keskiviikko 1. tammikuuta 2014

pyöräilyvuosi avattu


Onhan tämä sään päivittely jo vähän kulunutta, mutta toteanpahan nyt kuitenkin, että enpä ole ennen pyöräillyt tammikuussa. Avasimme tänään pyöräilyvuoden koko perheen voimin. Jokainen ajoi omalla pyörällään ja lenkkiä kertyi lähes 6km. Okosta on kyllä kehkeytynyt varsinainen pyöräilijä; pikkuinen oppi ajamaan syyskuun lopussa ja on nyt polkenut jo 85km (tokihan pikkuisella on oma mittari, jota piti "säätää" kesken matkankin). Tässä välissä oli kaiken lisäksi se "talvi", jolloin pyörää ei käytetty.

Vinkkinä muuten kaikille lapsen ensimmäistä pyörää ostaville, että potkupyörä on loistava ensipyörä, sillä siirtyminen siitä tavalliseen pyörään on helpompaa. Okkokaan ei tarvinnut edes apurenkaita.

We started the biking year, in January! The weather is so confusing as normally we'd be skiing or skating but now we all took our bikes and rode for around 6km. The little one is a keen biker and has been biking for 85km during this autumn. He only learned to ride his bike late September! The kickbike helped him to learn to ride the bike and our family warmly recommends that to anyone buying child's first bike.

10 kommenttia:

 1. Ooo...Okkohan on syntynyt pyöräilijäksi :) ihmekö tuo kun vanhemmat sitä harrastavat :) Hyvää uutta vuotta teillepäin, toivottavasti saatte tälle talvea hiukan valkoisempaa... meillä on jonnin verran sitä valkoista töhkää tuol ulkona, mut kauheen märkää... tahtoisin niitä kuulaita pakkaspäiviä ja höttölunta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tsih, no äidin harrastamisesta en niin tiedä. ;) Okko kyllä on tykännyt ajella ihan alkumetreiltä saakka! Lumi kyllä olisi ihanaa - ehtii tuota pyöräilyä harrastaa keväälläkin. Ulkoilu on vähän tylsää tähän aikaan vuodesta, kun siellä ei ole ihan hirveästi mitään kivaa ja vaatteetkin likaantuvat kun vähän möyrii maassa. Vaikka hyvinhän nuo lapset keksivät aina jotain telmimistä, vaikkei lunta olisikaan. :)

   Poista
 2. Ihan kätevää, kun ei tarvitse laittaa pyöriä talviteloille ollenkaan. Potkulaudat kulkevat jo vähän huonosti hiekoitushiekan vuoksi, mutta pyörä kulkee hyvin.
  Meillä kanssa esikoinen siirtyi lähes suoraan potkupyörästä isojen pyörään, apupyörät taisivat olla pari viikkoa ja enemmän haitaksi. Pidempiä matkoja meillä hankaloittaa kun neljävuotias haluaa satulan niin matalalle, että jalat yltävät maahan. Ja sitten on tietenkin raskaampi polkea, kun polvet ovat suussa. Onko teillä sama? Otan usein isoimman mukaani kun lähden juoksulenkille, on parempi omatunto kun on edes yksi mukana. :) Okkohan polkee pitkiä matkoja!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh ja eräs naapuri oli vainonnut juuri minun pyörääni ja kysynyt mieheltäni tilanahtauden takia, voisiko sen minun ja ainoastaan minun pyöräni viedä talveksi vaikka sukulaisille. No hei, meidän perhe on ainoa, joka edes käyttää säännöllisesti pyöriään, muiden pyörät lähinnä pölyttyvät vuodesta toiseen. Toivottavasti se naapuri edes näki, kun tultiin ajelemasta. ;)

   Okolla on nostettu satulaa jo muutamaan otteeseen ja isimies mietti, olisiko pitänyt ottaa kuitenkin se seuraava koko siitä pyörästä. Jalat yltävät maahan, mutta ei liikaa kuitenkaan. Okolla on ollut paha tapa viistää välillä kengänkärkiä maassa, minkä seurauksena kahdet kengät ovat kuluneet ihan puhki. Nyt siitä tavasta on opeteltu eroon ja varsinkin, kun Okko kaatui sen seurauksena alamäessä vähän kovemmassa vauhdissa joulun aikaan.

   Ihmeen pitkiä matkoja Okko kyllä jaksaa polkea. Tietenkään ei pakotettu, vaan lapsi itse halusi mennä pidemmälle. Käytiin sitten tasoristeyksessä bongailemassa junia ja tultiin takaisin. Kesällä voi sitten mennä eväsretkelle pyörällä. Eihän se sitten ole niin pitkä matka kerrallaan, kun pitää tauon välissä.

   Poista
  2. Onko Okolla muuten Islabikes? Ne ovat kevyempiä ja varmaan helpompia pienen polkea. Meillä on Islabikes potkupyörä (nyt käytössä pikkusiskolla), mutta isojen pyöränä joku muu, joka ei selvästikään ole yhtä hyvä. Ja on kyllä aika iso kooltaankin, ehkä pienempi, jossa satulaa voisi nostaa ylemmäs olisi parempi.
   Hauskoja pyöräilyhetkiä! :)

   Poista
  3. Jep, juurikin Islabikes. Ne ovat hyviä ja kestävät monen käyttäjän käsittelyssä.

   Kiitos, paljon onkin pyöräilty! Tai siis nyt Okko ja isi. Eilen saatiin kuitenkin lunta ja pakkasta, joten pyörä saa odottaa hetken.

   Poista
 3. Moi!
  Olen hankkimassa potkupyörää lapsille ja vaihtoehtoja selatessa menee vaan pää pyörälle. Niinpä ajattelin kysyä teidän kokemuksia potkupyörästä. :) Minkä merkkinen pyörä Okolla on? Pyörässä taitaa olla käsijarru. Onko se tarpeellinen vai aiheuttaako vaan turhia vaaratilanteita? Onko sinulle jotain vinkkejä mitä kannattaa ottaa huomioon potkupyörää hankittaessa? Kiitos, jos ehdit vastata. :)
  -Annika

  VastaaPoista
 4. Okolla on Islabikes Rothan pyöränä, joka on osoittautunut varsin oivaksi valinnaksi. Käsijarrun tarpeellisuudesta voi olla montaa mieltä ja ei se mikään välttämättömyys taida olla. Ainakin alkuun Okko jarrutteli aika pitkälti jaloillaan ja vasta loppuvaiheessa alkoi osata käyttää jarruakin. Säästäähän siinä ainakin kenkien kulumisessa jos oppii jarruja käyttämään ;). Pieni riski on takajarrua käyttäessä jos sitä erehtyy kovin tiukassa mutkassa painamaan kovasti niin voihan se heittää takarenkaan alta ja sitten ollaankin kumollaan. Potkupyörän jälkeen tavallisella pyörällä opettelu ei vie kuin hetken ja Okko oppikin heti ensimmäisenä päivänä ajamaan ilman mitään apua tai apupyöriä. Toki ylämäessä piti aluksi auttaa, mutta muuten homma sujui mallikkaasti. Okko oppi ajamaan syyskuun viimeisinä päivinä ja nyt mittarissa on ~90km. Okon polkupyörä on Islabikesin Cnoc14. Islabikesit tuntuvat olevan laadukkaita pelejä ja niistä näyttäisi saavan varsin hyvän hinnan käytettynä myytäessäkin. Kevyitäkin ovat jos ihan perus markettipyörään vertaa. Rothan 3,6kg ja Cnoc14 5.68kg. Vertailun vuoksi Bilteman 12" pyörä painaa 9kg ja 16" 12kg.

  Islabikes ei tätä nykyä enää toimita pyöriä muualle kuin Englanti/Irlanti tai jenkit. Pyörän voi halutessaan kuitenkin tilata välikäden kautta (https://www.forward2me.com). Käytettynä kannattaa katsastaa vaikkapa tämä paikka: http://www.fillaritori.com

  VastaaPoista
 5. Teidän pyöräthän on melkeen sävy sävyyn ton junan kanssa! :)

  VastaaPoista
 6. Värit on varta vasten valittu ;D

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!