maanantai 6. helmikuuta 2012

Hammasjuttuja


Kusti polki meille viime viikolla kivan yllätyksen: luukusta puski jättikokoisia Läkerol-pastillirasioita, sekä uudenmallista purkkaa. Kiva, sanon ma! Meidän perheessä nimittäin tykätään ksylitolista ja Okkoakin on opetettu niille tavoille jo pidemmän aikaa. Okon suosikkeja ovat olleet Herra Hakkaraisen pastillit, mutta kaikki muukin ksylitolitavara on mennyt, mikä on hyvä, sillä välillä Okko on todella hankala hampaidenpesun suhteen.

Tänä iltana hampaita pestiin siten, että Okko oli äidin sylissä ja isi avusti. Tokihan Okko pesee hampaitaan itse, mutta tulos ei ole ehkä ihan luotettava. Okko pisti vastaan, minkä ehti ja kun toimitus oli hoidettu, sanoi Okko kirkkaalla äänellä "kiitti". Hih. Sitä vaan mietin, että onkohan muissa perheissä samanlaisia ongelmia ja olemmeko itse aiheuttaneet Okolle jonkin trauman hammasharjalla. Harjoja muuten saa olla ostamassa ihan koko ajan, sillä herra Okko pureksii niitä turhankin innokkaasti.

We love xylitol products. And that is good as sometimes it's very difficult to get Okko's teeth brushed and often we have a struggle twice a day. This evening I was holding him and his father did the brushing. But after the brushing was done Okko sais "thanks". Funny.

4 kommenttia:

 1. Hei, samalta kuulostaa hapmaidenpesurutiinit. Jonain iltoina menee hyvin, toisina ei. Hammaslääkärin ohjetta noudatetaan, eli lapsi saa itse ensin "pestä" ja sen jälkeen aikuiset. Kuulemma hammaslääärin omienkin lasten hampata joutuu välillä väkisin pesemään ;)

  -Paula

  VastaaPoista
 2. Moi! Onpa kiva kun kommentoit! Välillä nimittäin harmittaa niin vietävästi kun pesu menee taisteluksi. Mutta jospa se joskus helpottaisi

  VastaaPoista
 3. Huh, ihanaa löytää kohtalotovereita koska meillä on myös melkoinen taistelu aina tuo hampaidenpesu.:s Yleensä hommaan tarvitaan kaksi ja silloinkaan ei meinaa onnistua.. Ollaan koitettu kaikki mahdolliset keinot mut mikään muu ei toimi tällä hetkellä kuin tuo väkisin pesu. Meidän sähköhammasharjasta poju on ihan liekeissä, toivottavasti ois yhtä mielissään sit jonkun ajan päästä omastaan kun sellanen aiotaan hommata.

  Tsemppiä hammaspyykille sinnekin!:)

  VastaaPoista
 4. Olen samaa mieltä Elli, on se helpottavaa kuulla, että muillakin on samanlaista:)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!