lauantai 28. syyskuuta 2013

pyöräilijä


Okko on oppinut ajamaan pyörällä! Harjoittelu aloitettiin potkupyörällä vähän ennen 2-v synttäriä ja Okko oppi sen nopeasti. Isojen poikien pyörä tilattiin viime keväänä ja Okko on harjoitellut sillä aina välillä. Apupyöriä ei tilattu pyörän mukana, kun tasapaino löytyi niin hyvin muutenkin. Se näytti olleen oikea päätös. Isimies kuvasi tämän taidononnäytteen tänään.

The little one knows how to ride his bicycle! He started his cycling career with a kickbike and has been using it very eagerly ever since. He got this bigger bike last spring and has been riding it every now and then. Today he was showing us his skills! My husband shot this short video.

keskiviikko 25. syyskuuta 2013

aamuja


Aamulla tarhaan lähtiessä Okolle tuli hätä: kavereiden on päästävä pissalle. Meillä oli jo ulkovaatteet päällä, mutta tokihan Uppiksen ja hylkeen oli päästävä potalle. Okko haki niille omat potat ja kun pissat oli tehty, siivosi Okko potat ja vetäisi vielä vessankin. Sittenhän passasi lähteä tarhaan, monen päivän tauon jälkeen. Okolla nousi kuume sunnuntaina ja pikkuinen oli toipilaana vielä eilenkin.

sunnuntai 22. syyskuuta 2013

omppurätti


Askartelin vähän. Leikkasin pienen omenan puoliksi ja painoin kangasvärillä tiskirätteihin, sekä kortteihin. Vähän niistä tuli sellaisia mustetahratestin näköisiä.

I used apple halves to decorate some dish cloths with fabric paint. They kind of remind me of the inkblot test images.

lauantai 21. syyskuuta 2013

metsäretki


Mummi tuli meille torstaina ja vietti Okon kanssa perjantain, kun tarha oli kiinni. Tänään kävimme metsäretkellä makkaranpaistossa - siitä viis, että sää oli retken aikoihin vähän harmaa ja että kertakäyttögrilli ei meinannut syttyä millään, kyllä metsässä on silti aina mukavaa. Ja makkara salaatin kera maistui hyvälle.

maanantai 16. syyskuuta 2013

pah

Flunssa iski sunnuntaina. Ehkä valkosipuli auttaisi.

lauantai 14. syyskuuta 2013

ilta-ajelu

Lähdettiin katsomaan lehmiä, mutta ne olivat kai muuttaneet jo etelään. Aurinkokin ehti jo laskemaan siinä matkan aikana.

brunssia ja hyvää seuraa


Kerran vuodessa sitä passaa äiti-ihmisenkin käydä tuulettautumassa ihan ilman perhettä. Ja mikäpä olisikaan oivempi ajankohta kuin Designviikko. Tapasin tänään mahtavaa porukkaa brunssin ja Designmarketin merkeissä. Kanssabloggarit olivat mainiota seuraa ja Mokon brunssi herkullinen. Mutta voitteko kuvitella, Designmarketista poistuin pelkän mustan tiskiharjan kanssa! Muistelin vieläkin sitä viime vuoden ostomaniaa ja pidättäydyin houkutuksista.

PS: Meitä oli kuusi bloggaria saman pöydän ääressä. Viidellä meistä oli mustavalkoraidallinen yläosa. Myös itselläni. Eikä oltu sovittu mitään dresscodea.

I had wonderful time today as I met some fellow bloggers over brunch. The Moko Market brunch as delicious and the bloggers were wonderful. After brunch we visited the annual Designmarket at Kaapeli. Last year I spent so much money in there that this year I didn't really feel like buying much. So I came home with just a black dish brush.

sunnuntai 8. syyskuuta 2013

portraits

Jos tämä olisi minun koira, sen nimi olisi Nalle.
Söpöjä tyyppejä, nuo kaikki.
Tottahan heppa nyt istuu peffallaan ja antaa kaviota...

Ja hymyilee pyydettäessä.
Tämä vaan keskittyi näyttämään hyvälle. Se riitti sille, ei tarvinnut mitään temppuja.
Kävimme katsomassa ja paijaamassa eläimiä. Äidin suosikkeja ovat vuodesta toiseen tuo nallukkainen koira, sekä söpöt lampaat, Okko taas tykkäsi kanoista, koska "ne on hyviä". Tsih. No, onhan se niin, että lapsenkin pitää tietää ruoan alkuperä. Isimies fanitti ehkä eniten ylämaan karjan edustajaa ja se 400 kiloiseksi paisunut emakko herätti kaikissa hiljaista kunnioitusta. Kotieläinpihan jälkeen maistui kahvit - tadaa -  tontun talolla. Melkoisen ennalta arvattavaa.

Today we went to see some farm animals at our local place. We've visited there a few times before and the cuddly black dog has always been my favourite. It seems to spend most of the day sleeping in the shadow, not minding the hassle around it.

aamu

Otin aamulla kameran ja kävelin lähistöllä. Ihanan raikas ilma ja kaunis sumu.

torstai 5. syyskuuta 2013

vähän uneliasta


Hehkutus hyvin sujuneista öistä jatkuu, vaikka tällä viikolla meitä onkin jostain syystä väsyttänyt enemmän. Onneksi on taas viikonloppu käsillä - se hyvä puoli näissä nopsaan juoksevissa viikoissa on, että uusi viikonloppukin tulee aina nopeasti.

Okko on alkanut kertomaan unistaan. Eräänä aamuna hän ensitöikseen kertoi, miten "niiden kisujen kanssa oli kiva leikkiä". Seuraavana aamuna Okko selitti, että Pendolino oli odottanut häntä ja jonain yönä oli iskenyt syyskeli, kun Okko kertoi aamulla, miten hänellä oli ollut päiväkodissa "punkkarit" jalassa. Mainiota, taas kerran.

Okko has started to explain his dreams to me. It started one morning when he was telling me how "it was so nice to play with those kitties". The next morning he explained how the Pendolino train had been waiting for him and so worth. Lovely.