lauantai 31. maaliskuuta 2012

Parmigiano, mamma mia!

Kanit eivät liity tapaukseen.
Olimme eilen koko perheen voimin kemuissa, elikkäs hipoissa. Juhlan kohteena oli 2-vuotias pikkuneiti ja juhlissa pyörikin useampikin ikäluokan edustaja. Okko on selvästi tullut äitiinsä; osaa ottaa juhlissa kaiken irti tarjoiluista. Okolle maistui niin kinkkupiirakka, kuin juustokakkukin, naksuja, keksejä ja viinirypäleitä unohtamatta. Jossain välissä kävi se lastenjuhlien tavallinen tapaus: Okolta kaatui mehulasi matolle. Kuivasin mehua serveteillä ja märät servetit Okon tyhjälle lautaselle laitettuani alkoi Okko seuraavaksi syömään niitä servettejä. Totesin vaan, että ehkä Okko on jo nauttinut tarpeeksi ja vein lautasen pois. Mutta Okkohan oli oikein neuvokas: veimme lahjaksi Plaston astiasetin, jossa oli mukana myös aterimia. Okko haki parit muovilusikat setistä ja iski kaverin hylkäämälle lautaselle.

Tänään meillä oli illalliseksi spaghettia bolognalaiseen tapaan. Päälle oli parmesaania, jota ilman Okko ei enää pastaansa haluakaan. Koko ajan kuului "tänne" ja Okko osoitteli vuoroin lautastaan, vuoroin juustoa. Herkkusuu tuo meidän Okko.

7 kommenttia:

 1. Mainio Okko. :D Meillä on toi nti 6 vee melkoinen parmesaanin suurkuluttaja. Ollut niin kauan kuin maitotuotteita on saanut syödä.

  VastaaPoista
 2. ihana et on kaikki ruokainen(juu,toki sen servetin ois voinu jättää syömättä) :D , meijän muksut ei oikein syö mitään synttäriherkkuja... nytkin menee koko vkloppu synttäreitä juhliessa... 4v tulee esikolla mittariin, hui!

  VastaaPoista
 3. Heh, aikamoinen herkkusuu kun servetitkin käy :) Voin kuvitella kun Okko on tomerasti plaston lusikat hakenut ja jatkanut syömistä.

  Aada on kyl sellanen herkkupeppu kans, että. Eilen veteli taaperokahvilassa n. tunnin ajan pannukakkua hillolla, viinirypäleitä, keksiä, porkkanaa :)

  VastaaPoista
 4. Annoin sitten Okolle vielä vähän rypäleitä ja ehkä yhden keksinkin, ettei tarvinnut kaverin lautasta tyhjenää :D

  VastaaPoista
 5. Cutest easter rabbits i've ever seen!!!

  VastaaPoista
 6. Janne, the rabbits are by the Finnish Arabia. It seems ours are the mother and daughter, but I didn't even see any other ones. I guess they were sold out as the web shop sells also father and son rabbits. http://store.iittala.com/epages/iittala.sf/fi_FI/?ObjectPath=/Shops/iittala/Products/X500610

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!