torstai 25. elokuuta 2011

Sänkyasiaa


Minua on väsyttänyt viime aikoina niin paljon, että olen alkanut puhumaan rallienglantia. Enkä mitä tahansa rallienglantia, vaan kuulostan ihan humalaiselta rallikuskilta. Jännä juttu, miten kielellinen ilmaisu menee vireystilan mukana, vaikka toisaalta, välillä pääkin tuntuu siltä, kuin olisi nauttinut pari viinilasillista. Mutta jospa se tästä.

Tarkoitus ei tosin ollut ulista mistään väsyjutuista, vaan lastensängyistä. Tulipa mieleeni, että ehkä Okko voisi ihan hyvin nukkua jo sellaisessa isojen lasten sängyssä ja pinnasängyn voisi laittaa varastoon (niin, varastoon, ei myyntiin - eihän sitä koskaan tiedä, voisiko siinä nukkua joku toinenkin). Mietin hetken, mitä kivoja lastensänkyjä olen nähnyt ja mieleen tuli Muuramen Jolla-sänky. Vaan hupsista, en todellakaan tiennyt, että ne maksavat uutena hunajaa ja käytettyjen markkinoilla ei näköjään niitä lisäosia juuri ole. Jos ostaisi käytetyn sängyn ja uudet lisäosat (kuten lelulaatikon), nousisi hinta huimaksi jo sillä. Mutta tokihan turvalaitaa ja lelulaatikkoakin tarvitaan, joten katsotaas nyt, mihinkä ratkaisuun päädytään ja minkä valmistajan valikoimista.

PS: Tätä mammaa askarruttaa Okon sängyn lisäksi oma tukka ja silmälasit. No tukkahan nyt on helppo saada kuntoon, jos vaan varaisi ajan kampaajalle (huomaa konditionaali), mutta lasit ovat hankalampi juttu. Moni ei edes tiedä, että käytän laseja työskennellessäni, mutta siinä ne ovat ihan ehdoton - silmät saavat levätä, sillä minulla on lievä hajataitto silmissä. Okkokin menee ihan sekaisin, jos äidillä on lasit kotona päässä, sillä yleensä käytän niitä vain töissä. Noh, siis päätin kesällä mennä ja uusia lasini ja minulla oli tietty tyyli mielessä. Optikkoliikkeessä minulle tehtiin kuitenkin selväksi, ettei haluamaani tyyliä voi tälle naamalle soveltaa. Öh, okei. Siitä lannistuneena en sitten jatkanut etsintää samantien, mutta olen ihan varma, että kyllä tällekin naamalle löytyy juuri ne oikeat lasit. Joten viikonloppuna reipastun ja menen niitä taas etsimään.

13 kommenttia:

 1. Oi kun mukava kuulla, että Okon päiväkotiura lähti hyvin käyntiin!
  Meillä on joku peruslastensänky iskusta. Kiertänyt jo kaikki mun puolen suvun lapset. Eli ikää taitaa olla jo hmm..18 vuotta :D Meillä siirtyminen isoon sänkyyn tapahtui vasta vähän ennen kakkossynttäreitä, ihan sen takia, että neiti pysyi siellä pinnojen takana paremmin. Alkuunhan sitä hiippailua ja hipsuttelua oli joka yö ja usein. Ehkä senkään takia meidän ei tarvinnut hankkia tuohon kyseiseen kapistukseen turvalaitaa tms.
  Siis tä? kummaa toimintaa optikkoliikkeessä, luulis heidän nyt elantonsa eteen myyvän sellaiset lasit mitkä asiakas haluaa? SOpi tai ei :D Ja sullahan on just sellaiset ovaalin muotoiset, joihin sopii kaikki kehykset. Mun pallonaamaan tekee tiukkaa :D löytää sopivat ja istuvat. Mee specsaversille- siellä on hyvät valikoimat ja halvalla.

  VastaaPoista
 2. Mullakin on hakusessa uudet lasit. Kävin eka kertaa Specsversilla ja ajattelin kokeilla "halpislaseja": kahdet saa yhden hinnalla ja linssit mukaan. Tietääpä heti mitä paketti maksaa. Vertailin että Instrulla mulle (hajataittoiselle) oli hyvännäköiset Ralph Lauren pokat 150 EUR + linssit 150 EUR. Ajattelin nyt siis kokeilla että saisin puolet halvemmalla Specsaversilta kahden lasit. Jos ne edes puoli vuotta kestäis molemmat niin hyvä. Ja siellä oli yllättävän hyvännäköisiä esim. Sandin malleja!

  VastaaPoista
 3. Jolla on hyvä! Meillä on ostettu käytettynä Muurame kerrossänky. Isäni teki lisäpalat, joten ollaan voitu käyttää myös Jollaa yksinään (se onkin nyt tyttärellä) ja Jungmannia pikkuparvena (se on nyt pojalla). Jolla menee pitkään, kun ostaa myöhemmin korkean patjan, joka ulottuu reunojen yli. Näin meidän 10v. tytölle jatkettavasta sängystä muovautui hyvä "isojen tyttöjen sänky" :)

  ps. samanlailla se rallienkku suljuu välillä täälläkin :D

  VastaaPoista
 4. Rallienglanti sai minut yksin sohvalla hymisemään, kiitos :) Tuli mieleen Häkkinen.

  Nyt varaat sen kampaajan, uusi tukka saa olinkin pirteäksi!

  Hyvää viikonloppua :)

  VastaaPoista
 5. Hehei! Kiitos kovasti vinkeistä asiaan jos toiseenkin! Mutta ette arvaa, mitä kävi viime yönä. No oksu tuli kylään Okolle:( Johan sitä tarhailtiinkin pari päivää onnistuneesti. Soitin tarhaan ja kertoivat sieltä, että joku oli sairastunut aamupalan jälkeen. Eli liikkeellä on.

  Hyvää viikonloppua!

  VastaaPoista
 6. Hei, mä löysin Huutiksesta Jollan lelulaatikoineen eikä maksanut kuin puolet uudesta. Sisälsi vielä patjan ja kotiinkuljetuksenkin! Eli kannattaa pongailla tai ainakin vilkuilla sillon tällön Huutista, Muuramethan on niin laadukkaita et voi olla vaikka useamman vuoden vanhakin eikä haittaa. Ja on se ihana se Jolla, mull aoli itsellä se lapsena, joten pakkohan se oli Nasulle ostaa vaikkei se vielä pinnasängystä siihen ole siirtynytkään.

  VastaaPoista
 7. meillä tuota samaa jolla problematiikkaa mietittiin keväällä, ja koska täällä päin myös nuiden käytettyjen sänkyjen markkinat oli aikas pienet ja hinnakkaat tehtiin matka ikeaan vaan, prinsessamalli hakemaan...
  ei ole jolla mutta on toiminut ihan ok, yllättävän pieneksi jää tuo välikohta pienimmilleen laitettuna josta voi tipahtaa, eikä meidän hunajat hävinneet pohjaa myöten :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos naiset vinkeistä! Pittääpä katsoa. Ikealla käytiin tässä äskettäi ja katsoin ne valikoimta nopeasti. Meillä vaan on tilaa tosi rajallisesti, eikä sänky saisi olla kovin pitkä. Jarkosänky olisi siinä mielessä hyvä.

  VastaaPoista
 9. Meillä on puolitoista vuotiaalla Sieväkalusteen Jatkopuu sänky. Haettiin Hollolasta tehtaanmyymälästä ja hinta -40% uudesta. KAkkoslaatua, mutta ei mitään vikaa. (Yksi naarmu kohdassa josta se ei edes patjan alta näy :D )
  Saa laatikkoa ja päätyä ja turvalaitaa ja voi soveltaa jatkossa kerrossängyksi jne. Musta yhtä kiva tai jopa kivempi kuin Jolla (josta jossain vaiheessa haaveilin) mutta huomattavasti edullisempi.

  VastaaPoista
 10. kiitos kovasti vinkistä! katsonkin sen heti!

  VastaaPoista
 11. Voi vitsit, totta turiset Iitunen! Kiitos vielä vinkistä!

  VastaaPoista
 12. Eipä kestä :) Kiva jos oli apua ja vaikka löytyi mieleinen sänky! Ystäväperhe haki myös kerrossängyn pojilleen mun vinkistä, ja tyytyväisiä ovat hekin olleet :D Vielä jos tosiaan Hollola ei ole liian kaukana niin säästä aimo summan..

  VastaaPoista
 13. No kyllä vain! Täytyy katsoa, koska sinne pääsisi. Eihän se ihan vieressä ole, mutta meillä on sukulaisia sillä suunnalla, joten voisi yhdistää.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!