tiistai 13. elokuuta 2013

aamujuna


Junamies, mikä junamies - näkee junia jopa kontaktimuovirullassa, sekä autoradassa. Okko hämmensi meitä viikonloppuna vaatimalla oranssia metroa, sekä valkoista intercityä. Tarjosimme punavalkoista raitiovaunua, sekä Brion junia, mutta kyseessä oli jokin muu. No sitten välähti - näistä pitkulaputkiloistahan se oli kyse. Tänäkin aamuna junat lähtivät taas liikkeelle. Illalla ollaan taasen oltu varsinaisen junaradan parissa.

Otimme Okolle karkkipäivän käyttöön. Se on lauantaisin ja pikkuinen on siitä innoissaan. Okko puhuu munista jo pitkin viikkoa ja sitten lauantaina hän saa ottaa kaupan karkkihyllystä jotain - luultavamminkin sen Kinder-munan. Okolla on tapana pyytää laulamaan erinäisiin aiheisiin sopivia lauluja ja tässä taannoin hän pyysi Prisman kassalla kirkkaalla äänellä äitiä laulamaan munalaulun. Tsih, en nyt ihan just siinä kajauttanut. 

13 kommenttia:

 1. Hei, junaleikit ovat rantautuneet myös meille! Löysin mummun vintiltä teinin Brion puujunaradan ja sillä on leikitty todella ahkeraan. :)
  Arvaa mikä harvinaisuus(?) junaradassa on? Oranssi metro! En ole ikinä törmännyt missään sellaiseen Brion junaan - ostin sen teinille kirppikseltä (noin 15 vuotta sitten).

  Olisit laulanut vain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Junaleikit, leikkien aatelia! :) Voi vitsit, oranssi metro! Kuulostaa hyvälle! Nuo Brion setit on niin mahtavia, kun niitä voi täydentää vuosienkin päästä ja ne pitävät arvonsa!

   Joo, oodi suklaamunalle olisi ollut tarpeen - Okko oli siitä niin innoissaan! :D

   Poista
 2. Karkkipäivä kuulostaa hyvälle. Meil varmaan on jatkossa herkkupäivä joka toinen viikko, katotaan kelpaisko neidille näin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa hyvälle. Eipä nuo pienet vielä osaa vaatia niitä herkkuja niin. Me laitettiin se karkkipäivä, kun Okko oli päässyt vähän namien makuun kesälomalla ja haluttiin erottaa namien syöminen tavallisesta arjesta.

   Poista
 3. Ihana junamies teillä! Täällä löytyy toinen sellainen. Kaikki junat ja laivat (myös) uppoaa. Niitä on jo kertynytkin meille melkoinen liuta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, junamies teilläkin! Okko rakastaa myös autoja ja lentokoneetkin ovat tärkeitä. Laivoja sen sijaan ei olla niin noteerattu, mutta se johtunee siitä, ettei Okko ole ollut laivalla. Ei siellä Suomenlinnassakaan olla käyty vielä, vaikka tässä kesällä onkin ollut puhetta asiasta.

   Poista
 4. On varmasti hauska seurata, mitkä leikit ovat milloinkin suosittuja. Aika klassisia teemoja lasten leikeissä näyttää edelleen olevan, moderneilla mausteilla toki.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kyllä ne aika samanlaisina pysyvät. Tänään Okolla oli joulupukki auton ratissa ja se pukki ajeli kauppaan ostamaan leluja. :)

   Poista
 5. Junamies. :) Katsoinkohan väärin, kun ihan kuin olisin ollut näkevinään Okon kuvan yhdessä vast'ikään ilmestyneessä julkaisussa.. Satuinkohan bongaamaan oikein..? ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oho! Öh, voi ei, en minä tiedä. Oltiin Okon kanssa Vauva-lehdessä vuosi sitten kesällä, muistaakseni heinäkuun numerossa. Vai oliko kyseessä eräs sisustuslehti? Kääk, minne lehteen se meidän lapsi on mennyt? :D

   Poista
  2. Mun täytyy ottaa kuva siitä ens viikolla ja laittaa sulle ähköpostiin. :) Ei ole vauva- eikä sisustuslehti. Mutta ihan kelpo julkaisu silti.

   Poista
  3. Niin siis tietenkin sähköpostiin eikä ähköpostiin. :D

   Poista
  4. No jopas! Olen ihan äimänä. Kiitos, jos laitat! Toivottavasti ei ole kyse kuvavarkaudesta! Tai jospa se olisi joku muu lapsi kuin Okko.

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!