maanantai 18. maaliskuuta 2013

näkymiä sohvalta


Uusi viikko, vanha laulu. Okolle nousi lämpö eilen illalla ja nenäkin alkoi vuotamaan. Voi raukka. Ruoka on nyt maistunut kuitenkin ja Okko on pyytänyt kuvaamaan kaikki ruokalajit. Heh. Ollaan sitten lähetelty isille töihin kuvia muun muassa perunamuusista ja banaanipirtelöstä.

Kun puristin jääkaappiin unohtuneista appelsiineista mehua, halusi Okkokin sitä. Vaikka mehu oli Okonkin mielestä hyvää, jäi se melkein juomatta. Kun kehotin Okkoa juomaan sen, kun siinä on niin paljon vitamiinejakin, tajusin samalla hämmentäneeni lasta. Okko kun saa joka aamu vitamiinia purkista, joten lapsi luuli, että olin laittanut mehuun pillereitä. Kun selostin, että siinä mehussa on paljon hyviä aineita, toisti Okko: "mehussa on paljon pesuaineita".

Kuvassa näkyy kaiken sotkun lisäksi meidän pääsiäiskukatkin; en uskaltanut laittaa niitä parvekkeelle perjantaina, kun öisin on ollut aika kylmä ja sisällähän niille käy juuri noin. Varsin viehkeitä ja pian jo entisiä.

Okko is a bit sick again. His nose is running and his temperature is a bit high. Poor thing, this has already happened a few times during this year.

6 kommenttia:

 1. Saippuaa :) Onhan se appelsiinimehu vähän kitkerää ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hehhee. Nauratti kyllä itseänikin :)

   Poista
 2. Milloin Okko on saanut silmälasit? Mistä huomasitte että poika tarvii lasit?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Okolla on ollut lasit tammikuusta asti. Hyvin hän on ottanut ne vastaan. Meillä ei ollut sitä ongelmaa, että olisi tarvinnut huomata asiaa, sillä olimme käyneet silmälääkärillä jo vauvasta saakka. Mutta jos yhtään epäilee, kannattaa viedä lapsi silmälääkärille, niin ei tarvitse arvailla, onko laseille tarvetta. Näköjään ne osaavat tutkia jo noinkin pienten näkökyvyn. Siinä on apuna laitteet - lapselta ei kysytä mitään, että onko nyt hyvä tai sumea, vaan laite ja lääkäri mittaavat.

   Poista
 3. Pikaista paranemista Okolle! Nyt on kyllä sitkeitä flunssia.

  Ihan älytöntä tämä kylmyys, kohta on pääsiäinen. Istutin syksyllä maalle kukkasipuleita ajatuksella, että pääsiäisenä sitten alkavat nostaa päätään. Kaksimetrisen hangen läpi..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos paljon Liina! Onneksi Okko toipui tuosta taudista nopeasti ja meni jo keskiviikkona tarhaan. Onhan noita tauteja nyt ollut! Toivottavasti jo riittäisi tälle talvelle.

   Olen itsekin ihan kypäsnä jo tähän talveen :D Toppahousuja en sentään enää käytä kuin ulkoillessa perheen kanssa, mutta haluaisin jo eroon kaikista muistakin talvivaatteista. Tympeää. Ja kukat tosiaan saattaavat ehkä tulla esille pikkaisen myöhemmin :D

   Poista

Olemme iloisia kommentistasi!