torstai 14. marraskuuta 2013

metsäpalo korvassa


Okko on ollut koko viikon kipeänä. Sunnuntaina tuli kuume ja nuha, maanantaina kurkunpäätulehdus ja tiistaina lääkärillä käydessä kävi ilmi, että pikkuisella on toinen korvakin päässyt tulehtumaan - tosin Okon mukaan korvassa on metsäpalo. Se tuli ihan puskista; ei Okko edes valittanut korvaansa. Okon edellinen korvatulehdus oli lähes kaksi vuotta sitten. Kovin on ollut nyt kipeä pieni ja öitä on vietetty avoimen ikkunan edessä kylmää ilmaa hengittäen, mutta viime yö meni jo onneksi ilman heräämisiä. Olemme isimiehen kanssa vuorotelleet kodin ja toimiston välillä ja tänään on taas Okko-äiti -päivä. Tunnelin päässä on onneksi jo valoa, kunhan vaan tuo antibioottikin tepsisi. Hieman on muuten tarvittu neuvotteluja (ja omenamehua) lääkkeen antamisen yhteydessä. Lääkäri sanoi antavansa sitä hyvänmakuista lääkettä ja ilahduin asiasta kovasti, sillä Okko on kautta aikojen ollut melko nirso useiden lääkkeiden kanssa, mutta pulloa avatessa karu totuus paljastui. Onneksi kerta-annos ei ole suurensuuri.

Poor Okko is sick with a very bad flu and ear infection. He's been at home the whole week and will not get back to kindergarten until next week. Luckily the situation is looking better already, even though he's still very sick.

10 kommenttia:

 1. Voi, miten meillä on taas samaan aikaan lapset sairaana? Kovasti parantumisia sinne. Meillä isompi alkaa olla jo onneksi kunnossa, mutta pienemmällä kauhea yskä ja räkä valuu.

  Tsemppiä antibioottien syöntiin myös :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No voih! On tämä nyt sellaista sairastamisen aikaa! Paljon paranemisisa sinnekin! Okko on vieläkin tosi kipeänä ja kuumekin vaivaa edelleen. :(

   Kiitos tsempeistä! Onneksi nyt on uponnut jo paremmin, vaikkei ne mitään suosikkeja olekaan.

   Poista
 2. Voi pientä potilasta <3 Metsäpalo korvassa, se on aika hienosti lapsen suusta sanottu. Otsikosta tuli mieleen kova kipu. Mutta hyvä, jos korva ei ole ollut kipeä. Pikaista paranemista!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Hanna! Onneksi joo edes se korva on ollut kivuton. Kun kurkunpäätulehdus meni pois, tuli tilalle yskä.

   Poista
 3. Pikaista paranemista pienelle! Kurkunpääntulehdus on tosi inhottava, se kuulostaa aina niin pelottavalta, me ollaan kerran vietetty tyttären kanssa muutama yö sairaalassa sen takia! :/ Ja tyttären korvat putkitettiin juts viime viikolla toiseen kertaa kun kolmaskaan antibioottikuuri ei tuonut helpotusta, aiemmin putket laitettu kolmisen vuotta sitten ja sen jälkeen pysyi tulehdukset poissa tähän syksyyn saakka. Meilläkin korvatulehdukset ovat olleet aika oireettomia, nyt huomattiin kun kuulo huononi niin paljon yhtäkkiä! Meidän Okkokin on putkitettu jo vuoden ikäisenä ja häneltä on pysyneet sen jälkeen korvatulehdukset pois. Toivotaan, että teillä antibiootit tepsii!

  -piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Piia! Hei hauskaa, teilläkin on Okko! Mainio nimi kerrassaan! ;)

   Okolla oli ensimmäisen tarhavuoden talvena useampi korvatulehdus peräkkäin ja mekin alettiin pelkäämään, että jotain toimenpiteitä tarvitaan. Mutta sitten ne ovat pysyneet poissa tähän saakka.

   Poista
 4. Voi Okkoa. :( Toivottavasti lääkekuuri tehoaa pian ja metsäpalo hellittää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Toivotaan parasta! Joku pöpö siellä kehossa jyllää edelleen, kun pienelle pukkaa kuumetta. Toivottavasti menisi jo ohi, että Okkokin pääsisi pihalle leikkimään ja nauttimaan normaalista meiningistä.

   Poista
 5. meidän poika on kans sellainen ettei oikeastaan koskaan valita vaikka korva olisi kipeä. siksipä nykyään kokemuksesta tiedän että kun nenä alkaa vuotaa niin pitää käydä korvat näyttämässä.
  nimimerkillä kerran mentiin lääkäriin vasta kun molemmat korvat oli aivan märkivät, kun ei vaan tullut mieleenkään vaikka toisella oli kyllä ollut nuhaa jonkun aikaa mutta kun ei edes öisin itkeskellyt

  toivottavasti okko on nyt jo parantunut! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi, sitä kun on aina jotenkin olettanut, että korvatulehdus sattuu! Hurjaa!

   Kiitos misu, Okko on nyt ihan ok, yskä tosin vaivaa vielä välillä. Tänään meinaamme mennä varovaisesti ulos. Okko on ulkoillut viimeksi viime viikon lauantaina, ellei sitä nopeasti autolla tehtyä lääkäri-apteekki-kauppareissua lasketa tiistaina.

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!