maanantai 5. joulukuuta 2011

Antelias Okko ja kadonneen banaanin mysteeri


Tänä aamuna Okko haahuili tuttuun tapaansa hammasharjan kanssa. Okko meni hieman liian lähelle seinää, jolloin hammasharjan pohjassa oleva imukuppi tarttui seinään kiinni. Tällä kertaa selvittiin ilman paniikkia - kerran aiemmin kun harja tarttui jonnekin kiinni, harmistui Okko siitä vietävästi. Okko oli sitten niin höveli, että tarjoutui harjaamaan äidinkin hampaat, omalla harjallaan tietysti. Lopuksi harja oli menossa roskikseen - mitäpä sillä harjalla sitten enää kun hampaat on jo hoidettu.

Okko on oppinut anteliaaksi. Päiväkodissa hän kuulema syöttää aina näkkäriä vieressä istuvalle ikätoverilleen ja kotona hän muistaa aina tarjota äidille ja isille mitä vain nyt sattuu syömäänkin. Päivänä eräänä Okko jopa kaivoi pastaa suustaan ja antoi äidille. Tsih.

Makumieltymyksistä vielä sen verran, että Okko tykkää taas banaanista. Välissä oli ajanjakso, jolloin se ei maistunut, ja tässä yhtenä päivänä annoin Okolle taas pitkän pätkän banaania. Käänsin selkäni hetkeksi tiskialtaan äärellä ja kun käännyin uudelleen Okon suuntaan, oli banaani hävinnyt. Hieman epäillyttää, ehtikö Okko syödä koko pätkän banaania sillä välin. Mutta pätkä ei ole tullut vastaan, vaikka täällä on siivottukin. Mysteerikatoamisen on myös suorittanut äidin ihana käsivoide, sekä vessan altaan tulppa. Tulppa oli kateissa niin pitkään, että viimeksi automarketissa käydessä hankittiin uusi. Mitä luultavammin se tulppa on joutunut ikuiseen kadotukseen vessan roskikseen, mutta kovasti toivon, että se käsivoide löytyy. Niin ja se banaanin pätkä, ellei se oikeasti mennyt herra Okon vatsaan.

2 kommenttia:

  1. Meillä on myös hävinnyt kaikenlaista tavaraa Niilon toimesta. Osa on löytynyt milloin mistäkin, esimerkiksi kattilakaapista, eteisen lipastosta tai tv-tason takaa...ja osa on edelleen jossain taaperon keksimässä hyvässä piilopaikassa.

    VastaaPoista
  2. Heh, joo, niitä tosiaan löytyy vaikka mistä. Ja sitten kun on jättänyt pipon tai hanskat taaperon saataville ja hän on niitä kuljetellut ympäriinsä, onkin hauska aamulla tarhaan lähtiessä alkaa niitä metsästämään:D

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!