keskiviikko 24. elokuuta 2011

Reipas poika ja ylpeä äiti

Okon ensimmäinen tarhapäivä on vihdoin koettu. Tänään Okko meni tarhaan hieman tavallista myöhemmin ja isi kävi hänet hakemassa hieman tavallista aiemmin - ihan vaan, jotta alku olisi hieman lempeämpi. Kärryttelimme tarhalle klo 9:n jälkeen aamulla ja siellä oltiinkin juuri lähdössä ulos. Okko istui eteisen lattialla odottelemassa kun äiti laittoi tavaroita paikoilleen ja muita lapsia puettiin ja pienen ihmettelyn jälkeen hän alkoikin näyttämään hyvin innokkaalta pääsemään ulos. Itse ajattelin, etten enää päiväkodissa paapo Okkoa liikaa ja annoin henkilökunnan hoitaa Okon pihaleikkeihin. Ulkona sanoin Okolle heipat ja lähdin, eikä Okko itkenyt perään. Päiväkodin täti lupasi laittaa minulle tekstiviestiä päivän aikana, muun muassa päiväunien onnistumisesta, kun varsinkin se nukkumisasia hermostutti meitä vanhempia etukäteen.

Tekstiviesti tuli puolilta päivin. Okko oli kuulema mennyt heti touhuamaan kun olin lähtenyt ja nukahtanut hienosti heti lounaan päälle. Okkohan heräsikin tänään jo klo 6.25, joten aika oli mitä otollisin päikkäreille. Kun isi oli mennyt hakemaan Okkoa joskus ennen puoli kolmea, oli Okko juuri lopetellut välipalaa. Päiväkodin täti oli kertonut, että Okolle oli maistunut lounas hyvin ja hän oli nukkunut 1,5h. Kun hän oli herännyt, oli hän mennyt herättelemään tyttöjä. Tsih. Okolla oli kuulema myös riittänyt asiaa koko päiväksi.

Olen niin onnellinen, että tämä päivä meni niin loistavasti. Okkohan oli täällä kotona flunsaa potiessa jo melkoisen huonolla tuulella monen päivän ajan ja selvästikin tarha teki hänelle tänään hyvää. Toivotaan, että innostus pysyy. Ainakin alku oli mitä loistavin.

12 kommenttia:

 1. Tsemppiä tarhalaiselle! Kuulostaapa tosiaan suorastaan täydelliseltä alulta, toivottavasti sama meininki jatkuu :)

  VastaaPoista
 2. Okolle onnea päiväkotitaipaleelle! Meillä poika on viihtynyt päiväkodissaan alusta saakka (1v 2kk) erinomaisesti. Mutta sattuikin niin loistava hoitopaikka, ettei voi olla viihtymättä. Äitikin viihtyy siellä vähän turhan hyvin lasta viedessä ja hakiessa... ;)

  VastaaPoista
 3. Hieno juttu! Onnea pikkuselle reippaalle tarhalaiselle!

  VastaaPoista
 4. Mahtavaa, että päiväkoteilu lähti noin hienosti käyntiin! :) Mua jännittää ja ahdistaa jo valmiiksi tammikuun alku, meidän neidin tarhataival nimittäin alkaa silloin. Ja jänskättää sekin, että joudutaanko sitten kuskaamaan neitiä jonnekin ihan toiselle puolelle kaupunkia, koska meidän asuinalueella päiväkotitilanne on kuulemma täysin toivoton :/ Siis siinä mielessä toivoton, että alueella on huomattavasti enemmän lapsia kuin päiväkotipaikkoja.

  VastaaPoista
 5. Kiitos kaikille! :) Huomenna sitten taas. Huomennakin vien Okon vähän myöhemmin tarhaan ja isi hakee vähän tavallista aiemmin. Ja hyvä kun tämä eka viikko on tällainen tynkä.

  VastaaPoista
 6. Kuulostaa hyvälle, toivottavasti tarhalaisen arki jatkuu yhtä hyvin! Hurmuri Okko, hyvä, pilke silmäkulmassa jo pienellä iällä on vaan hyvä juttu ;)

  VastaaPoista
 7. Hih, kyllä vain Janica:) Se Okon ryhmä on muuten tosi poikavoittoinen; tyttöjä on kolme ja poikia peräti 10 tai 11.

  VastaaPoista
 8. Mahtava alku! Toivotaan, että sama innostus ja tahti pysyy :) Onnea ja tsemppiä tarhalaiselle ja vanhemmilleen!

  PS. Koska nähtäis? :D

  VastaaPoista
 9. Ihana kuulla ♥ Tarhan aloitus taisi sattua juuri oikeaan aikaan :)

  VastaaPoista
 10. Kiitos, taisi tosiaan olla ihan sopiva aika:) Tämäkin päivä oli mennyt hyvin. Ihan vähän Okko tihrusti aamulla kun lähdin, mutta muutaman minuutin päästä sain jo tekstiviestin päiväkodista, että kaikki on hyvin ja Okko oli mennyt leikkimään. Ja päikkäritkin olivat sujuneet tänäänkin.

  Riikka, olisi kyllä tosi kiva tavata. Pitääpä ihan miettiä, missä välissä. Ja sitten viimeistään Leimailutaivaan merkeissä, jos ei sitä ennen ehditä. Vaikka eipä meillä sen kummempaa ohjelmaa ole sitäkään ennen.

  VastaaPoista
 11. Onneksi olkoon! Sama ruljanssi on meidän perheessä käynnissä, mutta valitettavan huonolla menestyksellä :( Kahden viikon treenin jälkeen lapsi (13 kk) jää edelleen päiväkotiin huutamaan sydäntäsärkevästi, eikä sitä meinaa äiti-ihminen kestää. Mutta iloista kuulla ettei kaikilla muilla ole näin vaikeaa!

  VastaaPoista
 12. Kiitos kovasti Heta! Tsemppiä teillekin! Meidän päiväkotiura vaan on ollut hyvin suppea tähän mennessä, kun jo toinen tauti on menossa sitten aloituksen :( Kävimme tänään vähän kävelemässä päivällä, kun raikas ilma tuli kaiken sairastelun takia tarpeeseen ja Okon tarhatäti tuli vastaan. On siellä ollut muitakin kipeänä ja tarhatäti totesi, että on jo Okkoa ikävä. Voi kun päästäisiin jo sinne tarhaan! Sitkeä vatsatauti, joka tarttui minuunkin sunnuntaina.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!