lauantai 31. elokuuta 2013


Olen ollut ihan innoissani jo parisen viikkoa, sillä koko perhe nukkuu niin mainiosti. Okolla oli kesällä vähän ongelmia nukkumisen tai oikeastaan nukkumaan menemisen kanssa ja oma sänkykään ei houkutellut. Hankin jo Unihiekkaa etsimässä -kirjankin ja ilmeisesti jo pelkkä kirjan lukeminen ja sen lähettämät telepaattiset viestit riittivät, sillä Okko vaan keksi yhtäkkiä haluavansa omaan sänkyyn ja ihan ihmisten aikoihin. Myös lyhennetyt päiväunet auttavat varmasti asiaa.

Nyt meillä ollaan sitten levänneitä; Okkokin nukkuu niin paljon paremmin omassa sängyssään kuin meidän välissä nukkuessaan ja aamut alkavat aikaisin, ilman herätyskelloa. Mainiota, sanon ma! Päiväkotiinkin on helpompi lähteä, kun lasta ei tarvitse herätellä ja iltoihinkin jää hetki aikuisten aikaa.

Muuten, suosittelen tuota kirjaa lämpimästi. Se on kirjoitettu asiantuntevasti ja menetelmiä uniongelmien korjaamiseen on annettu lukuisia. Myös aidot kertomukset antavat lukijalle vertaistukea. Niin ja tämä ei ollut maksettu mainos - tilaan vaan tuolta samasta paikasta säännöllisesti, vaikka kirjakaappi on täyttynyt jo aikaa sitten.

Oh how happy I am: Okko has started to sleep very well and in his own bed. We had a bit of a problem during this summer as Okko didn't want to use his own bed and wouldn't go to sleep early. And suddenly he just wanted to start using his own bed and goes to bed early enough. Great!

16 kommenttia:

 1. Hieno, positiivinen postaus! Ja todella kiva kuulla teillä nukuttavan jo paremmin :). Ja kuvat, jälleen upeita!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos JuttaEmilia! Lämmittää kovasti mieltä tuollaiset kommentit! :)

   Poista
  2. Hei hauskaa! Kiitos paljon!

   Poista
 2. Onnea hyvistä yöunista!:)
  Minulle on aina ollut kaikkein raastavinta herätellä nukkuvia lapsia aamuisin. Onneksi ei kovin paljon ole vielä tarvinnut, mutta nekin ajat vielä tulevat. Täytyy yrittää löytää sellainen rytmi, että lapset heräävät itsestään aikaisin, kun päiväkotiaamut koittavat..
  Yöunien merkitys on kyllä korostunut ihan uudella tavalla. Meillä nukutaan ihan kohtuullisen hyvin, mutta kolmen pienen lapsen kanssa jännitysmomentti on aina läsnä.

  Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Liina! On kyllä kiva nukkua rennosti omassa sängyssä, ilman, että jonkun jalka on naamalla. :D Se kyllä helpottaa kovasti arkiaamuja, kun herääminen tapahtuu itsestään. Tosin sitten viikonloppunakin herätään ennen seiskaa, mutta sitähän se yleensä on pienten lasten perheissä.

   Toivottavasti teilläkin säilyy unirauha!

   Poista
 3. Meillä on kanssa tuo sama kirja. Täytyykin kohta kaivaa esiin, muistaakseni n. 6kk vanhaa voi ruveta unikouluttamaan lempeästi.
  OKOn seinä stringeineen näyttää makeelta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se on kyllä hyvä kirja! Ja kiitos! Huomasin muuten pienen roson seinässä, heti sängyn vieressä. Meillä ei ole tuota maalia enää, mutta onneksi roso on pikkuruinen, joten voin korjata sen jollain akryylimaalitipalla.

   Poista
 4. Onpa mukava kuulla. Se tekee elämisestäkin iloisen inhimillisempää, kun koko talo nukkuu hyvin. :)

  Mulla vieläkin hakematta toi upea talohylly. Soot maalannut sen?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jo vain Maya! Mää maalasin sen hyllyn joo. Käytin liitutaulumaalia, kun sitä on vieläkin puoli purkkia jäljellä. Laitoin pari kerrosta ja se peitti hyvin. Vieläkään sille hyllylle ei ole paikkaa, mutta ajattelin täpätä sen seinään sellaisilla command-tarroilla, joista ei jää seinään jälkiä.

   Poista
 5. Ihanaa, nukkuminen on niin parasta! Havahduin itsekin n kk sitten, että hetkinen, meillähän nukutaan nykyään koko yö omassa sängyssä. Hassua, sillä vielä juhannuksen tienoilla sänkyymme kömpi melkein joka yö joku alamittainen. Ei sillä, nukkumaan eivät sisarukset meinaa edelleen rauhoittua sitten millään. Ihan liian kivaa riehua kerrossängyssä ilmeisesti.

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, hyvät yöunet on niin mahtava juttu! Viikonloppuna Okko vähän valitti nukkumaanmennessä, ettei halua jäädä omaan sänkyynsä, mutta jäi kuitenkin ilman mukinoita. Ja on pysynyt sängyssään koko yön. Viikonloppuaamuina olen vähän yrittänyt, että tule tänne meidän viereen köllimään, mutta ei, ylös on noustava jopa 6.15. Heh. Mutta parempi sekin, kuin että arkiaamuina pitäisi herätellä. Ollaanpahan aikaisin tekemässä kaikenlaista.

   Viime yönä Okko heräsi klo 4.20 kun kaveri oli hävinnyt kainalosta. Heh. Etsin sitten hyljettä pitkin lattioita ja kaivelin siinä samalla sitten kaikki mahdolliset pehmoeläimet viereen. Sitten pikkuinen nukahti tyytyväisenä.

   Poista
 6. Ihania kuvia ja Okko on söpö (haha, ihana tuo osoitekyltti!). Sait juuri haasteen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kaisa! :) Okolla on joo oma ovikyltti. :D

   Kiitos paljon haasteesta! Pitääpä tarttua siihen!

   Poista
 7. Mun pitäny jättää tänne kommentti, että aivan mahtavat kuvat Kiki! Tuo hylly on tosi hieno mustana...

  Ja onnea öistä, ihan parasta! Hyvin nukuttu yö pelastaa koko päivän. Meillä on tällähetkellä sellanen trafiikki yöaikaan, jatkuvasti saa palautella jotakuta omaan sänkyyn nukkumaan... Toivotaan, että olis taas vaan pikainen vaihe tämä.

  Ihanaa loppuviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Viime viikonloppuna paistoi aurinko, joten oli hyvä kuvata. Eipä sillä, paistaahan tuo nytkin, joten kameraa pitää käyttää taas!

   Kiitos, hyvät yöt ovat kyllä mahtavia! Vähän olen joinakin yönä käynyt katsomassa, kun äitiä on huhuiltu, mutta Okko rupeaa onneksi heti nukkumaan, kun käyn näyttämässä nenäni sängyn vieressä. No olenpa kyllä välillä nukahtanut siihen viereenkin, mutta viime yönä kökötin siinä pari minuuttia ja menin takaisin isoon sänkyyn. Onneksi nämä lasten unijutut ovat kuitenkin sellaisia vaihtuvaisia ja teilläkin varmasti tilanne muuttuu jossain vaiheessa.

   Ihanaa viikonloppua teillekin!

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!