torstai 22. syyskuuta 2011

Menoa ja meininkiä

No jooh, ei tämä kuva liity tähän. Mulla vaan on tällainen ihku vihko.

Okko on nyt kotiutunut tarhaan oikein kunnolla. Tarhan täti nimittäin kertoi, että Okkoa oli pitänyt kieltää tällä viikolla ensimmäistä kertaa, kun meno oli meinannut äityä niin hurjaksi - että enää ei arkailla minkään suhteen. Okko oli ajeluttanut taaperokärryä päiväkodin ulkoramppia ylös ja tiputtanut ne sitten rappusilta. Tsih.

Ruoka Okolle maistuu päiväkodissa mainiosti. Kuulema useinkin Okolle annetaan lisää, kun on niin hyvää pöperöä. Ruokalistan voi lukea päivän jälkeen Okon likavaatepussista; joskus Okolla menee jopa kolme vaatekertaa päivän aikana kun omatoimista ruokailua on taas opeteltu. Hyvä kun opettelevat. Viime perjantaina Okolla oli mustikkasmoothieta hiuksissa tarhan jälkeen - oli kuulema ammentanut ihan itse.

Kotona Okko hakee aina lusikan laatikosta, kun ruoka-aika koittaa. Niin ja mansikoita Okko menee hakemaan ihan itse, pakastimesta. Hakemista siivittää painokas 'anna, anna'. Mansikka on ollut kyllä aina Okon suosikkeja, mutta nyt se tuntuu olevan vielä enemmän. Äiti on myös opettanut Okolle pahan tavan: juuston pelkiltään syömisen. Nyt Okko osaa pyytää sitäkin.

Meno kotona[kin] on vauhdikasta. Heti aamusta ajelutetaan autoja, oli kello sitten 5.30 tai 7 ja välillä noustaan kiikkutuoliin surffaamaan (seisotaan surffiasennossa tuolin päällä ja heilutellaan tuolia). Se touhu on jo vähän liikaa. Okkoa se tosin naurattaa, varsinkin jos äiti on ihan että älä lapsi putoa.

PS: Nykyisin Okko menee nukkumaan jo klo 19. Illat ovat lyhyitä pikkuisen kanssa ja olisi kiva touhuta pitempään, mutta toisaalta onneksi tuo nukkumisjuttu on tasoittunut päiväkodin myötä. Yöheräämiset eivät ole vielä jääneet pois, mutta jotain valoa tunnelin päässä on nähtävillä; viime yönä Okko heräsi vasta klo 4.30 ja jatkoi lopulta unia klo 7:ään saakka.

4 kommenttia:

 1. Olipas mukava lukea Okon kuulumisia. :)
  Ja siis. Juustohan ON parasta paljaaltaan. :D

  VastaaPoista
 2. Kiitos Ti! :) Kyllä vain, juusto ilman leipää on hyvää. Jo lapsena höyläilin salaa:D

  VastaaPoista
 3. Unifriikki kyselee...(mulla on pakkomielle näihin uniasioihin ;)että millasia yöt on? tai mihin Okko herää ja miten käyttäytyy? Mä kun tuskailen noiden öiden kanssa edelleen täällä.

  Meillä oltermanni ja raejuusto on herkkua! Ja erehdyinpä antamaan eilen patonkia tuorejuustolla, nam nam, tykkäsi Aada.

  VastaaPoista
 4. No se on jotenkin epäselvää, miksi Oko heräilee. Yhtenä yönä ei ehditty laittamaan yöpukua päälle kun pikkuinen nukahti ja tuli mieleen, tuliko Okole kylmä. Meillä tosin on vieläkin tosi lämmintä sisällä ja siihen kuumuuteen Okko heräili kesällä. Okko saattaa olla huonolla tuulella herätessään, muttei aina. Olen antanut Okolle lämmitettyä maitoa, jotta hän nukahtaisi, mutta jos heräämisiä on paljon, ei sitä maitoa nyt oikein joka heräämisellä kykkä tarvita. Joinakin öinä niitä heräämisiä on ollut paljon, kuten viime yönä ja on vähän mysteeri, mistä kaikki lähti liikkeelle. Okkohan nimittäin nukkui yöt läpeensä viime syyskuusta tuonne kesäkuuhun saakka. Epäilin, että tulevat hampaat saivat sen alkuun. Nyt niitä hampaita onkin tullut jo paljon ja juuri niitä kuuluisia hankalia isoja hampaita, joten toivotaan, että se helpottaisi taas.

  Okko tykkää kans raejuustosta. Joskus ollaan syöty sitä ihan pelkiltään välipalanakin:) Me ei olla kokeiltu tuorejuustoa, mutta voimariinit lähtevät hyvin leivän päältä:D

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!