perjantai 14. lokakuuta 2011

Lukemista


Sain vinon pinon kirjoja - enemmänkin olisi ollut jaossa, mutta piti vähän rajoittaa kun se juuri ennen Okon syntymää tilattu kirjakaappi on jo täynnä. En suinkaan tullut lahjotuksi jonkun kustantamon tai kirjakaupan puolesta, satuimme vain sukuloimaan sopivaan aikaan kun isäntäväellä oli oman kirjaston karsiminen menossa.

Kirjapinosta on luettu vasta ensimmäinen opus, jo aiemmin kehumani Leijapoika. Se piti otteessaan loppuun saakka ja suosittelen sitä edelleen lämpimästi. Kirjan lukemisen jälkeen katsoimme myös siitä tehdyn elokuvan, mikä oli hieno, mutta harmikseni siitä oli poistettu paljon tärkeitä kohtauksia. Siinä minä sitten selittelin läpi elokuvan, että tämä asia johtui siitä ja siitä tapauksesta, jota tässä ei nyt näytetty ja tässä kohtaa henkilö ajatteli niin ja näin, vaikkei sitä kerrottu. Elokuva oli visuaalisesti hieno ja näyttelijävalinnat olivat suorastaan täydellisiä, mutta mielestäni se juonen paloittelu ja jopa jossain kohti muuttaminen vei siitä tarinasta paljon.

Seuraavaksi pinosta voisi ottaa luettavaksi jonkun noista tietokirjoista. Isi teki jo mahtavaa sitruunapiirakkaa tuosta Välimäen kirjasta, joka muuten suureksi yllätyksekseni ainoastaan sisältää kotikokkailuun soveltuvia reseptejä.

PS: Tuon Kotron kirjan otin mukaan ihan vain siksi, että halusin nähdä, mistä siinä Kotro-huumassa oli muutama vuosi sitten kyse. En tsekannut niitä Kotron kirjoituksia silloin, katsotaan nyt näin pahasti jälkijunassa.

4 kommenttia:

 1. Tuo Leijapoika pitäis kyllä lukea mutta en ole saanut aikaiseksi. =)
  Kotro... Hmm... Mä ostin joskus (hyvästä alesta) tuon samaisen kirjan äänikirjana jossa Arno itse lukee kirjaa. (Ihana ääni miehellä btw! ;D) No, en tainnut koskaan kuunnella kirjaa loppuun enkä keskittynyt niin hyvin kuunteluun jotta muistaisin mitä siinä kirjassa oikein tapahtui. Pitänee lainata tuo oikea kirja ja lukea se! :D

  VastaaPoista
 2. Mä luulen että Kotro "koskettaa" jos on omaa kosketuspintaa aiheeseen... (nainen, mies ja ero)

  Musta on ihanaa saada kirjavinkkejä koska olen nykyään niin laiska / muka liian kiireinen tarttumaan kirjoihin että yleensä ostan kirjan ihan kotiin jos joku on sitä suositellut - tulee varmemmin luotettua kun kirjaston kirjat vain kulkevat laukussa kotiin ja samassa takaisin kuukauden päästä.

  VastaaPoista
 3. Jes. Tuota Leijapoikaa ja aiemmin tänä vuonna lukemaani Yösyöttöä olen suositellut paljon.

  VastaaPoista
 4. Minäkin olen suosinut nyt pokkareita muun muassa, kun kirjaston kirjat saattavat jäädä lukematta ennen palautusta. Tosin äskettäin lainasin ensin Marimekon ja Parolan aseman kirjat ja tilasin ne sitten kun totesin ne hyviksi :) Ja pitääpä tsekata nyt se pehmeä-äänisen Kotron kirja. Ihan mielenkiinnosta.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!