tiistai 30. huhtikuuta 2013

vous revoir!

Hmmm, joku on nuollut kekseistä pelkät kuorrutteet ja pistänyt takaisin pussiin. Isimies varmaan vai oliko se äiti...
Okko ponkaisi aamulla pystyyn ja totesi, että tänään mennään Pariisiin. Mutta ei, vasta huomenna. Tänään juhlitaan isimiehen syntymäpäivää ja vapunpäivän aamiainen nautitaan nurmikon sijasta lentokentällä. Melko jännää. Okko pääsee ensimmäistä kertaa lentokoneeseen ja ulkomaille. Kukaan ei ole käynyt Oulua kauempana aikoihin, joten nyt on hyvä hetki. Mietin paria juttua eilen pakkailun lomassa.

Kieli: Ranskaa on tullut opeteltua parin alkeiskurssin verran. Yläasteella kun tuli valittua saksa ja sitten opiskeluaikoina ei enää ollut yhtä hyvää mahdollisuutta uuden kielen opiskeluun. Opettajana niillä parilla kurssilla oli aito ranskatar, joka iskosti asiat hyvin mieleen. Todella harmi, että lysti loppui lyhyeen. Mutta jos tulisi tarve lähteä Givenchylle hankkimaan haute couturea, osaisin lausua sen ja sehän tällaisella arkisella farkkuihmisellä on tietysti ensimmäisenä mielessä. Kielitaktiikka on selvä: Okolle on opetettu muutamat perusfraasit, jotka pikkuinen saa heittää aina sopivaan väliin ja päälle leveä hymy. Hyvä palvelu on taattu.

Jalat: Omaan käytännölliset suomalaiset jalat, sellaiset, joilla pysyy hyvin pystyssä. Niillä on lantusteltu ympäriinsä paljon ja myös tällä kertaa valitsen jalkaani tennarit, en korkokenkiä. Eipä sillä, on niitäkin tullut käytettyä; häämatkalla päätin eräänä iltana hienostella ja laittaa korkkarit jalkaan. Jo ennen illallista jouduin poikkeamaan apteekkiin ostamaan laastaria. Loppuloman ajan jaloissani oli hervottomat rakkulat ja häpesin niitä entistä enemmän, kun päätin hankkia mittatilaussandaalit paikallisesta liikkeestä. Eikä ne sandaalit ole edes hyvät – kauniit ne kyllä ovat. Meillä on hauska kuva hotellin uima-altaalta, jossa varpaamme pilkottavat vedessä. Kaikki katsojat ovat luulleet, että jaloissani on vesipisaroita, mutta ihan aitoja rakkuloita ne ovat.

Liikkuminen: Metro menee itään ja länteen. Pariisissa myös pariin muuhun suuntaan. Kiireen kanssa ei kannata liikkua, eksyminen on taattu. Myös lähijunat aiotaan testata ja sehän sopii varmasti Okollekin.

Valuutta: Piä laukustas kiinni Tatjana! Shoppailumielellä ei lähdetä, mutta yhtään en estele, jos johonkin kivaan paikkaan satutaan tai jos sitä vaikka ihan kartan kanssa etsitään. Myös Okolle on luvattu paikallinen lelu – auto taikka juna, ehkä jopa molemmat. Kyllä lomalla pitää vähän saada shoppailla, vaikka lasta ei aiota kaupoissa kiertelemällä piinata. Laukkuihin ei kyllä mahdu juuri mitään ylimääräistä. Kerran Noksun aikana Oulussa työmatkalla käydessä olin ovela: shoppailin vapaa-ajallani, mutta ihan kaikki jutut eivät sitten mahtuneetkaan pieneen laukkuuni. Lähetin kaiken ylimääräisen sisäisellä postilla itselleni Espoon toimistolle. Ai että olin ylpeä tästä oivalluksestani - sitä vartenhan sisäinen posti on kaiketi keksitty.

Matkalaukut: No tulihan ne täyteen viiden päivän matkallekin lähtiessä. No onhan meitä tietysti kolme. Jokaiseen säätyyppiin on kutakuinkin varauduttu. Tai no toppavaatteet jäävät kotiin. Pariisiin ei ole juuri tällä hetkellä luvattu hirveän lämmintä, joten ne t-paidat ja muut kesävermeet jäänevät käyttämättä. Loma se on silti, vaikka pieniä ukkoja sataisi.

Tomorrow we're heading off to Paris! How exciting! It's Okko's first trip abroad and his first time in an airplane. We'll be spending five days wandering around the streets of the beautiful city. The weather forecast doesn't look very promising but that's ok - a holiday is a holiday!

17 kommenttia:

 1. Ihanaa matkaa! Itse olen lievästi sanottuna täpinöissäni lähestyvästä reissusta. Mitämäpakkaanonkohansiellälämminpaljonkorahaamukaanmitenhänlapsipärjääkotonatuleekohanikäväolisjomaanantai!!:D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos! Minä yritän miettiä kuumeisesti, mitä kaikkea sitä pitää olla mukana. Vaikka loppujen lopuksi varmaan riittää, että on Visa, passi ja matkadokumentit. Että jos noista nyt aloittaisi ja onhan meillä yksi iso ja yksi pieni matkalaukku kyllä pakattuna. Kyllä niillä varmaan pärjää :)

   Mukavaa reissua! Te sitten lähdette juuri kun me palataan. Meillä on paluu sunnuntaina illalla. Ota kaikki mahdolliset vaatteet mukaan! :D

   Poista
 2. Oikein mukavaa matkaa teille ja meille! ;) Me Miehen kanssa lähdetään huomenna Berliiniin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Anu! Mahtavaa, mukavaa matkaa teillekin! Matkakuume nostaa kohtaa päätään! (Kunhan ei sellainen matkakuume, minkä Okko kehitti viime vuonna ihan joka kerta, kun oltiin jonnekin, lähinnä mummoloihin, lähdössä)

   Poista
 3. Ihanaa ja rentouttavaa (vai voiko se olla lapsen kanssa?) matkaa :) Pariisi on varmasti upea kaupunki. Olen käynyt Brysselissä useamman kerran ja siitä ei olisi pitkä matka Pariisiinkaan, pitää seuraavalla kerralla varmaan käväistä. Kuvia ja reissupostausta odotellessa :) Aurinkoista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon! Onhan se varmasti erilainen matka näin kolmistaan :) Meillekin tämä on eka kerta Pariisiin, mutta Brysselissä on tullut käytyä.

   Poista
 4. Bon voyage! Pariisi on kiva paikka; olen ollut siellä useasti, viimeksi viime keväänä - tosin ilman pieniä. Blogisiskoni Piia suuntaa sinne myös loppuviikosta, ilman lapsia. Olisipa jännä, jos törmäisitte!

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Merci! Meidät ainakin tunnistaa suomalaisiksi, jos osutaan samaan paikkaan :D

   Poista
  2. Hihii, onpa tosiaan hauska sattuma! Perjantaina sama suunta! Moikataan jos törmätään! Tennareissa minäkin! ;D

   Poista
 5. Hyvää matkaa! Pitäkää hauskaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Ani! Pitäisi jo nukkua, kello soi tosi aikaisin aamulla. Innostus alkaa nostamaan päätään :)

   Poista
 6. haha, teilläkin taitaa asua hiiriä! ;)

  hyvää matkaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, pahemman luokan hiiriä :D

   Kiitos paljon misu!

   Poista
 7. Hei, niin siisti. Nyt te ootta jo siel. Kuis on mennyt?

  Erittäin rattosaa reissua teille kuomat! Nauttikaa.
  Toivon Pariisin päälle lämmintä aurinkoa ja sinistä taivasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. hehei, kiitos jälkikäteen! oli kyllä huisia! :)

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!