keskiviikko 17. heinäkuuta 2013

tein maton


Ja siitä tuli vähän vinkura. Mutta tällaisen pelkästään virkkauksen perustaidot omaavan käsistä tuo on ihan kummallisen toimiva pylpyrä. Ostin trikookudetta lapsuuden maisemista ja tekaisin maton muutamassa tunnissa - kun anoppi oli ensin iltapuhteinaan selvittänyt trikoovyyhden. Olisin ostanut mustaa ja valkoista kudetta (yllätys!), mutta mustan puuttuessa valitsin harmaan. Sitä on vielä sen verran jäljellä, että kokeilen tehdä hieman pitsisemmän version. Jos osaan. Kaupasta lähti mukaan myös trikoopalasia, joita ajattelin työstää tänään.

I made a small rug to our bathroom. Not a pretty one, but I'm pretty happy with the result as I've never been that good at crocheting. And I'll try to make a prettier version.

17 kommenttia:

 1. Hyvä Kiki.
  Eihän tuo mikään pylpyrä, vaan komia matto.
  Ei muuta kuin tehtailemaan.
  Istutaas syksyllä ja virkataan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maya! :) Ajattelinkin, että voisit ehkä valottaa vähän sen pitsimaton tekemistä. Jos harjoittelisin hamaan kuteen lopulla ja hankkisin sitten mustaa tai valkoista.

   Poista
 2. Hieno tuokin on. :) Ei niiden pitsisten tekeminen ole yhtään vaikeampaa, välillä oikeastaan helpompaa, kun tehdessä pitsiä ei välttämättä joudu laskemaan koko ajan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Ajattelin, että kokeilen yrityksen ja erehdyksen kautta sitä pitsistä. Kai minä siihen jotain logiikkaa saan laitettua. Muistelen joskus ala-asteella virkanneeni pienen pitsiliinan. Ehkä. Kokeillaan ja jos ei onnistu, kysyn tietävämmiltä. :)

   Poista
 3. Hieno tuli! Oikein kelpo matto:) Peittoaa mun ekan maton, joka muistutti lähinnä isoa koria :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katja! Korin alulta tuokin näytti ensin, mutta kun purin hieman ja tein väliin levennyskerroksia, sain sen suoraksi. Ja asiassa auttoi myös painava kude, sillä ei se ihan täydellisen suora ollut valmiinakaan, mutta oikeni lattialla. :D

   Poista
 4. Tykkään - enemmän kuin pitsisestä. Yksinkertainen on kaunista. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ti! :) Näitä voisi tehdä toisissakin väreissä, niin saisi vaihtelua kylppärin lattialle.

   Poista
 5. Hieno! Teitkö jollain ohjeella vai omasta päästä? Minäkin väkersin eilen iltapuhteena maton, valkoisen näin ensialkuun. On pitänyt tehdä jo edelliseen asuntoon lisää mattoja, mutta nyt kun muutetaan jälleen niin oli pakko ryhdistäytyä ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos M! Tein ihan omasta päästä ja välillä vähän purin, jos tuli huonon näköistä. Tämä tuli kylppäriin, joten se on pieni ja siksikin nopea. Mietin, pitäisikö tehdä isompi vai teenkö lisää vessanmattoja, vaikka äidille tai meille toisessa värissä.

   Poista
 6. Ihana matto! Mulla on ollut ajatuksissa saada samanmoinen jo pidemmän aikaa. Ehkäpä uskaltautuisin tässä joskus piankin :)!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Tuo oli kyllä niin helppo tehdä, että kannattaa kokeilla!

   Poista
 7. Hieno tuli! Hyvä Kiki! Mattojen tekemiseen jää koukkuun...:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Hanna! Aloin juuri Tour de Francen loppuhuipennusta katsoessani tekemään toista!

   Poista
 8. Hyvältä näyttää. Ei ne pitsisemmät sen vaikeampia ole tehdä jos osaa vähän lukea ohjeita.
  Eikun kokeilemaan vain!
  Tervetuloa vastavierailulle blogiini :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Tein eilen toisen samanlaisen maton. Siitä tulikin jo siistimpi ja voisin seuraavaksi kokeilla sitä pitsisempää versiota.

   Poista
  2. Ja kiitos, tulenkin heti! :)

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!