilmoituksia ja tätä tulevaa kotia käytiin katsomassa 3.1. Siitä se sitten lähti; otetiin sama välittäjä kuin siinä tulevassa kodissa ja alettiin ihan tosissamme havittelemaan juuri sitä kotia. Että se oli sitten menoa.

   Poista
 9. Uudet kodit ovat ihania ja uudet tulokkaat myös. Melkoiselta muutosten keväältä kuulostaa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No niinpä, saman kuun aikana! Onhan tämä kyllä melkoista. Samalla vaihtuu vielä paikkakuntakin ja Okko lopettaa päiväkodissa muuton myötä. Mutta joskus on vain oltava rohkea ja tehtävä päätös. Tilaa me jokatapauksessa tarvitaan, sillä tämä pieni kolmio ei tosiaan ole enää tarpeeksi iso meille.

   Poista
 10. Hei, tulin pitkästä aikaa kuulumisille ja teillähän puhaltaakin ihanat muutoksen tuulet! Onnea odotuksen loppumetreille ja tsemppiä muuttoon! Me suunnittelemme pientä pintaremonttia myös pojan kanssa, kun jäimme kaksin asumaan isoa taloa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heip! Kiitos paljon, vielä tässä on se isoin rutistus muuton kanssa edessä, kun viemme tavarat viikonlopun aikana. Ja kiitos, sitten kun muutto on hoidettu, keskityn pelkästään odotukseen. Ei sillä, laskettuaika on jo niin lähellä, ettei siihen välttämättä ehdi enää keskittymään kovin pitkään! :)

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!