tiistai 13. joulukuuta 2011

Kierrätyshenkistä paketointia
Päiväkodin tätien lahjapakkausten työstö alkaa olla valmiina ja enää täytyy kirjoittaa kortit ja pakata lahjat. Kortteihin tein viikonloppuna massasydämiä, jotka sidoin tarkoituksella kevyesti, jotta sydämen voi halutessaan ottaa muuhun käyttöön.

Lahjat pakataan Pirkka-biojätepusseihin, joita olen ennenkin käyttänyt lahjapusseina. Ainoa miinus niissä on nykyisin oleva painatus, joista tosiaan selviää, mitä ne ovat. Mutta toisaalta, sehän on pikantti lisä ja kertoo, että lahjapaketin voi kierrättää joulun jälkeen. Pussi on koristeltu vuosia sitten askarteluun ostamani muovisen pitsiliinan avulla. Tosin muistelen, että sain joskus aiemmin hienomman kuvion aikaiseksi, mutta olisinko sitten käyttänyt spraytä - tuo on nyt tehty sienellä töpöttäen.

Biojätepussien kiinnitykseen ajattelin käyttää eri metodeja. Mallikappaleessa on kesällä kirpparilta saamani nappiarsenaalin yksilö ja olen muun muassa maalannut oksanpätkiä paketteja varten. Myös olkinarua löytyy.

Tuo purkki on muuten entinen kahvipurkki, joita pyysin anoppini minulle keräämään. Liimasin sen pintaan paksua mainoslehteä servettilakkaa käyttäen. Purkin koristukseksi pääsi massasydän. Purkkeihin mahtuu hyvin esimerkiksi keittiöpyyhe. Näihin päiväkodin lahjoihin en noita käytä, mutta muuten ajattelin niitä jossain lahjassa hyödyntää. Ja osan purkeista meinasin maalata.

11 kommenttia:

 1. Kyllä ovat hienoja!!
  t maarit

  VastaaPoista
 2. Voi että olet sitten kätevä käsistäsi! Ihailtavaa! Ja kiitos taas kivoista ideoista. :)

  VastaaPoista
 3. Voi että! Ihan oli ilo lukea tätä, ihana että joku jaksaa tehdä käsillään, tuollaiset lahjat on ihan parhaita. :)

  VastaaPoista
 4. Mahottoman hienon näköisiä! Ei meidän tarhantädit ikuna saaneet mitään näin hienoa!

  Toi biojätepussi onkin hyvä idea!

  VastaaPoista
 5. Onpas tänne tullut monta kommenttia! Kiitos paljon! :) Paketteja on aina hauskaa tehdä.

  VastaaPoista
 6. Voi morjes ku on nättejä!! Harmi ku mul ei oo enää paketteja, joihin tehdä nuin kauniita syrämiä - kuviollisia. Noi on niin <3

  Meikäläinenki on menneinä vuosina käyttäny noit jätepusseja lahjapaketteina, ne on just niin hyviä.

  VastaaPoista
 7. Kiitos molemmille:)

  Kuvioita tein sillä samalla muovisella pitsiliinalla. Meinasi tulla jopa liiankin voimakkaat kuviot kun liina pureutui massaan.

  VastaaPoista
 8. Onpas kauniita! Mä itseasiassa sain yhden ostokseni tässä hiljattain samanlaisessa pussukassa biojätepussukkapainatuksella. :) Tuli enemmän kyllä hyvä mieli, tykkään ideasta.

  VastaaPoista
 9. Kiitos:) Ei jää ainakaan niin pahaa jätettä:)

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!