maanantai 3. lokakuuta 2011

Sairastuvalta taas terve!

Kaunista mehua. Isi kuvasi mehupullon eilen, kun oli vielä aurinkoista.

Harmin paikka, Okko sai sitten ihan kunnon flunssan; pelkkä nuha ei riittänyt. Ensimmäistä kertaa Okko on myös todella käheä ja itku kuulostaa entistä säälittävämmältä, kun äänikin rakoilee. Ruokakaan ei ole oikein maistunut, tai sitten vika on äidin keitoksissa. Aamupuurosta syötiin lähinnä mansikat ja lounaskeitto lenteli ympäriinsä. Nyt Okko on nukkumassa, enkä uskalla tehdä mitään äänekästä, sillä uni tuntuu aika ohuelta. Täytyy sitten välipala-aikaan tehdä Okolle jotain oikein hyvää ja jos muu ei auta, pitää pyytää isiä tuomaan purkkiruokaa töistä tullessa - olen nimittäin huomannut, että joskus kipeänä ollessa Okolle maistuu ne vauvanruoat, vaikkei oikea ruoka menisikään. Ehkä hän sitten laiskistuu pureskelun suhteen tai jotain.

Muuten, Okko oli aamulla kovin innokkaana lähdössä tarhaan. Hän oli pukemassa pipoa ja kenkiä ja vähän myöhemmin haki vielä kaulahuivinkin. Ihanaa, että Okko tykkää tarhasta niin kovasti. Jospa sitä taas huomenna. Tai keskiviikkona viimeistään, toivotaan niin.

10 kommenttia:

 1. Voi pientä karhunpoikaa! Meilläkin pikkutypy oli nuhassa viikonloppuna, muttei kuume kuitenkaan noussut. Mutta sama homma tuon syömisen kanssa kipeänä - tavallinen ruoka ei maistu, mutta piltit menee, varsinkin kolmekuisille tarkoitettu & pikkupurkissa tarjoiltava kanakasvissose :) Ja mielellään myös siis tarjoiltuna kylmänä.

  VastaaPoista
 2. Karhunpoika tuhisee niin kovasti tuolla sängyssä, että kuuluu kauas:) Onhan noita tauteja tässä ollut, toivottavasti helpottaisi taas pian. Onneksi tässä välissä sentään oli melkein pari tervettä viikkoa.

  Hih, ai kylmänä! Sitä en olekaan ajatellut:D Niitä hedelmäsoseita meillä on pidetty muutenkin vielä esim. jogurttia varten, mutta pitääpä tosiaan nyt tilata illemmalle niitä ruokaisia vauvanruokiakin.

  VastaaPoista
 3. Paranemisia! (puolikkaita sipuleita sinne tänne tukkoisen nehän hoitoon - en ole kyllä kokeillut, mutta olen kuullut toimivaksi keinoksi. hih.)

  VastaaPoista
 4. No voi pientä raukkaa! Täälläkin ollaan flunssassa, minä ja pikkuinen molemmat. Nokat valuu kilpaa ja väsyttää... Pikaista paranemista odotellaan... Toivotaan että Okon olo paranee pian!

  VastaaPoista
 5. Kiitos Pinja! Pikaista paranemista teillekin molemmille!

  Touhua kyllä riittää, vaikka on kipeänä. Välillä tosin tulee kiukku. Tosin se saattoi äsken johtua nälästäkin - mikään kun ei meinaa vieläkään kelvata.

  VastaaPoista
 6. Voi pientä. Pikaista paranemista sinne pienelle päiväkotilaiselle.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Minna-Leena! On aika vanha virsi jo tämä sairastuvan viettäminen:/ Vaan niinhän ne viisaammat varoittivat, kun päiväkoti alkoi.

  VastaaPoista
 8. Paranemisia!
  Vicks vaporub:a lavuaariin (kylppäriin) ja kiehuvaa vettä perään. Äiti tai iskä hikoilee, mutta todistetusti auttaa nopeasti pientä nuhanenää. Tai meillä ollaan jo niiiiin isoja, että ensiapuna annettava vicks voidaan hieroa jo rintakehään ja selkään.

  VastaaPoista
 9. Kiitos RL! Ja kiitos vinkistä! Pitääpä kokeilla.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!