torstai 20. lokakuuta 2011

Jotain pahaa valkoista


Tänään joimme oikein herkkukahvit. Okko sai kaakaota ja me muut cappuccinoa. Kaiken kruunasi jäätelö ja kotitekoinen maitokinuski. Okko tosin sai jäätelönsä ilman kinuskia, eikä se jäätelö tai kaakao sitten edes kiinnostaneet Okkoa. Itse asiassa ilme oli tyrmistynyt, kun Okko huomasi nokkamukin sisällön olevan jotain muuta kuin tavallista maitoa.

Tuo kinuski on kondensoitua maitoa, jota on keitetty [purkkia avaamatta] pari tuntia ja annettu sitten jäähtyä. Ohjetta on näkynyt netissä monessakin paikassa ja isi päätti kokeilla ohjetta tässä eräänä päivänä. Kinuskista tuli mainiota. Varoituksen sana kuitenkin kaikille kokeileville: sen pitää antaa jäähtyä kokonaan ennen kuin purkin aukaisee.

12 kommenttia:

 1. Hih, miten mainion velemu ilme siellä kaverilla! :)

  VastaaPoista
 2. Okko on sellainen velmuilija:)

  VastaaPoista
 3. Jos ei jaksa odotella tunteja, niin kinuskia saa tehtyä myös mikrossa kondensoidusta maidosta, about 5min taisi mennä (mun äiti tekee aina näin kun ei jaksa keitellä tunteja).

  VastaaPoista
 4. :)

  Ahas, kiitos vinkistä Jaana! Kyllähän tuohon menikin aikaa. Mutta hyvää siitä tulikin.

  VastaaPoista
 5. Aivan ihana tuo ensimmäinen kuva. Hörähdys pääsi. HEH!

  VastaaPoista
 6. Hih. Joo se jäätelö ei maistunut. Eikä kaakaokaan. Jätskin tosin syötin sitten sulaneena, mutta Okosta ei selvästikään ole mitään järkeä syödä kylmää jäätelöä kylmällä ilmalla. Kesällä sitä meni joskus.

  VastaaPoista
 7. Ihana herkkuhetki! Vesi tulee kielelle. Toisaaltahan se on hyväkin, ettei herkut maistu vielä pienenä, niin hassulta kuin se aikuisesta tuntuukin. ;) Huippu tuo ilme Okolla!

  VastaaPoista
 8. :) Meidän Okko on tuollainen tuhannen ilmeen tyyppi :D

  Joo, olen samaa mieltä, ettei niitä harkkuja tarvitse opettaakaan. Kyllä se viehtymys niihin tulee itsestään jossain vaiheessa. Tällä hetkellä Okko himoitsee vain maitoa ja xylitol-pastilleja.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!