keskiviikko 4. joulukuuta 2013

joulukalenteri: 4


Minulla on liuta äitini lapsena keräämiä Pauligin kahvikortteja - niitä sellaisia, joissa on kuvattu ajoneuvoja. Lisäksi kaapissa on iso pullo Art Mediumia, jonka kerran tuotatin isimiehellä kiireellisenä - ja unohdin sen kaappiin. Olin halunnut kokeilla kuvansiirtoa jo pitkään ja nyt päätin kokeilla. Koska myös noita vanerinpaloja löytyy paljon, ei haittaa tehdä vähän harjoituskappaleita.

Skannasin parit kahvikortit ja muokkasin niitä Photarilla muotoillen reunoja ja karsien jotain tekstejä pois. Lopuksi tein kuvasta peilikuvan ja tulostin lasertulostimella. Leikkasin kuvan reunoja myöten ja sivelin pintaan runsaasti Art Mediumia ja painoin vanerin pintaan kuvapuoli alaspäin. Odotin, että kuva on kuivunut ja kastelin pinnan suihkepullolla. Ja sitten hiersin ja hiersin ja kastelin uudelleen ja hiersin. Kuten näkyy, hiertäminen on se vaikea vaihe. Paperia on melko hankalaa saada kokonaan pois ja palojakin saattaa irrota, mutta lopputulos on ihan hauska. Nämä ovat nyt tällaisia vanerisia postikortteja. Samaa tököttiä voi muuten käyttää myös kankaalle. Pitääkin kokeilla.

8 kommenttia:

 1. Tää onkin ihan uusi juttu mulle :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo tökötti on kyllä melko jännää taika-ainetta.

   Poista
 2. Ovatpa kivan näköisiä. Tuli mieleen lapsuus ja mummun työpaikaltaan saamat vanerikortit. Ne tosin taisivat olla silkkipainettuja...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Joo, silkkipainolla saisi varmasti siistimpää. Sen paperin kokonaan poishiertäminen on vaikeaa!

   Poista
 3. Kurkkaappa blogiini, sait pienen haasteen :)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!