lauantai 28. tammikuuta 2012

Muki


Mummi toi Okolle ihanan emalimukin. Kesti viikon verran nyplätä siitä tahmean hälyttimen jämät pois - nykyään niitä hälyttimiä on kyllä joka paikassa, jopa suklaapatukoissa, ainakin meidän lähikaupassa. Sain loput liimat irti klassisella konstilla: liimasin tahmeaa teippiä liimojen päälle, hankasin kunnolla kiinni ja repäisin. Aika monen toiston jälkeen loptkin liimanrippeet irtosivat. Nyt Okko pääsee käyttämään mukiaan - on sitä jo mallailtukin.

My mother brought this nice mug to Okko. It had a very annoying sticky alarm glued to the bottom and it took me a week to get it off. The rest of the glue was removed using a good old trick: I placed sticky tape on the glue and ripped. That had to be repeated several times. Now Okko gets to use it.

11 kommenttia:

 1. Nuo mukit on kyllä aivan ihania! Monesti on tullut kaupassa hipelöityä... :)

  VastaaPoista
 2. Kokeileppa ensi kerralla hieroa ihan voita tarran päälle, hetken vaikuttaa ja lähtee vähän kynsimällä hyvin pois! :)

  VastaaPoista
 3. Kiitos vinkistä Janica! Kokeilin laittaa siihen öljyä, mutta ne alumiinisen tarran jämät eivät irronneet sitten millään. No mutta, nyt kaikki palat on irti ja muki pääsi käyttöön.

  VastaaPoista
 4. Mekin saatiin (köh, lapsi sai) joululahjaksi siskoltani emalisen Muumi-mukin, joskin talvisella, valkealla kuosilla. On se ihana, joskin vielä on vain kaapin perällä, kun keittiön laattalattia ja emalimuki tuntuu epäluotettavalta yhtälöltä. Onneksi niitä (muumikuoseissa!) saa myös muovisia, meillä on kolme hamstrattuna. Mä olen ihan koukussa muumeihin. ;)

  Ihana muki! Ihana tuo musta. *Kuolaa*

  VastaaPoista
 5. Hei! Seuraan blogiasi bloglovin:n kautta ja tänään en yhtäkkiä päässytkään enään lukemaan uusia päivityksiä, vaan bloglovin ilmoitti että "blogi on vain kutsutuille lukijoille" ehdin jo harmitella, etten enään pääsisi lukemaan tekstejäsi, sillä tämä on yksi suosikkiblogejani. Onneksi en kuitenkaan poistanut tätä seurattavien blogien joukosta, sillä nyt taas pääsen lukemaan tekstejä. Kivaa! :)
  terv, Noushka

  VastaaPoista
 6. Sascia, meilläkin tykätään muumeista. Meillä on niitä arabian muumimukeja, sekä kulhoja. Ja jopa kannu ja posliininen purkki. Okkokin on vielä vähän epävarma tuollaisen tavallisen mukin kanssa, mutta pian me varmasti jo nokkamukit unohdetaan.

  Noushka, kiitos paljon! Myönnän, että meinasin laittaa eilen pillit pussiin ja kirjoittaa enää vain itselleni. En ajatellut hylätä blogia kokonaan, sillä tämä on Okon vauvakirja, mutta olin jotenkin niin pettynyt blogin teksteihin ja kuviin, että päätin sulkea sen kokonaan. Sitten aloin miettimään julkisen blogin hyviä puolia ja miten mukavaa on, kun sen kautta saa yhteyden ihan tuntemattomiin ihmisiin ja saahan sitten tututkin lukea Okon kuulumisista. Mietin vain, että jotenkin tätä pitäisi varmasti uudistaa, mutta minulla ei ole energiaa sellaiseen tällä hetkellä. Joten kai minä sitten vaan jatkan tällä samalla tyylillä, mutta voisihan sitä edes yrittää kontrolloida, mitä huttua tänne laittaa:) Kiitos paljon kun jaksat lukea blogia!:)

  VastaaPoista
 7. Olen monesti käpälöinyt noita Muurlan mukeja kaupassa ja tuo musta on ehdoton suosikkini. Mä olen poistanut tarrojen liimajämiä käsidesillä. Eli hiukka käsidesiä rääppeiden päälle, anna vaikuttaa hetki ja pyyhkäise pois.

  VastaaPoista
 8. No juu, minäkin olen käyttänyt kynsilakanpoistoainetta usein. Miksiköhän en tällä kertaa keksinyt mitään liuotinta?! No nyt pohja on ainakin täysin puhdas.

  VastaaPoista
 9. Minäkin hätäännyin, kun blogisi oli suljettuna. Huh. Säikäytit. :)

  VastaaPoista
 10. Voi Ti, olin vähän urpo:) Pidetään loki auki tästä lähtien, en säikyttele itseänikään sitten:)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!