lauantai 9. marraskuuta 2013

kauppa on kauppa, keppi on keppi


Okko yllätti meidät tänään ennen kauppaan lähtöä kertomalla, että hän osaa sanoa "kauppa". Ja niinpä osaakin - k:n ja p:n kieroutunut liitto oli kääntynyt oikeinpäin! Upeaa, Okko! Siinä sitten lueteltiin kaupat, kävyt, kepit ja varmuuden vuoksi myös kaikki muutkin mieleen tulleet sanat, oli niissä koota ja peetä tai ei. Totesinkin Okolle, että isi sai isänpäivälahjaksi kirjaimet oikeinpäin ja äiti sai kesällä synttärilahjaksi yövaippojenkin poisjäämisen - ne ovat niitä parhaita lahjoja.

Sisustusasiaa sen verran, että vänkäsin meidät tänään Ikealle lounaalle lamppu taka-ajatuksenani. Ihastuin tuohon Tisdag-valaisimeen heti kun näin sen kuvan ja jo kerran sitä ollaan käyty liikkeessä ihastelemassa. Yllätys vaan oli silloin melkoinen, kun se nähtiin livenä; se on oikeasti melko kookas. Kaavailin niitä silloin yöpöydille, mutta Componibilin päälle tuo malli olisi ollut liian iso. Nyt kaipasin olkkarin senkin päälle jotain vaaleampaa ja siirsin Bo Conceptin mustan valaisimen pois. Värityksestä tuli rauhallinen ja raikas. Ehkä pieni sisustusinnostus nostaa taas päätään, monen kuukauden jälkeen.

Eipä muuten tullut Ikealla ostettua mitään ylimääräistä, sillä alakertaan päästyämme tuli kuulutus, etteivät pankkikortit toimi. Laskimme yhteiset käteisvarat ja ihme kyllä käteistä löytyi sen verran, että lamppu saatiin kotiin. Se on melkoinen ihme, sillä käteinen on melkoinen harvinaisuus kummankin kukkarossa.

Okko learned to say to combination of k and p the right way and that's a reason to celebrate! We also got this nice lamp from Ikea today. I think it's lovely. And it's surprisingly big!

9 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. No se on kyllä upeaa! Tässä on taas ihan viime aikoina tapahtunut niin paljon näkyvää oppimista, että äiti ihan hengästyy!

   Poista
 2. Tosi hyvännäköinen on kyl tuo valaisin! Ja aika tuuri käteisen suhteen, harvoin enää tarvitsee missään :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siinä valaisimessa on myös juuri oikean värinen valo, sellainen valkoinen ja luonnollinen. Mutta iso se on, meidän kodissa ei ole montakaan paikkaa, jonne tuo käy. Mutta tuohon se ostettiinkin.

   Käteinen on kyllä harvinaisuus! Veikkaanpa, että siitä Ikean automaatista saattoi loppua jossain vaiheessa rahat, kun porukka joutui sieltä hakemaan.

   Poista
 3. Mä muistan kyllä kun meilläkin meni pitkään nuo sekaisin,nyt harjoitellaan vielä F-kirjainta,muut taitaa jo tullakin. Lamppu on tosi kiva,pitäis varmaan pitkästä aikaa käydä ikeassa! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onhan niitä vaikeita kirjaimia ja yhdistelmiä. Okko esim. harjoittelee d-kirjainta tällä hetkellä. Mutta hienosti sitä puhetta tulee ja kaikki aikakaan. Ihanaa oli huomata, miten oivallus tuohon k:n ja p:n yhdistelmään tuli vaan yllättäen!

   Minulla oli välillä kyllästyminen Ikeaan, kun tuntui, että siellä on aina se samat väsyneet jutut. Nyt uutta on tullut taas sen verran, että siellä on ihan kiva käydä välillä. Kehysosastoa voisivat tosin uusia vähän.

   Poista
 4. En ole tuota lamppua huomannutkaan, tosi kiva! Mulla on sinne hyvityskortti, kun puusilmänä ostin väärän värisen Ranarpin ja nytpä olenkin sitten jo kuukauden päivät odotellut että oikeaa väriä tulisi kauppaan. Pitäänee alkaa katsella näitä muita hyviä vaihtoehtoja...

  Mulla on yksi ystävä, joka tuntuu edelleen pelaavan pelkän käteisen kanssa. Tuntuu aina vähän erikoiselta, kun itse on tottunut pelkkään kortin käyttöön. Meidän perheellä olis kyllä jäänyt ostokset tekemättä, kun meinaa ostoskärrytkin jäädä marketeissa saamatta, jos on poletti kadonnut ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. p.s. Olisko sun mahdollista poistaa tuo sanavahvistus, kun hankaloittaa aika lailla kommentointia..?

   Poista
  2. Hei kiitos kun muistutit niistä vahvennoksista! Minun on pitänyt ottaa ne pois, mutten ole muistanut. Ne olivat minulla pitkään poissa, mutta aloin saamaan espanjankielistä roskapostia suurissa määrin ja aina pariin postaukseen, joissa on lumikuvia. Kumma juttu. Niiden takia laitoin ne, mutta otin ne vahvennokset nyt kokeeksi pois.

   Yritin laittaa linkin lamppuun, mutta se hävisi Ikean sivulta lauantain aikana. Outoa! Aamulla katsoin lampun hintaa netistä ja löysin sen muutaman kokeilun jälkeen - haku siis tökki jo silloin ja iltapäivällä se ei löytynyt enää ollenkaan suomalaisilta sivuilta. Katsonkin, löytyisikö se nyt.

   Käteisen kanssa pelaaminen olisi tuskastuttavaa. Miten ihmeessä sitä koskaan olisi sopivaa rahaa mukana, jos menee vaikka isoille ostoksille?! Ja sitten kassalla saisi jännittää, riittääkö käteinen, jos ostikin vähän ylimääräistä. Ja kaiken lisäksi minusta olisi hyvin ikävää kanniskella isoja setelinippuja mukana. Ajatella nyt vaikka sitä Ikeaakin: ihmisillä oli kokonaisia huoneen sisustuksia kärryissään ja sitten heidän pitikin alkaa arvioimaan niiden kokonaissummaa ja lähteä pihalle jonottamaan. Pah, ei hyvä.

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!