torstai 15. elokuuta 2013

hölskytyskurkut


Pistin hölskytellen. Ihan hyvää tuli. Kuorin ja pilkoin purkkiin neljä avomaankurkkua ja saksin perään runsaasti tilliä. Heitin sekaan mausteita ja heilutin. Annoin maustua jääkaapissa noin tunnin.

4 avomaankurkkua
paljon tilliä
5 rkl väkiviinaetikkaa
4 rkl vettä
3 rkl sokeria
1,5 tl suolaa

16 kommenttia:

 1. Kun olin lapsi tällaista kurkkua tehtiin usein, mutta sillä ei ollut meidän kodissa mitään nimeä. Juuri kaksi viikkoa sitten kuulin tätä ruokaa sanottavan hölskykurkuksi ja nyt sinä käytit samantapaista nimeä. Se on hyvin kuvaava nimi kyllä.

  Vakkari

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En minäkään tiennyt noiden virallista nimeä aiemmin, mutta se osui jossain silmiini ja sen perusteella hain sitten ohjeita googlella. On kyllä kuvaava nimi.

   Poista
 2. Ja seuraksi pihviä :) onkohan mulla nälkä? ;)

  VastaaPoista
 3. Vastaukset
  1. No joo, maku oli sopivan kirpakka, mutta ei liikaa.

   Poista
 4. Hyvää viikonloppua myös sinne! :)

  VastaaPoista
 5. Luin sivupalkistani otsikkosi "Hölskytys kurkut" ja vesi herahti kielelle heti :)

  VastaaPoista
 6. Nam, nam, nam. Mä olen tehnyt näitä ja mies käyttää näistä nimeä hurskutus kurkku. Lapsena näitä oli aina kesällä mummolassa. Nyt vaivaa, mitä nimeä näistä mun lapsuudessa käytettiin. Pitää soittaa heti huomenna mummolle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se olisikin hauska kuulla! Meilläkin on kyllä tehty samantyyppisiä kurkkuja kotona, kun olin lapsi. Muistan vieläkin ne purkit kylmiön hyllyillä.

   Poista
 7. Vesi herahti ihan kielelle kuvaa katsoessa. NAMSKIS!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kannattaa kokeilla! Ehkä sokeria voisi laittaa vähemmän.

   Poista
 8. Näistä tulee niin lapsuus mieleen! Maalla näitä oli kesäisin aina ruokapöydässä ja herkkua olivat silloin ja ovat edelleen! :)

  -Piia

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No nämä tosiaan taitavat olla aika vanha keksintö! Minäkin muistan, että meillä on tarjoiltu samanmakuisia kurkkuja, mutta ne taisivat olla pitempään säilössä, kun näitä taas voi laittaa heti tarjolle. Vaikka kyllä nämäkin varmaan säilyisivät jonkin aikaa. Tai no en tiedä, ehkä nestettä pitää olla sitten enemmän.

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!