lauantai 25. kesäkuuta 2011

Juhannus


Meillä vietettiin keskikesän juhlaa hyvässä seurassa herkkuja nauttien. Ruokavalmistelut hoidimme puoliksi vieraiden kanssa ja pöydässä oli grillattujen lihojen lisäksi täytettyjä sieniä, omatekoista perunasalaattia, fetasalaattia, sekä mutakakkua kermavaahdon ja mansikoiden kanssa. Kaikki ruoka oli erityisen herkullista - olisiko sitten koko päivän kerätyllä nälälläkin ollut hieman osuutta asiaan. Eihän siinä päivällä ehtinyt syömään kun piti siivota kauhealla kiireellä, mutta koti olikin sitten kivan näköinen kun urakka oli saatu valmiiksi. Tänään efekti tosin alkaa jo olla poissa.

Tein perunasalaattia joskus Yhteishyvästä lukemani ohjeen perusteella. En viitsinyt kaivella ohjetta, vaan pistin säveltäen. Salaatin ydin on Tsatsiki-dippijauheella maustettu kermaviili ja uudet perunat. Lisämakua salaatti saa paistetusta pekonisilpusta. Muuta en varmasti muistanut, mutta lisäsin myös pari hapanta omenaa, sekä kevätsipulia varsineen. Hyvää tuli, eikä tuossa salaatissa ole niin nuukaa raaka-aineiden määrienkään kanssa.

PS: Okon synttärien viirinauhat pääsivät takaisin kattoon, ihan juhlan kunniaksi. Tosin poistin niistä ne siniset viirit välistä. Se onnistui kätevästi, sillä viireihin on ommeltu kujat; ne eivät ole nauhassa kiinni.

2 kommenttia:

  1. Ihanalta kuulostaa <3

    Ihanaa kesäsunnuntaita sinne teille ja halauksia Okkomurulle <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos:) Okko onkin saanut tänään paljon haleja, kuten yleensäkin:)

    Hauskaa sunnuntaita! Ihanaa kun sääkin alkoi taas suosimaan!

    VastaaPoista

Olemme iloisia kommentistasi!