torstai 26. tammikuuta 2012

Papua

Isimies tilasi kahvia. Meillä on juotu papukahvia jo vuosikausia ja kokeiltu moniakin merkkejä. Nämä tulivat Englannista saakka, mutta eivät olleet sen kalliimpia kuin Suomestakaan ostetut.

Kutsun valmiiksi jauhettua kahvia hiljaiseksi kahviksi. Okko onneksi on tottunut äänekkääseen kahviin, kun on sitä myllyn ääntä kuunnellut jo vatsastakin. Vaan mitähän naapurit miettivät, kun myllyn ääni kuulunee kerrostalossa hieman muillekin.

My husband ordered some coffee beans from England. He got different blends and we'll now have some tastings. We've been using a grinder of our own for years. There's a big difference in taste.

6 kommenttia:

 1. mä en itse juo kahvia, en ole koskaan juonut. mutta olen ollut vuosia töissä baristana, ja rrrakastan vastajauhetun kahvin tuoksua. silloin aikoinaan tunnistin tuoksusta aina onko kahvi hyvää, tuoretta, mitä paahtoa ym. kun en halunnu maistella (koska mun mielestä se ei maistu yhtään niin hyvälle kuin tuoksuu).

  VastaaPoista
 2. Tunnustin, että tykkään lueskella sun blogia!:)

  http://moopeli.blogspot.com/2012/01/viisi-suosikeistani.html

  VastaaPoista
 3. Minkälainen mylly teillä on? Haluaisin niin jonkun hyvän, mutta pienehkön kahvimyllyn. Manuaali myllyllä en paria kuppia enempää jaksa jauhaa, enkä lähellekkään joka päivä...

  VastaaPoista
 4. Jos ne naapurit kadehtii? Ainakin sitten, kun se kahvin tuoksu leijailee rappukäytävään... ;)

  VastaaPoista
 5. Kyllä vain, kahvi tuoksuu ihanalle. Itse nuuskin aina sitä papupussia:)

  Voi kiitos Elli! :) Olipas mukava yllätys!

  Pinja, minäpäs laitan sulle tietoa erikseen. Se on sellainen kunnon sähkömylly, jonka mies hankki silloin kun hankki sen esperessokoneen. http://jarru.net/?p=5

  Kati, voihan se olla. Tai murisevat, että taas ne juo kahvia ja metelöivät:D Okko ei tosiaan ole hätkähtänyt sen ääntä edes vastasyntyneenä, mutta jotkut Okon kavereista ovat sitä ääntä pelänneet.

  VastaaPoista
 6. Isimies täällä päivää. Pinjalle tiedoksi, että meillä on Rancilion Rocky myllynä joka on ollut päivittäisessä käytössä varmaan 7 vuotta ja hyvin toimii edelleen. Myllyä ostaessa kannattaa katsoa, että millaisella tekniikalla ne pavut jauhetaan. Jos myllyssä on silppuriterät, kuten monissa keittiön yleiskoneissa niin silloin jättäisin sellaisen myllyn kauppaan. Tuollaisilla myllyillä ei saa tasaista jauhatusta aikaiseksi sitten millään. Kunnollisen jauhatustuloksen saa levymyllyllä jossa pavut murskautuvat kahden levyn välissä tasaisesti.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!