maanantai 30. toukokuuta 2011

Lintuloita

Olettekos huomanneet, että minä taidan tykätä lintuaiheista? Niin monta tirppaa meille on pesiytynyt tässä viime aikoina. Niitä on käytävän seinällä, niille on pikkuruisia mökkejä, yksi isompi on Okon valona, niitä on käytetty askartelussa ja on meinattu käyttää askartelussa, niitä on lakanoissa ja vaatteissa ja korteissa (no okei, ne oli lahjoja) ja mitä niitä nyt vielä olikaan. Kaiken päälle himoitsen vielä Vallilan Pääskylä-kangasta johonkin tarkoitukseen, ehkä tyynynpäällisiksi. Jo on tirppasta kerrakseen!

sunnuntai 29. toukokuuta 2011

Lauantai-ilta

Onneksi äiti ei huomannut pakkauksesta, ettei näitä saa antaa pikkulapsille.
Vaikka iso poikahan minä jo olen.
Mitenkähän tämä nauha alkoi venymään tälleen?

lauantai 28. toukokuuta 2011

Villapalleroita


Löysin tänään iittalan alelaarista hauskoja villapallonauhoja. Olen jo jonkin aikaa miettinyt tuollaisen pallonauhan tekemistä, mutta nuo ovatkin paljon hienompia, kuin mitä ehkä itse olisin tehnyt. Nauhan kääreessä muuten kerrottiin, että tuotteet ovat Suomessa suunniteltua ja Nepalissa toteutettua käsityötä.

I ♥ iittala


Matkasimme eilen Kangasalle kummipoikamme ja hänen perheensä luo. Tänään paluumatkalla mieleni teki poiketa jossain - on niin tylsää kun automatkoilla näkee kaikkia hauskoja kylttejä, mutta yleensä ajamme vain ohi, ellei Okko sitten tarvitse pysähdystä.

Pysähdyimme Iittalassa, iittalan myymälässä. Se tiesi jo etukäteen rahanmenoa, varsinkin kun siellä oli jotkin löytöpäivät tai sen tapaiset menossa. Jo entuudestaan suuret iittalan kokoelmamme karttuivat muun muassa purppuraisella Kartio-kaatimella. Vaikka kaadin on epäkäytännöllisen pieni, on se mielestäni yksi Franckin upeimpia töitä. Ja varsinkin kun sitä saa mitä upeimmissa väreissä.

keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Vähän väsynytTänään minua on väsyttänyt niin kovasti, että kun yritin kirjoittaa töissä meiliin 'tried', kirjoitin toistuvasti 'tired'. Heh. Kumma kun väsyttää, sillä Okko on jo toipumassa flunssasta ja on nukkunut taas (ja antanut meidän nukkua) yöt läpeensä.

Vauhdilla eteenpäin


Taidetta koteihin Kanelimaalta

Vielä yksi synttärikoriste on esillä
Kylläpä nämä viikot juoksevat nopeasti! Nytkin ollaan jo keskiviikossa. Tällä viikolla on ehditty jo vaikka mitä, erilaisilla kokoonpanoilla: on käyty hammaslääkärissä turhan takia, käyty näyttämässä nuhanenää lääkärille, viety puolitoista vuotta kierrätystä odottanut tietokone keräykseen ja hajotettu yksi kallis kaiutin. Lisäksi on palaveerattu, kärsitty kiristävistä hartioista, juotu paljon kahvia ja hippaloitu ympäriinsä.

Eilen Okko oli kylppärissä ja itse seisoin siinä ovella. Olin laittanut saunan oven kiinni, jotta Okko ei menisi yrittämään kiipeilyä. Isi sanoi jotain ja käänsin katseeni pois hetkeksi. Kun käänsin pääni Okon suuntaan, oli Okko saunassa. Ja ovi oli kiinni. Heh, tilanne tuntui täysin absurdilta, mutta mitä ilmeisemmin tyyppi oli ryöminyt saunaan oven alta. Siellä on kyllä ihan reilu rako, mutta aiemmin Okko on vain työntänyt käsiään raosta.

PS: Mahtavaa, meillä on jo 60 rekisteröitynyttä lukijaa! Tervetuloa mukaan uudetkin lukijat!

sunnuntai 22. toukokuuta 2011

Okko puuhailee

Hmmm, mitähän sitä keksisi.
Jos vaikka järjestelisin aterimet oikeisiin paikkoihin.

Okon uudet lelukorit

No huh, johan noita leluja on kertynyt.
Okko sai eilen kaksi uutta lelukoria. Korien etsintä oli alkanut jo viikkoa aiemmin ja jotenkin sellaisia täydellisiä ei tullut vastaan. Nämä yksilöt ovat Tiimarista ja eivät maksaneet paljoakaan, joten ne voi alentaa muuhun säilytystarkoitukseen myöhemmin, jos niihin kyllästyy. Nyt ne toimivat hyvin lelukoreina. Mietin kaupassa, otanko kaksi valkoista vai valkoisen ja vihreän. Okollahan on muutakin vihreää (taaperokärry, sekä Aarnion Puppy ja Plan Pastilli), joten tuo vihreä kori menee siinä mukana.

Pilvikortteja

Tänään askartelin muutaman kortin pilviaiheella.

perjantai 20. toukokuuta 2011

torstai 19. toukokuuta 2011

Vielä torstaissa


Minähän olen unohtanut kertoa, että Okko on alkanut sanomaan myös 'isi'. Okolla on nyt sitten jo kolmen sanan varasto: äiti, isi ja anna. Niiden lisäksi Okko toistelee epämääräistä tätä-sanaa - mitä se sitten tarkoittaakin.

Torstai on toivoa täynnä


Okko on jo vähän paremmassa kunnossa, vaikkei vielä terve olekaan. Eilen illalla meillä käytiin varmaan kaikkien aikojen nukutustaistelu: Okko taisteli puolille öin ja me vanhemmat yritettiin kaikki muut keinot, paitsi autoajelu. Kun vihdoin Okko oli saatu nukahtamaan ja kannoin häntä sänkyyn, potkaisin laulavaa autoa siinä mennessäni. Autohan alkoi lurittelemaan, mutta kuin ihmeen kaupalla uni oli jo sen verran syvää, ettei Okko herännyt.

Toivottavasti Okko muistaa tänään olevansa tosi hyvä nukkuja. Ainakin päiväunia täällä on vedetty oikein urakalla. Harmi kun äidin töissä ei voi tehdä niin, vaikka onhan siellä kellarikerroksessa se lepohuone, jossa raskausaikana tuli käytyä välillä selkää lepuuttamassa.

tiistai 17. toukokuuta 2011

Nuhanenä ja muuta sellaista

Ai katos, meillä ei ole verhoja. Nyt vasta huomasin.
Okko parka tuli sunnuntaina kipeäksi. Ensin alkoi nenä vuotamaan ja sen päälle tuli vielä kuumekin. Tässä ollaan nyt sitten nukuttu huonosti koko perheen voimin ja äidillä meinaa tulla kooma iltapäivisin.

Okko on ollut kipeydestään huolimatta sama touhottaja - mitä nyt vanhempien on pitänyt kiusata kaiken maailman Nena-Fridoilla. Aika jännä juttu muuten, että vaikka meillä oli se Frida ostettuna jo varmaan ennen Okon syntymää, on se nyt ensimmäistä kertaa käytössä. Onhan Okolla ollut nuhaa ennenkin, mutta ei näin pahaa, johon sitä välinettä olisi tarvittu.

sunnuntai 15. toukokuuta 2011

Arvonta suoritettu!

No hei, Okko blogin arvonta on suoritettu. Käytin random generaattoria ja se osasi kertoa, että palkinto menee osallistujalle, joka jätti kommenttinsa numerolla 13. Ja hän on Pinja. Pinja, laittaisitko osoitetietosi Okon postiin, niin laitamme sinulle tämän upeaakin upeamman (huomatkaa sarkasmi) palkinnon tulemaan.

Osallistujia oli peräti 48! Ja uusia lukijoitakin rekisteröityi arvonnan aikana. Kiitos kaikille - oli hauskaa lukea jäätelösuosikeistanne. Aika hauskaa muuten, miten suosikkeja oli melkeinpä yhtä monta kuin kommentoijiakin.

Sunnuntai

Me vietetään Okon kanssa kotipäivää ihan kahdestaan; isi lähti pyörälenkille Helsinkiin, jossa on joku pyöräilytapahtuma. Koska Okko meni päiväunille, jäi äidille hieman aikaa askarteluun. Tein muutaman kortin leimasimella ja kokeilin niiden värittämistä. Kortit näyttävät luonnossa paremmalta - jotenkin ne tuossa näyttävät niin suttuisilta.

Tuo ikkunalla nököttävä Rörstrandin purkki on löytö Iittalan liikkeestä: ostin sen lahjaksi pari päivää sitten ja kas kun lahja päätyikin omaan käyttöön. Ihastuin niin noihin kasviaiheisiin, että päätin sitten ostaa toisen lahjan hänelle, jolle se oli menossa. Heh.

Tilasin Kanelikaupasta tuon ihanan julisteen. Kehykset eivät nyt ole parhaat mahdolliset; osa kuvasta jää pimentoon ja laitankin siihen paremmat kehykset pikimiten. Sain Kanelikaupan tilauksen yhteydessä myös upeita kortteja (Craft it forwardin merkeissä), joista otin äsken kuvia. Kun katsoin kuvia koneelta, huomasin, ettei ne olleetkaan ihan teräviä. Minulla oli hieman teknisiä ongelmia: isi otti hyvän kameran mukaansa sinne pyöräilytapahtumaan ja minulle jäi tuo meidän vanha järkkäri, jossa on pientä häikkää (ja käyttäjässäkin taisi olla jotain vikaa, heh). Sinänsä hassua, sillä minähän nimenomaan halusin pitää sen vanhankin meillä uuden kameran ostamisen yhteydessä ja nimesin sen omakseni, mutta olen koko ajan kuvannut sillä paremmalla. No eipä sillä tietysti ole väliä, kamera kuin kamera.

Vaan nyt perinteisen sunnuntain viettoon: siis paikkoja järjestelemään.

lauantai 14. toukokuuta 2011

Pilvivisio


Minulla on visio. Visio pilvistä, joita kerkesin suunnitella parisen viikkoa, ennen kuin menin tänään hakemaan materiaalia. En nyt sitten ommellut sitä suurta määrää, mitä meinasin - tein kolme, joista kaksi oli räpellöksiä ja tämä yksi vähän vähemmän. Sen huomasin, että pyöreitä kaaria on vaikea toistaa noin pienessä tuotteessa, joten tuotekehitys ja ompeluharjoitteet jatkuvat.

Ai niin, anoppi ihanainen on hoitanut meidän mattoasiaa, josta kirjoitin huhtikuun lopussa, ja kävi jo ostamassa kuteetkin. Raitamatto on tulossa!

PS: No joo, on kyllä erinomaisen huono kuva. Mutta menkööt.

keskiviikko 11. toukokuuta 2011

No muttaTämä rakas blogini, joka toimii myös sähköisenä vauvakirjana, on hieman kärsinyt viime aikoina. Kuviakaan en ole juuri ottanut, joten eilen rupesin kuvaamaan ihan asioikseni. Okko kehittyy niin huimaa vauhtia, ettei kaikkea hauskaa aina edes muista mainita. Esimerkiksi tällä viikolla Okko on oppinut sanomaan äiti-sanan lisäksi myös 'anna'.

Okko on kyllä sellainen kaveri, joka valvovan silmän välttäessä hiippailee toimittamaan jotain kiellettyä. Tosin Okko paljastuu aina samantien, sillä hän päästää hassun hihkaisun, joka paljastaa, että esimerkiksi hiiri, vessapaperirulla tai äidin laukun metalliosa on päätynyt hänen käsiinsä. Okko on myös aivan into pinkeänä avonaisista ovista ja ikkunoista, joita mennään heiluttelemaan. Kutsummekin Okkoa myös nimellä ovimies-Okko.

Olemme käyneet pyöräilemässä koko perheen voimin, mutta siinä on yksi ongelma: Okko nukahtaa aina istuimeensa. Viime viikonloppuna esimerkiksi olisimme mielellämme menneet pitemmänkin lenkin, mutta tyyppi retkotti sen verran löysänä istuimessaan, että tulimme lopulta suorinta tietä kotiin.

tiistai 10. toukokuuta 2011

Kesäistä

Tänään oli suorastaan kuuma kun minä ja keltaiset tennarini saavuimme töistä. Kesä tulee, se on varmaa!

sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Keltaisen viikonlopun jatkoa

Isi otti tämän kuvan
Ostin eilen itselleni kengät. Ne on Pumat ja kuulkaa ihan Prismasta. Aika pirteät ja hauskat. Keltainen viikonloppu siis vaan jatkuu ja uutta keltaisen himoa on vielä ilmassa.

PS: Äitienpäiväkin alkoi keltaisissa tunnelmissa kun huomasin klo 7, että sänky on märkä. Okko ihanainen oli nukkumassa vieressä ja vaippa oli pettänyt. En kyllä ihmettele, sillä se oli ennätyspainava kun poistin sen. No eipä tuo nyt niin vakavaa ole. Ihanaa oli herätä Okon ja isin vierestä, vaikka Okkoa onkin periaatteessa yritetty nukuttaa vain omassa sängysään. Viime aikoina on taas vähän lipsunut kun Okon nukkumaanmenoaika on pitkittynyt.

perjantai 6. toukokuuta 2011

Keltaista viikonloppua!


Sanoin pitäväni pientä taukoa blogin kanssa ja pidänkin - ainakin kirjoitan vähemmän, mutta halusin kuitenkin tulla toivottamaan hyvää viikonloppua lukijoille.

Nämä ihanat keltaiset ovat Muutolta. Noita astioita katsellessa ei voisi kuin hymyillä. Tulee ihan aurinko mieleen. Aurinkoa onkin luvattu tälle viikonlopulle!

PS: Jotkut lukijat ehkä saattavat muistaakin, mikä elämänmuutos Okon perheessä tuli maanantaina. Kyllä vain, äiti lähti töihin. Töissä on kyllä mukava olla, vaikka mieluiten tietysti touhuaisin Okon kanssa kotona. Asiasta ei kuitenkaan tarvinnut ahdistua sen enempää, sillä Okko viettää koko kesän isin kanssa. Pojjaat ovat viihtyneet hyvin keskenään ja äiti on ollut professionaali - sen verran, mitä nyt näin ensimmäisellä viikolla osaa olla.

Kuvat: Finnish Design Shop

torstai 5. toukokuuta 2011

Arvonta

Meillä on jo 54 rekisteröitynyttä lukijaa ja sen kunniaksi ajattelimme Okon kanssa laittaa pystyyn pienen ja vaatimattoman arvonnan, jossa palkintona on keittöpyyhe, sekä Aarikan avaimenperä.

Arvonta on voimassa 15.5. klo 18 saakka. Mukaan pääsee kertomalla, mikä jäätelö on suosikkisi. Anonyymit voivat keksiä itselleen nimimerkin.

PS: Pidän pienen tauon blogin kanssa.

keskiviikko 4. toukokuuta 2011

Äiti ja muuta puhetta


Naapurin lapsilta saadut vaihdannaistalouskumpparit.
En ole tainnut muistaa kertoa, että Okko on jo useamman viikon ajan sanonut "äiti". Olen ollut kuulevinani sen jo kuukausien ajan, muttta nyt se on ollut niin selvää, että isikin on sen kuullut. Muutakin juttua irtoaa, mutta toistaiseksi tämä on ainoa oikea sana.

PS: Okko sai nuo söpöt kumpparit naapurin lapsilta.

tiistai 3. toukokuuta 2011

Taapero

Isi otti tämän kuvan.
Eilen, kun äiti oli muualla ja Okko oli kotona isin kanssa, tapahtui suuri edistysaskel kohti kävelyä: Okko oppi kävelemään taaperokärryn kanssa.  Sen päälle illalla suihkun jälkeen Okko antoi koomisen esityksen kun yritti nousta lattialta seisomaan ilman tukea; esitys oli jotain breakdancen ja ripaskan välimaastosta. Nousemaan yrittäminen aiheutti Okossa sellaisen pyörimisen, että epäilin häntä jo pyörryttävän.

Okkohan kävelee jo hyvin sujuvasti puita pitkin, mutta nyt näyttää siltä, että kävely ilman tukeakin on jo lähellä! Lisäksi Okko heittää usein tuesta irti ja harjoittelee vapaata seisomista. Meidän taapero.

sunnuntai 1. toukokuuta 2011

Ilmapalloja

Okolle ei hankittu erikseen vappupalloja, mutta annoin hänen äsken tutustua synttäripalloihin, ennen kuin otin niistä ilmat pois. Okko kyllä innostui palloista kovasti, mutta äitiä pelotti mahdollinen pamaus ja sen aiheuttama säikähdys. Ei onneksi pamahtanut, eivätkä pallotkaan enää kiinnostaneet kun jotain muuta tuli näkyviin. Johan nuo olivatkin olleet yli viikon esillä, joten otin ne jo mielelläni pois.

Pienimuotoista juhlintaa

Isi sai kermakakun.
Okko lähdössä Plantageniin. Uusi kevät-look.
Okon perheessä viikonloppu oli yhtä juhlaa kun vietimme isin synttärien ja Vapun lisäksi vielä Okonkin syntymäpäiviä. Ukki ja mummi tulivat juhlistamaan kanssamme. Ohjelmassa oli muun muassa kermakakun syöntiä, sekä shamppanjaa (Okon syntymän kunniaksi saatua Moët'ia) ja grillimakkaraa. Hmm, gourmet.

Okko sai vielä synttärilahjoja mummilasta, sekä serkkulasta ja oi mitä lahjoja ne olivatkin: valtaisa setti Brion junarataa ja tykötarpeita, sekä täydennystä soitinkokoelmaan. Kaiken kruunasi 16:n rullan säkki talouspaperia. Mummia ja ukkia on mahtanut naurattaa paperia ostaessa. Mainittakoon vielä, että isi oli ihan innoissaan leikkimässä Okon junaradalla. Hih.

Tänään, kun muu väki istui piknikillä, suuntasimme Plantageniin. Enpä olisi uskonut, että se on auki, mutta niin se vaan oli ja siellähän oli ihan tungosta. Ostimme isin saamalle suurelle puksipuulle uuden ruukun ja teimme päätöksen palata erikseen parvekekasveja hakemaan - jotain kokovihreää luultavasti. Se puksipuu on ihana! Noin suurta emme ole koskaan raaskineet itse ostaa - toivottavasti se kestää elossa kun meillä on ollut joka vuosi jotain ongelmia niiden kanssa.