perjantai 3. kesäkuuta 2011

Matto Mahtava


Terkkuja mummolasta! Olemme minilomalla, josta kotiudumme maanantaina. Oli ihan pakko tulla hehkuttamaan uutta olkkarin mattoa, jonka juhlallinen luovutustilaisuus meillä oli eilen; oli oikein kakkua ja kahvia tuon mestariteoksen kunniaksi. Minähän kirjoitin mattohaaveista huhtikuun lopussa ja siinä ei mennyt kuin kuukausi, kun saimme valmiin maton. Tähdennettäköön, että matto on siis alusta loppuun käsityötä ja kuteet ovat värinsä pitävää laatua. Mummolan naapurin täti oli tehnyt ensiluokkaista työtä ja lopuksi vielä ommellut nuo päät käsin, sillä en halunnut mattoon hapsuja. Maltan tuskin odottaa, että näen maton paikallaan!

PS: Kuva on ensiluokkaisen huono. Meillä ei sattunut kortinlukijaa mukaan, joten otin kuvan kännykällä, jotta sain sen siirrettyä tänne muidenkin ihailtavaksi.

12 kommenttia:

 1. IHANA matto !! oon 100% kadein !

  VastaaPoista
 2. Kiitos! Olen kyllä tyytyväinen lopputulokseen! Tuollainen maton teettäminen olisi ihan hyvä idea moneenkin talouteen, sillä nuo vanhanajan matot ovat kestäviä ja värejähän on joka lähtöön. Ja osaamista varmasti löytyy paljonkin, jos vaan osaa kysellä. En minäkään tietty tuntenut tekijää etukäteen, mutta anopin avulla tuli juuri sitä mitä tilattiin! Ja näin nopeasti kun tekijä oli innokas.

  VastaaPoista
 3. Tosi hieno! Minäkin tilasin äidiltäni musta-valkoraidallisen maton keittiöön. Toimitus lienee joskus talvella...

  VastaaPoista
 4. Kiitos Nonna! Odotan innolla, että näen sen omalla lattialla!

  VastaaPoista
 5. No ompas komea matto! Kyllä kelpaa :)

  VastaaPoista
 6. Onpa hieno! Onko siinä valkoiset vai mustat loimilangat (kuva ei harjaantumattomaan silmään kerro)? Mun raitamattosuunnitelmat kaatuu aina siihen loimen värin valintaan :)

  VastaaPoista
 7. Kiitos! :) Loimi on valkoinen, taitaa olla ihan perinteinen luonnonvalkoinen. Se ei pistä tuolta silmiin ollenkaan, joten oli hyvä valinta tekijältä.

  VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!