keskiviikko 19. kesäkuuta 2013

vihainen, väsynyt & turhautunutNo nyt se sitten kävi minullekin, kuvavarkaus tai oikeastaan vielä pahempi. Sain tänään parikin viestiä, joissa kerrottiin, että Okon kuva on jonkun "18-v kotiäiti-Mian" Facebook-profiilissa. Siellähän se, oikein cover photona. Kuvassa hänen lapsensa "Jere" kuulemma kokeili uutta pyöräänsä tai jotain. Sain sitten puolivahingossa valjastettua puolet työkavereistani asiaan ja kollega selvitti nopealla googletuksella, että tällä Mialla oli muitakin uhreja ja kuvia esillä toisaallakin. Eräässä netin kuvapalvelussa oli Mian herttaisaa elämää esitelty enemmänkin. Mies tuossa illalla selvitteli lisää ja "Jereä" esitti peräti seitsemän eri lasta - Okostakin löytyi toinenkin kuva. Mies lähettelikin jo meilejä asianosaisille ja itse raportoin kuvapalvelun ja Facebookin ylläpitoihin.

Kiitos teille, jotka bongasitte Okon kuvat! Nyt suututtaa ja turhauttaa. Tietysti tiesin blogin avatessa, että tällainenkin riski on, mutta en ottanut sitä kuitenkaan ehkä tarpeeksi vakavasti, sillä ajattelin, etteivät kuvani niin kummoisia ole, että niitä kannattaisi varastaa. Nyt täytyy miettiä, mitä blogille tekisi. Sekin suututtaa, että olen tykännyt blogin pitämisestä erityisen paljon ja että lopettaisin jonkun ulkopuolisen tahon vuoksi. Tämä nyt sitten varoituksen sanana muillekin blogin pitäjille.

Today I found out that somebody had stolen a couple of photos from my blog and was pretending that the boy in the pictures was her son. That girl (or whoever that really was) had other victims as well - in overall there were seven different boys that were presented as her son Jere. 

Edit: Isimies löysi tavan vaikeuttaa kuvien kopiointia!

35 kommenttia:

 1. Voi hitsi kun on kurjaa. :/ Vaikka välillä googlaankin omia kuviani tarkastellen ovatko siellä missä pitää, niin en kyllä tiedä miten sitä reagoisi jos niitä tulisi vastaan jonkun muun blogissa esimerkiksi.

  Tykkään kuvistasi, joten toivottavasti jatkat vielä niiden lisäämistä blogiin. :)

  VastaaPoista
 2. Ihan sairasta!!

  Lueppa mailisi.
  Tsemiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. ..jossa puhun yhdellä iillä, joka onkin mun jutuissa kahdella iillä. ;)

   Poista
  2. No jopas! Minäpäs kurkkaan mailin. Ja kiitos Maya!

   Poista
 3. Todella törkeetä! Juuri tuosta syystä en ole edes omaa naama kuvaa blogiin laittanut, kun pelkään että joku kaappaa sen ties mille sivuille. :(
  Ikävää ja varmasti pistää vihaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllähän siinä on ihan todellinen riski. Ja joku naisparka menettikin kasvokuvansa sille varkaalle.

   Poista
 4. ikävää :( ei näin!! miksi??

  toivottavasti kuvat poistuvat vääriltä teiltä.

  ja toivottavasti saamme jatkossakin lukea sinun tekstejäsi ja katsella kuviasi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon peukaloinen! :) Toivotaan, että poistopyynnöt menevät perille ja pian!

   Poista
 5. Aargh kuinka pistää vihaksi! Ihmettelen kyllä mitä kummaa se ihminen hyötyy esittämällä perheellistä? Toivottavasti ei mitään niin silloin sunkin kuvat on olleet vaan nättinä koristeena.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se. Ja se on kai jopa aika yleistä. Ei voi käsittää.

   Poista
 6. Voi ei, miten kurjaa! :( Mun esikoiseni kuvia "lainattiin" vauvablogista aikanaan, minkä jälkeen koko blogihomma jäi pitkäksi aikaa.

  Iso kiitos kuitenkin tuon isimiehen löydön jakamisesta! Otin heti käyttöön. Ehdin jo pohtia, että pitää alkaa mätkiä vesileimat kaikkiin kuviin, mutta kun en millään jaksaisi. Säästyinpä moiselta! (Tosin kuvankaappauksellahan noita kuvia saa edelleenkin otettua, mutta se vaatii vähän enemmän viitseliäisyyttä...)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei onpa kiva, että otit sen käyttöön! Nyt vähän naurattaa tuo minun profiilin pyyntö olla kopioimatta kuvia. Vähän vaan naivia :D

   Poista
 7. Jopa on... :O

  Minäkin kiittelen kovasti tuosta rightclickdisabloimisvinkistä. Heti meni käyttöön.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei onpa kiva, että sinullekin Kati oli siitä hyötyä!

   Poista
 8. Vastaukset
  1. Kuvapalvelu poisti kuvani sieltä ja muutaman tunnin päästä olivat poistaneet koko profiilin. Facebookista minkään poistattaminen ei tunnu onnistuvan, kun kyseessä ei ole mikään selkeästi epäsopiva kuva.

   Poista
 9. Hitsin pimpulat. Onneksi sait tietää asiasta. Tuo on juuri se asia, minkä takia mietin oman blogin kirjoittamista. Kuitenkin se on kovin kuvapainoitteinen, ilman kuvia olisi turha jatkaa.. Kiitän kovasti kuvien kopioinnin hankaloittamisvinkistä, laitoin heti käytäntöön! KIITOS! Toivottavasti saatte Okon kuvat pois asiattomien käsistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Joo, onneksi sain ne Okon kuvat pois edes sieltä kuvapalvelusta, mutta facebookista en ainakaan toistaiseksi.

   Poista
 10. Mulla ollut myös tuo "Älä kopioi"- käytössä alusta asti.
  Törkeä juttu, toivottavasti et kuitenkaan lopeta! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos mira! :) Joo, jos nyt jatkaisin kuitenkin. Enna anna yhden mädän tapauksen säikäyttää. Vaikka onhan tässä aina riskinsä.

   Poista
 11. Kiitos tuosta vinkistä, piti ottaa käyttöön. Tuommonen toiminta on kyllä melkosen törkeää puuhaa :(

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei kiva, että hyödyit vinkistä Riikka! On, törkeää on :(

   Poista
 12. Voi ei! :( Tällaiset ihmiset ovat ihan uskomattomia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä. Mikähän ilo lienee siinäkin.

   Poista
 13. Siis todella kurjaa. Mitä ihmettä nuo ihmiset saa tollasesta varkaudesta? :( Toivottavasti voit jatkaa blogia vaikka salaisena edes...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On joo kummaa. Ja facebook on kumma, ettei sieltä saa niitä roistoja pois. Joku, jonka kuvia on ollut siellä jo pidempään, on yrittänyt toukokuusta saakka saada niitä pois. FB on surkea siinä mielessä.

   Joo, jatkan toistaiseksi. Toivottavasti tämä oli yksittäinen tapaus.

   Poista
 14. Kauheeta! Nyt rupes kyllä pelottamaan. Täytynee poistaa lapsista ainakin kaikki kasvo-kuvat ja jatkoa tässä täytyy nyt itsekin miettiä. Jospa vaan jättäis kuvaamatta ihmiset. Hö. Kurjaa. Tsemppiä sinne kovasti!<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Ane! Joo, onhan se vähän sellaista. Minulla on täällä paljon kasvokuvia, kun tämä on ollut aina aika kuvapainotteinen blogi. En ala poistamaan, mutta tutkin juuri, voiko arkistoita piilottaa.

   Poista
 15. Ei voi käsittää mitä se ihminen siitä saa joka laittaa toisen kuvan omana, onko sillä omia lapsia oikeesti, eikö niistä raaski laittaa kuvia vai mitä ihmettä. Tässä sitä voi vaan miettiä onko omia kuvia jossain eksyksissä?!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No sepä se. Koko tyyppi on keksitty, kasvokuvakin jonkun toisen. Mietin, onko se jonkun markkinointityypin juttuja, jos sillä profiililla esim. yritetään mainostaa jotain.

   Poista
 16. Eikö tuolta oikean nappulan valikosta sais pois vain pelkkiä kopioimistoimintoja? Itselläni on tapana aukoa linkkejä uuteen välilehteen, jotta alkuperäinen paikka säilyy myös auki eikä tarvii ladata uudestaan, kun välissä eksyy kliksuja pitkin ties minne, mutta nyt tämäkään ei onnistu :/

  Toki ymmärrän järkytyksen kuvien varastamisesta, enkä yritä vähätellä asian tärkeyttä! Ajattelin vain kysäistä olisiko surffailun hankaloituminen mahdollista välttää? (en ymmärrä tekniikasta mittää)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on ärsyttävä. Olen jo itsekin kärsinyt samasta, sillä minä teen samoin. Mutta näytti olevan ainoa keino toistaiseksi.

   Poista
 17. Yritin kännykästä taannoin laittaa tänne kommenttia, mutta ei onnistunut joten näin jälkijunassa vielä jaan kanssasi harmituksen. :/ Toivottavasti kuitenkin juttu jo melkein unohtunut. Todella ikävää, argh. Myönnän oman naiviuteni ja sinisilmäisyyteni, etten ollut edes osannut ajatella, että joku voisi käyttää kuvia oman elämän kuvinaan.. Kuinka hölmö sitä voikaan olla. Kaikkea ihmisillä tuleekin mieleen!!!!

  Kiitos tuosta jaetusta vinkistä, taitaa tulla käyttöön täälläkin..

  Aurinkoa ja iloa kuitenkin tähän viikkoon! :)

  Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Maiju! Aurinkoa teidänkin viikkoon! Loma on pian ja mieli on virkeänä sen vuoksi!

   On tämä raivostuttavaa, vaikka onhan nämä kuvat täällä tietysti kaikkien saatavilla. En silti osannut ajatella, että varkaus osuu kohdalle :(

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!